Ati pus vreodata tapet (cu mana voastra)?

Ati pus vreodata tapet (cu mana voastra)? | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Avem de pus cativa mp. de tapet (obisnuit, pe suport de hartie) si din pacate locatia nu este ...pivnita. Nu vreau sa chem un mester si ma gandesc sa fac eu pe desteptu'. Am tapet si adeziv special pentru el. Totusi, ma gandesc sa va cer ceva sfaturi, trucuri...va rog, se poate???? Multumesc!

http://community.webshots.com/user/tora97

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

Draga Rufus, eu am tapetat impreuna cu ai mei de cativa ani buni apartamentul. Cateva lucruri esentiale:
- tapetul are sau n-are model? adica la imbinarea dintre fasii trebuie sau nu sa iasa vreun model anume... Ideal ar fi sa nu, pt ca o sa arunci din el si iti ia mai mult timp la masurare si imbinare
- fasiile se aplica in acelasi sens, adica nu una cu susul in jos si una cu susul in sus, chiar daca nu are model si la prima vedere pare ca nu conteaza, cand bate lumina se vede luciul/textura diferita, ca la materialele de croit.
- masoara in prealabil peretele, in Roamania casele sunt strambe, de la un capat la celalalt al camerei peretele se inalta/scurteaza cu cativa centimetri
- peretele sa fie curat de tot, daca nu esti sigur de priza, pune un petic si lasa-l sa se usuce bine, in felul asta testezi si adezivul.
- dupa ce ai aplicat fasia trebuie sa o freci in sens circular cu o carpa uscata in asa fel incat sa nu dai cu mana ca sa o lipesti si sa se intinda adezivul uniform. Daca face "burti" mici de aer, astea se rezolva cu un ac de cusut: intepi un pic, cat sa iasa aerul si freci tot asa, circular, pana se lipeste de perete
- nu intinde cu carpa in lateral, intrucat fasia se poate lalai
- fasia se fixeaza de la tavan si treptat pana jos

Nu mai stiu ce sa mai spun dar cred ca te-am ametit destul. Bafta :)

POZELE MAMARUTZEI!!!
mamica de Mamaruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Rufus, sfaturile Ralucai sunt perfecte, de mai mult nu ai nevoie. Am aplicat tapet in casa parintilor mei si am fost satisfacuti, a durat multi ani si facand comparatie intre tapet pus de profesionisti si tapetul pusi de noi nu am vazut prea mare diferenta.

Trebuie sa fi atent la imbinarile dintre fasii, acolo tre' sa fie cam perfect pt ca daca pui una peste alta se va dezlipi, iar daca lasi putin spatiu se va vedea faptul ca e tapet.

Mult succes!

_

La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!

Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!

Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!

Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

am si eu o intrebare in legatura cu tapetul, va rog frumos: cum se da jos? trebuie sa spal peretii inainte cu ceva? am de dat jos tapetul din camera copilului, vreau sa-l inlocuiesc cu zugraveala;

multumesc,

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Draga Rufus , ce au spus fetele este mai mult ca PERFECT...daca imi permiti un sfat apropos de intrebarea Anei Stroe ..exista un tapet care se poate dezlipi si lipi la loc de 1000 de ori daca vrei ..noi avem in sufragerie si cand am inlocuit schimbat ferestrele cu geam termopan a fost foarte practic ca l-am scos si dupa ce l-au montat l-am pus inapoi , se lipste si arata ca unul obisnuit.

Ana Stroe am vazut diverse emisiuni la canadieni si americani ...( Debbie Travis daca ai auzit de ea e unul din exemple) si am vazut ca ei vopsesc peste tapet cu o culoare de baza, apoi vin cu culoarea/culorile care vor ramane....
Eu acasa in Ro l-am dat jos cu apa si cu spaclu ( dar cu grija sa nu gauresti peretele ca apoi trebuie sa il gletuiesti ...sau cum se numeste)

Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)

Poze de pitici voinici

"Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic". - Gandhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Alessia si eu sint fan Debbie Travis. Ana eu am dat jos tapet cind mi-a cuparat casa. L-am udat cu buretele de spalat masina si s-a jupuit singur. Pori sa ei spaclu si sticla de la Home Depot daca e mai incapatinat si nu se ia.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:

