listeria

listeria | Autor: putzuruca

Link direct la acest mesaj

In urma cu doua luni am avut o sarcina oprita din evolutie, urmata de chiuretaj, bineinteles. Medicul meu ginecolog m-a trimis la Istitutul Cantacuzino pt a-mi face urmatoarele analize: anticorpii anticardiolipinici care au avut rezultat negativ, listeria care a avut rezultat titru de 1/160, rezultat din care n-am inteles mare lucru si despre care as vrea sa-mi spuneti voi. O alta analiza indicata de medic a fost toxoplasmoza care a avut ca rezultat IgM negativ si IgG 1,537. Aceasta analiza am facut-o si in cele 3 luni de sarcina si a avut cam acealsi rezultat. Poate cineva sa-mi spuna daca listeria are un rezultat negativ sau pozitiv? Ar putea fi de vina toxoplasmoza pt oprirea sarcinii in evolutie? Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Valenka spune:

Iata ce am gasit:
www.reclamapenibila.ro/index.php?ro/articole/tipareste/124" target="_blank">Listeria
si Toxoplasmoza
Mult noroc si sanatate pt. data viitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Toxoplasmoza sau listeria nu e un motiv de oprire a unei sarcini in evolutie, ci mai degraba duc la avorturi spontane sau chiar malformatii, dar toxoplasma la tine are IgM-ul negativ si nu ai de ce sa-ti faci probleme

Daca poti sa-ti imaginezi victoria, poti si sa invingi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Eu am avut listerie in timpul sarcinii. Am luat antibiotic toata sarcina si Doamne Doamne ne-a ajutat si avem o fetita sanatoasa si frumoasa.
Ca sa fiu sincera, la inceputul sarcinii, cand am facut analizele de rutina si mi-a iesit listeria...toti m-au sfatuit sa intrerup sarcina. Ca pot aparea probleme, infectii, meningita la bb....
Medicul cu care am nascut, a fost singura care m-a incurajat si m-a sustinut.
Repetam analizele o data pe luna, valorile erau f diferite...de la 1/160 pana la 1/640 (parca asta a fost cea mai mare).
Deci la mine a iesit bine.
In schimb, prietena mea, a nascut un bebe fara viata, la termen....diagnosticul a fost orit din evolutie. Asta dupa ce cu o zi inainte facuse o eco 3D...cu rezultate bune. Este inca un mister ecografia aia....facuta de dr Iosup.
Ea avea pozitiv toxoplasmoza.
Dupa 6 liuni a ramas insarcinata si are o fetita superba si sanatoasa.
Asadar, din informatiile primite de la medici si din experienta noastra.....toxoplasmoza poate duce la oprirea sarcinii in evolutie. Listeria poate fi controlata cu un tratament strict dat de medic.Alexandra si bebelina bulina Isabel
http://community.webshots.com/album/425204434bcDCoV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Fetelor, va multumesc frumos pentru raspunsuri. Acum astept urmatoarea intalnire cu ginecologul pentru a stabili cand voi putea sa raman din nou insarcinata si sa am o sacina fara probleme. Daca va fi nevoie sa urmez vreun tratament, am sa fac tot posibilul pt a avea un bebe sanatos pentru ca ne dorim f mult un copil. Sora mea are un handicap fizic dintr-o eroare medicala la nastere asa ca stiu ce inseamna un copil cu probleme. Va multumesc inca o data. Pupici.

Mergi la inceput