firicele/puncte de singe in kk

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iza spune:

Adina cam cite analize i-ai facut lui Tudor pina s-a descoperit bacteria asta nesuferita? e acelasi lucru cu E Coli?
Si mai am o intrebare: ai recoltat kk din cel cu firicele de singe?

Avem si noi acelasi simpome si nu gasim cauza... nu a iesit nimic la analize.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Scuze pentru cum a fost scris ultimul meu mesaj... am rugat-o pe o colega de serviciu de-a sotului sa-mi faca acest serviciu.
Deci, Iza, la noi PROTEUS MIRABILIS a fost descoperit din prima insa, cum spuneam, mi-e teama ca n-are nici o legatura nici cu bebe, nici cu subiectul in cauza. Celelalte analize le-am facut la Inst. Cantacuzino, contra cost, ca era sfirsit de luna, asa ca... Nu stiu ce sa mai cred! Pentru analiza am dus, intr-un recipient pe care ni l-au dat ei, cu un gel special, partea cea mai nasoala din caca, cu mucus si cu firisoare de singe...
Oricum, eu vreau sa repet coprocultura, la SANEPID, adica taman acolo unde i-au descopeit ceva. A, si stiti ce mi-a zis unul dintre doctori? Ca doar 60% dintre bacterii/virusi apar din prima la coprocultura!
Parerea altuia (directorul de la BUDIMEX) a fost ca nu care cumva bebe asa aiba vreo fisura/polip de-a lungul intestinului, lucru care n-ar putea fi depistat decit printr-o endoscopie. Nashpa!, caci asta se face cu anestezie generala si are riscuri mari pentru bebe! Tot el insa ne-a sfatuit sa lasam copilul in pace!
Iza, parerea mea este sa repeti coprocultura si coproparazitiologia la Inst. Cantacuzino, ca ashtia se spune ca sunt cei mai! Noteaza pe un caietel (eu asa fac) nr. de scaune si care sunt cu singe, pe zile, ca sa-ti dai seama de circumstantele in care apar acele punctisoare. Eu, de pilda, la Andrei am observat ca apar atunci cind scaunele lui sunt mai dese, mai deschise la culoare si pline de mucus. In cazul nostru cred ca e vorba de o intoleranta a intestinului. In zilele cind il alaptam mai des decit de obicei se producea "dezastrul", apoi, zilele trecute i-am dat sa bea suc de portocale+mandarina+mar pe stomacelul gol si ... gata! O zi am eliminat sucul si s-a reglat caca imediat... Nici nu stiu ce sa mai cred..., n-as vrea sa-l mai indop cu antibiotic (si el luat in urma unei antibiograme), dar nici nu pot sta cu frica ca bebe are o infectie...
Despre vaccin: noi l-am aminat cu o luna, cel de la 4 luni l-am facut la 5, pina n-am mai avut incotro... Parea mea este ca, daca el nu are febra, diaree, poti sa i-l faci. DAR, ATENTIE! Iti recomand TETRACOQ in locul lui Antipolio oral+DPT, pentru ca deja are intestinul solicitat, pentru a mai suporta invazia virusilor vii (in cazul "oralului"). Sanatate multa, tine-l pe bebe sub observatie si refa-i analizele!
Pentru Adina: Te rog sa ma suni pe nr. de telefon de acasa pe care o rog pe Ruxi sa ti-l dea! Alta idee n-am..., eventual trimite-mi nr. tau de telefon pe mail-ul angi@europe.com insa voi ajunge la el abia simbata viitoare...

Mergi la inceput

Iza, iertare!
Abia acum am vazut ca tu esti din Canada... si ca n-ai nici o treaba cu Cantacuzino si, banuiesc, nici cu antipolio oral...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

vin cu continuarea povestii...am inceput sa-i dau lui tudor medicamentul si a vomat la a doua administrare...chiar de doua ori,la interval de citeva ore....asa ca am mers la un alt doctor,batrin si care mi-a facut o impresie buna.a spus ca diagnosticul a fost pus gresit,puiul meu nu are nici o enterita!!!!de ce?pentru ca nu a avut scaune apoase mai mult de 4,nu a facut febra si nu a varsat(decit dupa medicamentul ala prafos ),e alimentat exclusiv la sin si nu poate face o diaree severa,proba de scaun a fost luata incorect,de pe pampers si culoarea singelui din punctisoare era rosu deschis,nu rosu inchis (sa vina mai din interior.)..asa ca mai probabil e sa fie o fisura anala....???!!! a spus sa lasam copilul in pace si sa il supraveghem atent.....abia am reusit sa il mai scapam de constipatia aia ingrozioare....asa ca fara madicamente,papa in continuare laptic de mamic si mai vedem......
Angi,voi vorbi cu Ruxi luni si apoi te voi suna
sa auzim numai de bine!!

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri. Se pare ca e greu de gasit cauza...doctorii isi dau si ei cu presupusul. Unii sint la o extrema si diagnosticheaza lucruri foarte grave, altii sint la cealalta extrema si lasa sa se rezolve problemele de la sine. Asa sint doctorii in tara si asa sint si pe aici...

