M-am hotarat...adoptie (21)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilinca_tomescu spune:

Ina: Sa iti traiasca baietelul mic si frumos! L-ai luat in plasament asa de repede, dupa doar cateva zile de la nastere? Mie mi-au spus ca trebuie sa astept x zile pana sa fac cerere de vizitare si y zile pana la cererea de plasament.

Stiti ce am observat? Prima oara cand am vazut fetita mi s-a parut ca este cam uratica, a doua oara, am zis ca nu e nici urata nici frumoasa, pe urma mi s-a parut dragalasa, iar acum mi se pare o minune de fata. Si mi se pare chiar ciudat ca atunci cand arat o poza cuiva nu exclama "Ce fetita frumoasa!"
Va pup si va doresc o saptamana excelenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Ilinca, eu cand l-am vazut prima data pe David, avea 4 zile. Era o mana de om si avea 2kg. Tipa de la maternitate tot incerca sa ma convinga ca e tare frumos, mie mi se parea doar tare mic dar am zis ca oricum va fi cel mai frumos, ca doar e copilul meu. Acum, uita-te la pozele noastre, spune si tu, ai vazut baiat mai frumos decat al meu?
Fetele, nu mai stiu cine zicea acum cateva zile despre schimbarea prenumelui. Am intrebat si eu, e adevarat, acum in cererea de incuviintare a adoptiei se poate cere si schimbarea prenumelui, motivat. Si mai ziceti ca nu s-a simplificat nimic cu legea asta

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Ilinca....cred ca in cazul de fata trebuie sa renuntam un pic la principii si la tinut coada prea sus. Interesul nostru e altul. Cel putin asa cred eu. E greu, e groaznic sa vezi prin ce trecem dar gandeste-te ca nimic nu conteaza daca reusesti sa iti aduci copilul acasa.
Gina, imi pare rau ca ai avut esecul si poate reusesti la al doilea FIV. Daca nu....si te indrepti spre adoptie e bine sa iti convingi sotul pentru ca daca nu te sprijina 100% nu ai sa reusesti. Cat despre dosar or sa iti zica fetele care acum se atesteaza ce le-a trebuit lor pe legea noua, iar despre costuri...sunt infinit mai mici decat FIV. La noi ai de platit la cazier, la analize, niste timbre pe la final, in orice caz mult mai putin. Asta daca ai noroc sa iti mearga dosarul bine si sa nu ai nevoie de vreun avocat ceva....

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Cat despre frumusete ce sa va zic, eu am vazut-o la 20 de zile si singurul lucru ce am observat era ca era ffff mica (daca la 1 luna abea avea 3 kg). Acasa, la 2 luni, ii spuneam chiompalici ca era si sasie si cu capul stramb. Acum insa nu e nici o fata mai frumoasa ca a mea!

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valiburu spune:

gina, bine ai venit printre noi! ce sa iti spun despre dosar decat ca nu este costisitor. Pe noi ne-a ajuns sot si sotie aprox 2 mil. lei si asta pt ca tb sa mergi la notar sa legalizezi niste acte. In rest adoptia este gratis. Poate o mai fi nevoie sa dai ici si colo cate 'o bomboana", dar in rest nimic.
lista de acte o poti gasi si aici pe forum dar o poti lua si de la DPC.
in privinta sotului cred ca timpul rezolva totul. Poate cel mai important lucru este comunicarea. Nu poti sa ceri cuiva sa accepte o decizie atat de importanta peste noapte. dar se poate rezolva, asta este mai important!
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Gina, Iti urez multa bafta daca te hotarasti...adoptie.
Intr-adevar tb sa ai sustinerea 100% a sotului.
Cind duceti actele la DPC, se face o cerere pe care tb sa o semnat amindoi, la notar se face o decl ca nu ati fost decazuti din drepturi pe care tb sa o semnati amindoi, adeverinte de venit tb sa aduceti amindoi, caracterizari amindoi, actul de proprietate, etc
O sa =ti dau lista cu actele necesare:
1. copie buletine identitate pt tine si sot
2. copie legalizata dupa certificatul de nastere si casatorie pt amandoi
3. copie legalizata dupa actul casei (proprietate sau contract de inchiriere)
4. adeverinta de venit pentru amindoi.
5. certificat medical format A5 cu semnatura si parafa urmatorilor medici: internist, psihiatru, directorul spitalului/policlinicii)+timbru fiscal de 10000 lei pt fiecrea certificate (pt ambii soti)
6. acelasi certificat medical si pentru persoanele care locuiesc cu voi (daca este cazul)
7. cazier judicar (are valabilitate 6 luni)
8. caracterizari de la ultimul loc de munca (cate doua pentru fiecare). La noi au cerut si domiciliul si nr. de telefon al persoanelor ce au facut caracterizarea si ulterior am aflat ca au sunat acele persoane ca sa-i intrebe personal ce parere au despre noi.
9. declaratie pr proprie raspundere data in fata notarului ca nu ati fost decazuti din drepturile parintesti (chiar daca nu ati mai fost niciodata parinti). Cei de la DPC au cerut cate o declaratie pentru fiecare insa noi am facut una pentru amandoi si au acceptat-o
10. declaratie privind motivatia de a adopta si asteptarile persoanelor/familiei in legatura cu varsta, sexul si situatia psihosociomedicala a copilului ce il veti adopta , semnata de amindoi.
11. cazier judiciar si pentru persoanele ce locuiesc cu voi (daca este cazul)

