sfat urgent!!!! (despre tv la gradinita)
Raspunsuri - Pagina 3
Sabina spune:
ooooo, gabi, cum ti-ai dat seama??cred ca fetita ta era cam ca sofia acuma, ca varsta.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
simina2005 spune:
OAMENII S-AR PUTEA SA NU-SI AMINTEASCA EXACT CEEA CE AI FACUT SAU CEEA CE AI SPUS, DAR INTOTDEAUNA ISI VOR AMINTI CUM I-AI FACUT SA SE SIMTA!!!
Eu personal cred ca cu aceasta problema se confrunta toate mamicile care au copilasi de gradinita.
Consider ca atentionarea sau impunerea unei anumite conduite educatoarelor sau directoarei gradinitei nu face decat sa le inraiasca si mai tare...Ce poti sa le ceri unor doamne care considera ca asta este rolul lor in educarea puilor de om ?!
Oricum vor face ce doresc ele dar in plus vor prinde ura pe puiul tau si-ti vor demonstra ca acel copil nu este bun de nimic, doar nu o sa fie ele de vina...
Mai bine te-ai ruga sa se defecteze TV-ul sau ai "aranja" sa se intrerupa transmisia pe cablul TV( exista mufa de conectare la CATV la intrarea in gradinita)
Sper totusi ca TV-ul nu este decat o metoda provizorie care sa-l ajute pe copil sa se familiarizeze cu noul loc "de joaca"
Simina, Diana si Andrei
sinzi_ana spune:
Sabina, atata timp cat tu esti clientul si gradinita este particulara mi se pare destul de rezonabil sa ai niste pretentii...tu platesti pentru niste servicii pe care ei le ofera copilului tau si astea nu includ vizionarea tv...
DAr daca ai de gand sa o retragi...hotaraste rapid...
Pentru ca Sofia deja se acomodeaza cu o clasa, cu niste colegi, cu o educatoare, cu programul de gradinita si nu e in regula sa o retragi in plin proces de acomodare...
Si daca vrei sa o inscrii in alta parte, trebuie sa o ia de la capat si nu e usor pentru un copil de 3 ani!!!
Dar eu una nu mi-as face prea multe griji pentru 10-15 minute pe zi de televizor...daca depaseste...atunci l-as retrage si eu!!! Indiferent ce ar viziona, programe educative sau desene animate!!!
La gradinita unde merge David nu sunt televizoare, au o sala speciala cu un proiector, unde ii duc o data pe saptamana sau la 2 saptamani si vizioneaza o poveste...ceea ce mi se pare mult mai rezonabil!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi si David
David (best of...), tati si mami
A venit toamna!!!
Donia spune:
Sabina, iti spun si eu ce metode folosesc pentru descusut copilul. Cateodata, daca am banuieli, o intreb direct, ca si cum lucrul respectiv s-a petrecut. In cazul Sofiei, as intreba-o direct: "Ce desene ai vazut azi la gradinita?" Pe un ton normal, neacuzator. Fetia mea fie imi raspunde ce a facut, fie imi spune "Nu, nu asa a fost".
Sau poti incepe cu ea joc de rol, fie sa fii tu educatoarea, fie ea, iar tu copilul. Va jucati de-a gradinita. Cand noi facem asa iar eu sunt educatoarea, Roxana imi spune cum trebuie sa ma port, exact cum vede ea la educatoarele de la gradi. Iar cand e nemultumita tare de prestatia mea, preia ea conducerea si in jocurile astea mereu le imita pe educatoare, foloseste chiar cuvintele si tonul acestora. Si din jocurile astea eu imi dau seama de multe lucruri. Uneori ma prefac ca sunt copil rau, sa vad cum ma disciplineaza ea, iar ea le copiaza exact pe educatoare. "That's not OK!", asta e cea mai tare metoda de disciplinare pe la noi, din fericire
Eu zic ca merita sa incerci.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Sabina spune:
Donia, exact asa am facut.am intrebat=o ce desene a vazut si mi-a spus ca Minimax.(asta e singurul pe care il mai vedea acasa, cand a avut varicela si a stat 3 sapt sechestrata inauntru)
a doua ziam intrebat-o daca erau frumoase desenele si mi-a zis ca nu, erau urate, si ca nu erau minimax
dupa care mi-a zis ca erau cu niste cop[ii care au batut-o pe frau Anca, si cu niste puisori pe care i-a luat din televizor
la faza cu puisorii am intrebat-o daca nu era si vreo pisica(Sylvester si tweety) si a zis ca da.am intrebat ce culoare, mi-a zis negru cu putin alb(deci sylvester)
da ea a vazut poze cu desenele astea si compileaza de nu mai stii care e adevarul
nu uitati ca are 3 ani si 2 saptamani
sapt viit pe marti miercuri platim oricum pt octombrie, asa ca o sa avem o discutie cu educatoarea si directoarea.pana atunci, mai vrem pareri, experiente etc.
pupici.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
bagoiu spune:
Am pus si eu problema la sedinta dar mi-au sarit toti parintii in cap cum ca copilu` meu nici nu vrea sa auda de gradi daca nu are Tv, ca e obisnuit de acasa si nu poate fara etc Educatoarea a zis da ce credeti cca nu facem activitati si ii las la TV? Nici vorba, doar dimineata pana la 9 si apoi de la 11 (asta la program scurt, pana la 12)Si nici nu-l las mereu pe desene, mai mult pe muzica si iara bang, bang, bang Se uitau la mine ca la un extraterestru, auzi sa nu-mi las copilu` sa se uite la TV?! Iar la sfarsit ne-a mai cerut si un fond al clasei din care sa plateasca cablu` ca de anu asta nu mai au gratuit.
M-am bagat in comitetul de parinti ca sa pot ridica problema si mai departe, dar cred ca o sa-l mut la alta grupa unde nu au TV si educatoarea e alt gen de om. Sper sa rezolv cumva.
Cam asta e situatia noastra, Sabina. Vezi si tu cum rezolvi. Sofia e mica, n-ar fi musai sa mearga la gradi. Pana la urma ai putea sa-i platesti un meditator pt germana, ca oricum platesti si la gradi.
Sabina spune:
Irina, sunt absolut socata de ce-mi povestesti.
la gradi noastra macar directoarea mi-a zis ca e impotriva TV.da la voi e asa pe fata...si mai e si gradi de stat presupun.uufffffff.
Sofia tre sa mearga la gradi pt ca eu lucrez acasa.n-am compus de f mult timp si nu se mai poate.daca sta acasa innebunim amandoua, eu ca nu lucrez si ea ca se plictiseste doar cu mine,oricta de mult m-as juca cu ea...si pana la urma tot la TV ajunge .
of, .cum e posibil asa ceva? ce parinti inconstienti.Irina, iti urez bafta sa rezolvi situatia.
zana spune:
La noi TV-ul a disparut dupa prima sedinta…la cererea parintilor si fara
Am preferat sa fie doar casetofon la grupa.
Ei lasa ,ca mai tarziu o sa-ti spuna copilu’ ce face, dar nu chiar tot! tot din jur de la alti copii o sa afli ca asa sunt ei.
Sabina spune:
fetele, s-a elucidat misterul.
tv se pune nitel inainte de masa, ca mananca in 2 serii. ii duce jos intr-o sala unde au prgram de voie 15-20 de minute.majoritatea copiilor se joaca, deseneaza etc, sofia a preferat sa se uite.Am rugat educatoarea sa o stimuleze in joaca, si a zis ca da.acu, era momentu cam prost, saraca se ducea la o inmormantare, n-am stresat-o prea mult.
si in clasa au tv pt niste casete cu lectii si mi-a zis ca inca n-a inceput sa le puna si ca oricum maxim odata pe sapt.
da Doamne sa fie asa, eu nu cred ca m-a mintit.