Doctorul Andreei aproape ca nu ne baga in seama cind ne plingem de problemele ei cu kk; la ultima vizita ne-a zis "Daca face numai o data pe saptamina kk cu firicele de singe e ok"
Am fost si la un alt doctor(am gasit un doctor roman), din pacate nu era pediatru, ne-a sfatuit ca ii repetem analizele de kk, sa vedem daca iese ceva... si sa o ducem in continuare la pediatru.

I-am facut si vaccinul de 5 luni (pediatru era foarte sigur ca nu avem nici un motiv sa nu il facem) si pare ok, firicele nesuferite nu au mai aparut.

Ce m-a sfatuit pediatrul a fost sa nu mai maninc nimic, pentru o saptamina, pe baza de lapte; se pare ca unii bebei au o intoleranta la laptele de vaca si au problemem de genul asta; apare la cei hraniti direct cu lapte de vaca si foarte putin probabil la cei hraniti la sin...totusi am incercat si de o saptamina si jumatate nu mai maninc nimic din lapte; nu stiu daca are vreo legatuta sau nu, dar Andrea a facut o singura data kk cu firicele de singe in perioada asta (inainte aparau mult mai des, a avut o saptamina in care la fiecare kk erau firicele sau puncte de singe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Pentru Iza si Adina:
-Adina, daca copilul tau are fisura anala nu este grav. A avut-o si copilul meu din cauza constipatiei(la gradinita nu-l stergeau la fundulet si refuza sa mai faca, iar seara acasa se chinuia mult). L-am retras de la acea gradinita, am rezolvat constipatia(prin alimentatie) si am rezolvat problema. Culoarea sangelui din scaun era rosu deschis. Daca rezolvi cu constipatia, fisura anala se inchide singura. Daca nu, este mai grav pentru ca poti ajunge la hemoroizi!
-Iza, nu este nomal ca scaunul copilului sa contina sange, chiar daca este o singura data pe saptamana. Cauta-i cauza si rezolv-o. Eventual shimba medicul!
Sper ca nu v-ati suparat pe mine, dar va vorbesc din proprie experienta. Multa sanatate si sper sa va rezolvati problemele cat mai repede.
Claudia

Mergi la inceput

Da Caludia, stiu ca nu e normal sa contina singe oricit de rar s-ar intimpla; si pe mine m-a socat afirmatia pediatrului.
Am schimbat si doctorul, dar cauza nu am gasit-o. Sintem la faza in care recoltam kk si il trimitem la diferite laboratoare. Pina acum nu au descoperit nimic.

Primul doctor ne-a zis ca poate fi fisura anala si ne-a dat supozitoare cu glicerina (de care Andrea a devenit dependenta).
Al doilea ne-a spus ca este constipata (chiar daca kk este foarte moale, uneori apos) pentru ca face o data la doua zile; sau mai bine zis facea pt ca acum ii pun 1/2 supozitor in fiecare seara si face si ea un pic de kk. Deci si el crede ca e o fisura...

Problema e ca povestea tine cam de mult (mai mult de o luna); e adevarat ca in ultimele doua saptamini firicelel de singe au aparut o singura data, dar la inceput erau la fiecare kk.

Sper sa fie asa si fisura anala sa se inchida. Am deschis subiectul pentru ca imi era teama sa nu fie altceva mai grav. Eram curioasa cum trateaza medicii romani cazuri similare pentru eu nu sint deloc multumita de cei de aici...

Mergi la inceput

Iza,

Nici medicii romani nu fac mare lucru...
La noi pbl. s-a rezolvat de la sine, prin diversificarea alimentatiei (Andrei are deja 6 luni si 10 zile). De vreo 2 saptamini s-a reglat cu caca (face o data pe zi, mult mai consistent decit inainte), iar punctisoarele de singe au disparut.
Parerea mea este ca noua mincare l-a ajutat sa-si insanatoseasca mucoasaa intestinala, iritata probabil de la alaptarea frecventa (uneori ii dadeam sa suga si la 1 ora "distanta"). Sfatul meu este, daca bb tau are peste 5 luni, sa incepi usor-usor cu diversificarea: supa din morcovel+albitura (pastirnac, apoi si radacina de patrunjel), peste doua-trei zile poti pune si o felie de ardei gras, apoi citeva frunze de patrunjel,... si tot asha, pina completezi, la distanta de citeva zile (sa poti observa vreo eventuala alergie la ceva), cu o lingurita de ulei si una de carne de pui pasata. Apoi ii dai suc de fructe, in fine... stii si tu cum se face diversificarea.
Noi se pare ca am scapat de pbl. asta, mai ales ca acu o saptamina i-am facut o hemograma (de "control") si nu s-a depistat, la analiza, nici o urma de infectie in organism...
SANATATE MULTA si da-ne vesti BUNE!

Mergi la inceput

Iza si Adina,

Ce mai fac bb-ii vostri? Cum le-au iesit analizele? Ati inceput diversificarea?
Daca nu va este greu, dati-mi un semn de viata! Si VESTI BUNE despre sanatatea celor mici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia grosman spune:

fetelor eu nu prea inteleg cum un bb care papa titi poate sa fie constipat .al meu are 5 luni suge si are aceleasi pb.cu firicele de singe.i-am facut analize si miine o sa le verifice dr de copii care e dr.bun iar daca vreti o sa va spun si voua.eu sint din israel si sint foarte fericita ca am gasit site-ul acesta.ma simt prietena cu voi de cind lumea.sinteti extraordinare.va pup pe toate.]

Mergi la inceput