Nu am in fata chitantele insa pe noi ne-au costat analizele 2000000 lei asta incluzind si certificatele care erau 200000 lei/persoana,
la notar legalizarile au fost 90000 lei bucata iar declaratia ca nu am fost decazuti din drepturi 150000 lei.
Cam atat legat de strinsul actelor + 2 saptamani pana am avut rezultatele analizelor.
Daca te tii tare, in 3 sapt maxim ai 80% din acte si poti depune dosarul
TB SA FITI INSA AMINDOI CIND DEPUNETI DOSARUL PT CA TB SA SEMNATI AMINDOI.
Din clipa in care depuneti dosarul, daca nu se mai trezesc s mai faca vreun curs, in 60 zile aveti atestatul.
Insa durerea mare este dupa.
Sa cauti un bb ets e, dupa parerea mea cel mai greu. Te vei lovi de multe greutati, multi iti vor pune piedici insa tb sa luptati pentru ce va doriti.
Insa Tb sa fiti amindoi uniti in aceasta lupta.
Cind vei avea puiul acasa vei fi
Iti urez succes in continuare si pupici la toate mamicile si bebicii,

Hai ca am umplut o pagina deja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapopescu spune:

Ilinca, eu am facut cerere de plasament si dupa vreo 2 saptamini am fost intr-o comisie la DPC dupa care am primit acasa hotarirea de plasament..dureaza in functie de situatie si binenteles de cei de la DPC.
Pupici

http://community.webshots.com/user/inapopescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns o mamica fericita spune:

Ilinca din pacate asta este societatea in care traim si oamenii cu care ,,convietuim". dupa parerea mea cu greu se va schimba ceva (asta in general)daramite in ale adoptiei. unele lucruri sunt prea inradacinate si cu greu se vor taia aceste radacini. asta este viata. trebuie sa te faci frate si cu dr--ul pana treci puntea. vor veni atat de multe lucruri minunate dupa, incat credema ca se merita iar lucrurile mai putin placute le vei uita f. repede.

Lorelei si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Silvia_Pui spune:

Stefanut - finalizat in 21.09.2005 .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Buna dimineata!
Sper sa am ceva vesti azi, si nu stiu cum sa le astept, daca le vreau bune si nu vor fi voi fi dezamagita!Ei, am trecut prin atatea incat ... ma astept la orice! va spun dupa! Tot astept vesti ca au mai ajuns bbici acasa, si nu apar! I-mi vine sa scutur judecatorii care nu misca nimic in cazul dosarelor copiilor, e inuman ce se intampla! Sa se solutioneze 3 dosare in 10 luni...oare nu putem face o campanie, in presa poate, ca sa simta si ei ca trebuie facut ceva...Defapt aici e problema, ca nu le pasa de situatia copiilor. Putem trimite o scrisoare undeva, stie cineva? Sau sa stam pana se desteapta singuri?

patri

Mergi la inceput