Sunteti in strainatate. Ce limba invata bb vostru?
Raspunsuri - Pagina 2
Crinia spune:
Lui bb al meu ii place la nebunie BB Einstein. Dar mai sunt si alte programe educative pentru bb ?
Daca cunoaste cineva va rog sa-mi spuneti cum se numesc!!!
crini spune:
1. romana
2. italiana
3. italiana
4. suntem de-abia in clasa 1 dar gradi a mers bine, ea a avut si babysitter tot italianca
am observat si eu ca are un vocabular mai redus decat ceilalti copii, atat in romana cat si in italiana.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
Lory_k spune:
Eu ii vorbesc copilului meu in romaneste,sotul in japoneza ,la cresa i sa vorbeste tot in japoneza,iar pentru limba engleza i-am cumparat un program special de la World Family si este super incantat!Noi suntem si mai incantati ca le intelege pe toate trei!Are numai 2 ani si ca un mic exemplu va dau, pentru absolut orice i se da , multumeste aplecandu-se si spune:,, Thank you!'' BAFTA IN CONTINUARE CU PUIUTII VOSTRI!!! Lory_k
lui
ALIN CRISTIAN http://community.webshots.com/user/alink119
pisik 4ever spune:
eu ii vorbesc in ro, tati in franceza, si ne pregatim sa mergem in state, deci va vorbi si ceva engleza cu alti pustani pe la groapa cu nisip.
am inteles ca este benefic ptr un copil sa invete 2 limbi deodata, ii dezvolta imaginatia si memoria, iar mai tarziu ii va fi usor sa invete alte limbi. regulile care trebuie respectate:
- un parinte ii vb doar o limba, celelalt doar cealalta;
- asta se face cel putin pana la 5 ani;
- pana la 3 ani copilul va amesteca cele 2 limbi, trebuie incurajat si repetat cuvantul in cealalta limba, de exemplu daca spune: uite un dog, trebuie sa-i raspundem: "da, dog este catel" si nu "nu este dog ci catel".
You're unique. Just like anyone else.
... si
bursuca 08.05.05
Mirunda spune:
Mara s-a nascut in Germania, unde am locuit 15 ani. Am vorbit cu ea intotdeauna romana, la 2 ani a inceput germana, pe care le 3 ani (la gradinita) o vorbea perfect. Acum locuim in Franta, a invatat extrem de repede franceza, in nici o luna! Deci ...la nici 10 ani, ea stie deja perfect 3 limbi, romana, germana si franceza...
Si eu sunt de parere ca e bine sa vorbim limba noastra materna cu copilul, celelalte limbi le invata ei repde, la scoala, gradinita, etc ... dar depinde si de copil...
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!
crystina spune:
Lilly are 2 ani shi vorbeshte shi romaneshte shi engleza.Romaneshte cu mine, iar engleza cu taticul ei shi la gradi. Le amesteca la greu asha ca fraze de genul "Where's the lapte'" sau "Unde kids"? sunt foarte frecvente.
Cristina si
Lilly Elisa (27.10.2003)
ciufulici spune:
1. romana
2. la scoala, engleza ( dar au si ore de thailandeza si chineza)
3. depinde de prieteni, engleza sau thailandeza
4. pentru fetita noastra a fost bine, s-a integrat destul de repede si fara probleme, as putea spune ca i-a placut foarte mult si ii place.
Mult succes "micutului".
crissu234 spune:
Eu prefer sa vorbeasca in primul rand Franceza (locuim in Quebec), apoi engleza, a doua limba oficiala in Canada, iar in al treilea si ultimul rand romana. Acum are 7 luni si acasa vorbim numai franceza, doar cateva cuvinte pe ici-colo in romana. Nu stiu sigur ce avantaj ar avea sa vorbeasca fluent romana... in Canada. Daca vroiam sa vorbeasca romaneste cred ca ramaneam in Romania... Dar am decis sa plec si ma felicit pentru decizia facuta!
lara_c spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crissu234 Eu prefer sa vorbeasca in primul rand Franceza (locuim in Quebec), apoi engleza, a doua limba oficiala in Canada, iar in al treilea si ultimul rand romana. Acum are 7 luni si acasa vorbim numai franceza, doar cateva cuvinte pe ici-colo in romana. Nu stiu sigur ce avantaj ar avea sa vorbeasca fluent romana... in Canada. Daca vroiam sa vorbeasca romaneste cred ca ramaneam in Romania... Dar am decis sa plec si ma felicit pentru decizia facuta! |
Crisuu daca parintii tai si alte rude vb fluent engleza...atunci nu e nevoie.
La fel daca nu ai rude sau daca nu tii legatura cu ei ( cu toate ca ai tai copii s-ar putea sa vrea sa isi cunoasca familia extinsa la 18 ani chiar daca tu nu ai relatii bune cu ei si sa nu poate comunica).
Dar ce te faci daca bunicii/ strabunicii nu stiu engleza sau au vocabular f redus sau vb incorect?
Eu mai mult de asta vb romaneste cu copiii , desi sincer imi e mai incomod , as prefera sa vb numai engleza si nici nu pot sa respect regula pe care o mentiona cineva mai sus de a vb 100% romaneste pt ca in societate asa ceva e practic imposibil.
Fiica mea la 2 ani vb bine engleza si binisor romana si un pic de bengoli.Poate ca bengoli nu ii va folosi la nimic sau poate ca da, nu se stie niciodata...
In martie va merge la Scoala Franceza ( au si gradinita) unde i se va vorbi numai in franceza.
Eu sper ca pana la 4 ani max sa fie fluenta atat in romana cat si franceza, cu engleza nu imi fac probleme.
Apropos de dvd-uri, stie cineva de unde pot comanda dvd-uri in romana?
Avem cd-uri cu povesti, insa fara imagine nu este interesata mai mult de 5 minute.
Lara mami de Errie si Jamie
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal