Mester imprimante

Mester imprimante | Autor: puf13

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de un mester in imprimante Canon. Am 5 imprimante Canon si toate au aceeasi problema, nu mai scot albastru decat cu dungi. Am nevoie de cineva care stie ce trebuie facut pentru a remedia problema.
Am incercat sa curat capul cu tot ce am gasit (apa, alcool izopropilic) dar tot degeaba.
Dintre voi cei care au imp canon au patit asa ceva???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ratoiul spune:

In mod sigur lipsesc niste detalii.
Trebuie dat modelul exact al imprimantei. Canon nu ajunge. Sunt zeci de modele Canon.
Cand spui ca ai curatat capul, la ce te referi? Capul e pe cartus?
Cartusele sunt separate in negru si color? Sau negru si fiecare culoare in parte?
Poate trebuiesc inlocuite. Exista cazuri in care nu ai ce sa faci, decat sa inlocuiesti cartusul.
Incearca sa o duci intr-un service.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seemonel spune:

Am avut si eu o problema similara cu un Canon S400. Din pacate, mie nu au mai avut ce sa imi faca. Trebuia inlocuit capul de tot. Si pana la urma mi-am cumparat o imprimanta noua, pentru ca pe cealalta o aveam de mai multa vreme si era cam uzata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Sotul meu se pricepe, o sa-l intreb pe el deseara si-ti scriu ce sa faci.

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puf13 spune:

Modelul este Canon Pixma ip4000, capul nu este pe cartus, culorile sunt separate in negru mic, negru mare, magenta, cyan, yellow. Am incercat si cu inlocuirea cartusului de cyan si tot la fel scoate dungulite. La service-ul din contractul de garantie am sunat si au zis ca la capete nu se face service... decat daca il schimb cu totul si un cap este 3 mil 500 si imprimanta noua e 4 mil 500 cu tot cu un set de cartuse, asa ca am preferat sa tot iau cate o imprimanta dar deja cum am mai zis am ajuns la 5...
Daca stiti cumva un service care se ocupa si de desfundat capete va rog sa-mi spuneti ca eu nu am gasit, sau alte metode de desfundat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Printezi cumva foarte mult cu Cyan?
Probabil de aceea se uzeaza macar ca eu oricat ma gandesc nu gasesc explicatie logica.Niciodata nu am primit in service imprimanta cu asemenea probleme.Noi facem si refill si service de mult timp dar asa ceva inca nu am intalnit.
Cum ai facut desfundarea capetelor?Prin incalzire sau doar le-ai pus in solutie?
Sa nu mai folosesti apa sau alcol pentru ca umfla garniturile.
Daca esti de acord sa le trimiti la noi putem incerca sa ti le desfundam........

De fiecare data nu mai merge Cyan?Poate e un defect de fabricatie.Una din imprimantele noastre e Canon i550,functiuoneaza cu cartuse BCI 3 (ca al tau negru mare) si merge de 4 ani numai cu refill.
Tocmai de aceea mi se pare incredibil......sau esti ghinionist.
Daca vezi ca nu e ok de ce cumperi tot dinaia?Mai sunt modele Canon foarte bune si economice.

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
www.rastero.ro

Mergi la inceput

Nu cred ca am printat mult mai mult cyan decat alte culori (magenta, yellow). La desfundare am pus capul in apa calda pana a iesit aprox toata culoare din el apoi l-am lasat in alcool pana n-a mai iesit nimic dupa aceea am si suflat prin orificiile respective, (mai am un pik si pun sa suflu cu aspiratorul...).
Ce alt solvent sa folosesc in afara de alcool izopropilic???

Absolut toate cele 5 imprimante au acceasi problema. Nu mai tiparesc albastru decat cu dungulite. Am dat si deep cleaning si cleaning de zeci de ori si print check pattern si toate culorile ies ok numai albastru nu...
Defect de fabricatie nu cred ca este pentru ca sunt cumparate la intervale diferite de timp, din magazine diferite si de la imporatori diferiti.
Ionela ti le-as trimite dar din semnatura ta vad ca esti din Timisoara, iar eu sunt din Bucuresti...:(

Pana la urma, intr-adevar, ultima solutie o sa fie sa cumpar alt model, insa asta era singura care corespunde ca pret cu ceea ce am eu nevoie...

Ma scuzati ca m-am intins, dar m-am blegit de tot cand am citit ca eu am adunat chiar tot ghinionul din lume...:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Sotul meu a spus asa:
1. daca imprimanta este in garantie si pe contract scrie doar ca nu face obiectul garantiei cartusul de orice fel ar fi aceste imprimanta trebuie sa iti fie reparata in garantie Atentie ce este scris pe cerificat! Nu strica sa faci o plangere la OPC daca nu accepta sa o repare.
2. as vrea sa te intreb daca deodata a aparut acest fenomen sau s-a accentuat in timp. In tot cazul de acum inainte nu mai baga cartuse si capetele acestora in apa (chiar si calda fiind)

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Ionela ti-am trimis un mesaj privat dar nu accepti, te rog mult contacteaza-ma tu sau raspunde-mi si mie daca nu e secret profesional :) ce alt solvent pot folosi in afara de alcool izopropilic si ce tehnica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu ca sa fiu rau dar sunt serii "ratate" a unor imprimante chiar si la cei de marca inclusiv HP. Este si asta o posibilitate ca acest model de imprimanta sa aiba aceste parti slabe din conceptie. Schimba modelul sau chiar producatorul. Nu cred ca e problema cartusului. Mai ales ca ai schimbat cu altul nou si ai mai multe imprimante problemele fiind identice.
Parerea mea este ca acest model de imprimanta are o problema din constructie.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

puf13Daca acelasi procedeu l-ai facut de fiecare data dupa parerea mea e normal sa nu mai mearga.
Asa cum am mai spus NICIODATA un cap de prinare sau un cartus nu se desfunda cu apa sau alcool.
Desfundarea acestora se face cu o solutie speciala de desfundat.In cazul tau insa nu cred sa mai functioneze deoarece e foarte probabil ca garniturile sa se fii umflat foarte mult de la apa si alcool.
Pe pm nu am primit nimik doar pe yahoo am primit o cerere de la cineva cu un nick ceva de genul L.U.K.....inca ceva.
Tu erai?
Jocelyneu vand calculatoare si imprimante deja de ceva timp,nu vei gasii pe nimeni sa-ti dea garantie pe capul de printaremai ales odata ce ai desfacut capul jos de pe imprimanta.
Asa ceva nu tine de cei de la service ci pur si simplu nu se da garantie pe asa ceva,este ca si cum eu i-ti ofer garantie pe un cartus (cu toate ca tu l-ai refilat de n ori).Asta nu tine nici de OPC nici de firma.E vorba de ghinionul omului.......
Cea mai buna alegere ar fii un alt tip de imprimanta....alta marca probabil si laser.....sunt unele alb negru la pret chiar bun.
Daca te mai pot ajuta cu ceva,spune.....

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
www.rastero.ro

Mergi la inceput