care e idolul tau?
Raspunsuri - Pagina 2
adrienne12 spune:
Are cineva reteta de savarina?pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos
cataghe spune:
Io vreau ecleeeeeeeeer Unde gasesc io in Dallas ecler, din ala adevaratu'?
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
ruxij spune:
Cata, la frozen foods la supermarket, cream puffs, vezi sa nu fie cu frisca inauntru. Mai au la "La Madleine" daca aveti asa ceva in Dallas. Mai sunt totfelul de patiserii daca le gasesti, eu am gasit eclere. Daca nu gasesti iti fac io cand ne vedem:))
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by adrienne12
Are cineva reteta de savarina?
pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos
„Cere si ti se va da” zicea cineva odata si nu era mare scriitor la subiectul „de ce sunteti atei ?” !!!
Special pentru tine, tinand cont ca lumea pofteste la greu la savarine , am cautat reteta de savarine. Amu’ o sa stam sa asteptam invitatia !
Savarina cu portocala
Ingrediente:
3 linguri cu virf de zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 2 oua, 3 linguri de apa calda, 3 linguri de vin alb dulce, 3 linguri pline cu faina, o cutie praf de budinca, 1/4 lingurita praf de copt. Pentru sirop: 5 portocale, 4 linguri de zahar, 3 linguri de vin alb, o portocala pentru decor
Mod de preparare:
Imbracati fiecare forma de savarina cu zahar ars, acoperindui-i si peretii. Intr-un castron, frecati ouale cu restul de zahar, zaharul vanilat si apa calda pina cind compozitia se albeste. Adaugati vinul alb, faina, praful de budinca, praful de copt si amestecati totul bine. Turnati compozitia in formele imbracate in caramel si coaceti-o 30 de minute. Scoateti sucul celor 5 portocale, amestecati-l cu vinul alb, dulce si cu 100 g de zahar. Faceti un sirop pe care il fierbeti 5 minute. Scoateti savarinele si lasati-le sa se imbibe in acest sirop. Taiati-le capacele, sub care puneti cite o felie de portocala pudrata cu zahar.
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
DARAEL spune:
Am considerat o provocare acest subiect cu savarinele, asa ca am cautat in zona si iata ca am mai gasit pe un site un fan ce are ca "idol" Sfanta Savarina !
In continuare, iata sfaturile sale:
"Savarina
Ingrediente: 5 linguri zahar pudra, 5 oua, 5 linguri pesmet fin, coaja rasa de la o lamiie, zeama de la o lamiie, frisca
Siropul: 150g zahar, 1 pahar apa, 1 lingura rom
Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind mereu, coaja de lamiie si pesmetul, la urma albusurile batute spuma (se incorporeaza amestecind foarte usor sa ramina pufos). Se pune compozitia in forma de savarina (forma rotunda cu gaura la mijloc sau orice forma mica si rotunda ca pentru cupcakes). Se coace la foc potrivit, apoi se siropeaza cu un sirop de zahar, apa si rom. Dupa ce se raceste se umple golul din mijloc cu frisca (daca folosesti forma de cupcakes atunci faci tu o gaura mica cu o lingurita) (se poate garnisi punind peste frisca citeva visine sau alte fructe din dulceata).
Eu folosesc tava din aia de cupcakes si in fiecare gaura pun o forma de hirtie care nu lasa ca savarina sa se prinda de tava. Este foarte bine sa folosesti hirtia pentru ca atunci cind insiropezi savarina trebuie sa stea siropul in savarina nu sa curga pe margine. De asemenea este foarte practic la servire, fiecare isi ia savarina cu mina o pune in farfurie si maninca cu lingurita.
Daca vrei sa dublezi portia cantitatilor de mai sus este indicat sa le faci de doua ori, deci nu pune 10 oua odata. Eu am facut asta si de multe ori albusurile au lasat un lichid apos care nu mentine savarina pufoasa.
Pesmetul se poate face din piine alba (not sourdough). In America cea mai ieftina piine este perfecta. Se pun feliile de piine la 150F , sau un foc mic in cuptor si se lasa sa se usuce. Cind o parte este uscata se intoarce pe cealalta parte si se lasa pina sau uscat de tot. Se poate pisa marunt cu un Food Processor, sau cu masina de macinat cafea. Pesmetul trebuie sa fie fin de tot la savarine.
Folositi un rom bun. Eu de multe ori pun mult mai mult rom la sirop decit scrie in reteta. Fiecare cu gustul lui."
Asteptam invitatia la savarine !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
iileana spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Io vreau ecleeeeeeeeer
http://eclerulyorgu.go.ro/
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
iren spune:
Ileanaaaa, ce faci bre, ca mai fuse postat ecleru lu Iorgu odata, de-am avut p-orma fantezii cu el doo saptamini !!
April, shi io-l ador pe Freddie (Queen) da nush daca e kiar idolu meu, ca nu-ncerc sa fac tot ce facea el Queen rulz!
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
pozne
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
iileana spune:
off-topic: da, iren, aici l-am descoperit, l-am salvat in favorite, il mai degust din cind in cind. Ma gindesc ccc ca o sa-i mai ajunga unul si Catalinei...
on-topic: idolul meu e shefa mea. Care nu a palit cu trecerea anilor, dimpotriva. Sotul meu nu o prea intelegea, in urma cu 10 ani, da' acum s-a mai obisnuit si el. Iar eu...eu incerc sa fac ce face ea...Urati-mi succes.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
iileana spune:
quote:
Originally posted by narancea
auzi da ai adresa e-mail a lu sefa asta a ta ? sau un nr de telefon ceva ?
Am, da' nu ti le dau ca-i shefa mea si nu o-mpart cu nimenea si tu n-ai decit sa-ti gasesti alt idol, na!
Iar daca vrei sa-i transmiti ceva spune-mi mie ca-i zic eu.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details