Eu am pus tapet.Nu e chiar atit de simplu daca nu esti de meserie.
Instrumente necesare .
Burete imbibat in apa.
"Cutit" care taie hirtie (din ala care se rupe virful dupa ce se toceste)dar nu oricare.
O linie de caiet sau ceva care sa semene cu ea.Asta daca nu ai instrumentul care se foloseste oentru asa ceva.
Si inca ceva ,roller.Nu stiu cum sa-i zic altfel.De fapt mai multe.
Ma las pagubasa pentru ca nu am cum sa-ti explic mai bine.
Sau aplica metoda Ralucai.Succes!
Sugestie:cheama un meserias.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

merci fetelor; o sa incerc sa-l dau jos, fostii proprietari au o fetitza, si e plina camera de flori, floricele si briz-brizuri si fiu`meu face ca trenu ca-i urit si " sa dea mama jos culorile";

o seara buna,

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Ana, exista mai multe modalitati, ba chimic cu diferite solutii, ba mai e nu stiu ce steamer da' stai o mie de ani cu ala. Eu l-am dat jos foarte rapid, intai i-am jupuit layerul de deasupra (partea cu modelul) si pe urma cu un pahar din ala rosu de plastic de solutie www.zinsser.com/product_detail.asp?ProductID=17" target="_blank">DIF (nu lua gelul ca nu-i bun) amestecata cu apa clocotita am stropit peretii cu o pompa de gradina umpluta pe jumate. L-am lasat 15 minute si l-am racait cu spaclul. Dupa aia am spalat peretii cu solutia www.acehardware.com/sm-jasco-tsp-no-rinse-substitute-pack--pi-1277752.html" target="_blank">asta amestecata cu apa calda sa se duca si ultimile firimituri de lipici ce mai ramasesera. E foarte important sa fie peretii spalati bine ca altfel o sa-ti cada vopseaua de pe pereti.
Daca ai cumva in baie, s-ar putea sa fie mai greu, de la umezeala repetata se umfla si se usuca si pe urma doar daca dai drywall-ul jos mai scapi de lipici. Asa am avut eu intr-o baie si nu s-a dus nici cu mama solutiilor, in final am facut "sanding" naiba stie cum i-o zice in romana, o chestie ca un smirghel foarte fin de l-am netezit si pe urma primer si vopsea oil-based, n-a mers altfel.
Succese maxime!

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Atentie la peretele cu fereastra.Cand intri in camera privirea e atrasa de acesta si nu da prea bine o imbinare a bucatilor de tapet pe mijlocul geamului sau stramba tocmai acolo.
Pe mine nu ma incanta ideea cu zugravitul peste tapet. Am fixul ca nu "respira" bine peretele daca imbibi vechiul tapet cu vopsea.
Ca sa scapatit de gletuit dupa decolarea tapetului(cea ma simpla solutie pentru asta e utilizarea unui decolant chimic) puteti folosi si asa-numita "hartie de sticla"(nu stiu cum i s-o zice in romana-am incercat sa traduc din franceza), care dupa decolarea tapetului se lipeste pe perete si peste ea se zugraveste. Pe aici firmele de amenajari interioare o folosesc cu indarjire, fiindca se pune f repede si acopera neregularitatile fara sa fi nevoit sa studiezi fiecare centimetru de perete. Toata lumea ne-o recomanda cu indarjire,dar eu eram circumspecta, fiindca mi se parea ca e tot un fel de tapet."Norocul"nostru ca niste prieteni au mostenit un apart care avea peretii cu astfel de "hartie"......se vede f frmumos cand zugravesti peste, e o solutie simpla,dar daca vrei sa o decolezi nu mai ai nici o sansa(ac rasp l-am primit si in magazine)si daca ai ghinionul sa aiba si model(majoritatea insa sunt simple) de care te-ai plictisit (modelele sunt: dungute, striatii, bobite, etc) nu prea mai ai ce face.....sau daca ai lovit peretele cu ceva (mai tare) si s-a infundat putin,iarasi nu prea mai sunt solutii.......asa ca tot gletul mi se pare mie mai bun la aranjarea peretului "dupa tapet"
M-am cam lungit, dar m-am sa o ajut pe Ana cu "dupa tapet" sau poate ea vroia sa puna "alt tapet"Atunci poate folosesc informatiile altcuiva!

ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Si noi am pus. In camera fetitei ( pe care ati vazut-o ).Dar nu mai am ce adauga. Ai primit niste sfaturi excelente.Ai grija la imbinari daca are model si mai ia o rola in plus sa ai in caz ca o dai in bara pe o portiune.Succes !

Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !

Mergi la inceput