nu vrea la gradi - sfaturi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Oana, eram in cautare de subiecte de genul asta si am dat peste al tau.

La voi s-a intamplat in septembrie, au trecut niste luni bune de atunci si poate intre timp ati rezolvat problema. Eu sunt acum intr-o situatie asemanatoare: copilul meu nu vrea deloc sa stea la gradinita fara mine, l-am dus o saptamana si i-a facut mai mult rau decat bine, nu-l mai recunosteam, atat era de stresat, n-a mai mancat ca lumea, nici de dormit nu mai dormea ca inainte, avea mereu cosmaruri legate de gradinita, asa ca am hotarat sa nu-l mai duc pana la primavara, am scris aici toata povestea: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66205
Nu se cheama ca am cedat in fata lui intrerupand gradinita. Desi e tot copil unic, nu l-am rasfatat excesiv, am fost fermi si uneori chiar severi cu el, nu l-am lasat sa-si faca de cap si i-am pus intotdeauna limite, problema este ca nu se resemneaza si inca opune rezistenta. Nu ma simt cu musca pe caciula c-am gresit in educatia lui. Dupa reactiile lui de acum vizavi de gradinita mi-am dat seama ca pur si simplu nu-i inca pregatit si ca trebuie sa-i mai dau timp si sa incerc mai tarziu. Sigur ca as fi vrut sa functioneze din prima incercare, dar, intorcand situatia pe toate partile, am ajuns la concluzia ca la varsta asta, cand ma pot intelege foarte bine cu el si pacalelile nu mai tin, trebuie sa dau dovada de mult tact si sa obtin acordul lui de a sta singur la gradinita. Cu forta nu facem nimic. Si varsta de 3 ani mi se pare inca dificila, copilul nu iese, ca prin farmec din perioada de impotrivire, se pare ca la noi dureaza un pic mai mult. Dar o sa treaca si asta asa cum au trecut toate.
Cat despre iesitul dezbracat afara si cerutul hainelor cat mai repede, eu n-as paria - Robert a iesit din gradinita de trei ori la minus cinci grade doar in pulover si fara caciula, infierbantat si plangand si, in masina in drum spre casan-a vrut sa se imbrace, si nici cand am ajuns nu se grabea sa intre in casa- pana aici se pot incapatana, iar mie mi-a fost foarte frica sa nu se imbolnaveasca - asa ca spun si eu la fel, "nici chiar asa", nu cu orice risc.
Otilia, sper sa avem si noi succes din a doua incercare.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

anatate Mariucai mai intai.... am si eu o Mariuca, nepoata-mea, dar situatia e nitel alta. Ea a mers la cresa, apoi la gradi, apoi doua luni a stat la bunica... si de atunci, de aproape doua saptamani, nu mai vrea iar la gradi, desi era foarte ok inainte... plange mereu ca ea nu vrea sa mearga, ca "daca n-o mai ia nimeni?" Nu stiu de unde a aparut asta, nici un copil nu i-a zis nimic, habar n-avem... crt este ca nu era asa, si cautam si noi o solutie, o pacaleala, un truc,o tehnica ceva....
Va pup si va dorim copilasi cumintei!!!!

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogo site (DN 10.10.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Cristina_C si eu am ajuns la aceeasi concluzie. Nici chiar cu orice pretz. Oricum, d-abia acum (dupa 3 luni) am aflat de cenu vrea sa mearga la gradi. Ca nu vorbesc copiii cu ea suficient. (E o fire excesiv de comunicativa si vorbeste toata ziua. Fara intrerupere. Fara sa exagerez.)

Acum nu stiu ce sa fac. Ma gandeam ca poate ar fi bine totusi sa o dau la o gradi particulara unde sunt mai putini copii si se ocupa mai mult de ei. Dar am intrebat de preturi si nu prea ne permitem decat cu sacrificii destul de mari.

Si, pana la urma, am ajuns la ideea de a o da la juma de program si la pranz sa se duca cineva s-o ia si s-o culce acasa. Acum sta mama cu ea acasa dar e o situatie temporara.....

Asa ca, tu pan ala ce varsta o sa astepti ca sa incerci din nou?

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Oana, noi o sa incercam iar dupa vacanta de Pasti, deci la sfarsitul lui aprilie (daca atunci cade), asta inseamna 3 ani si 4 luni, aproape 5. Urmatoarea ocazie o avem in septembrie, la 3 ani si 9 luni.

In parte si la Robert tot lipsa comunicarii este problema, la gradinita se vorbeste numai germana, iar el in prima zi cand a stat de buna voie a vorbit foarte mult in romana, si el e mare vorbaret - asa mi-a spus educatoarea (si nimeni nu l-a inteles, normal!). Eu ii explicasem baiatului ca asa o sa se intample, ca nu de la inceput ci incet-incet o sa-i inteleaga pe ceilalti si-o sa invete sa vorbeasca si el ca ei (exersam si acasa).

Ma gandeam ca, poate fetitei tale i-ar prinde bine sa aiba in grupa o prietena de varsta ei, sa stea la inceput amandoua, sa vorbeasca, sa se joace... Si eu am fost sfatuita sa-i gasesc macar un copilas de care sa se apropie, dar deocamdata n-avem pe nimeni, cunoscutii nostri ori n-au copii deloc, ori au dar nu sunt de varste apropiate.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002

Mergi la inceput