sfat urgent!!!! (despre tv la gradinita)

sfat urgent!!!! (despre tv la gradinita) | Autor: Sabina

Link direct la acest mesaj

cand am luat azi fata de la gradinita am dat peste 2 colege mai mari.Sunt mai mari, pt ca sofia e intr-o grupa mixta de varsta,fiind singura grupa de germana.

ei bine, pt ca Sofia nu-mi spune niciodata ce face la gradi, am intrebat eu fetitele de 5 ani jumate.
care mi-au spus ca sofia e f cuminte, dar nu vrea sa vorbeasac, nu deseneaza.in schimnb, sofia se uita la televizor!!! la desene animate!!!!!!!

n-am gasit-o pe educatoare , iar directoarea m-a asigurat ca nu au decat casete cu lectia de germana etc.

maine dimineata vreau sa discut problema asta.daca le pune tv cu desene eu o retrag, asta poate sa faca si-acasa:(((

dar cum sa discut? cum sa aflu adevarul fara sa fac valuri? de fapt...cum aflu adevarul??

mamici mai"mari", la copiii vostri se pun desene la gradi?

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

Pai eu zic sa intri intr-o zi in clasa inopinant cu un pretext anume si vezi ce se intampla.Si la noi in clasa am vazut ca au televizor dar pana acum nu am aflat de la copil sa le puna desene.Mai vedem pe parcurs,probabil ca o sa le puna cateodata o case ta eu stiu dar nu sa-i lase toata ziua la desene.

andreeat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nu pot intra inopinat, gradi e intr-o vila si tre sa trec de ingrijitoare.Pana ajung eu la etaj sigur se schimba cate ceva:(((

ufff

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seemonel spune:

Cati ani are puiul tau, Sabina?
O varianta ar fi sa te duci sa ii spui educatoarei fetita ta ti-a povestit ca s-a uitat la desene animate la TV... si ai vrea sa stii si tu daca este adevarat. Nu o lua tare de la inceput, s-ar putea sa nu recunoasca faptul ca ii lasa pe copii la televizor. Daca este adevarat ce au spus fetitele (ceea ce este foarte probabil) nu cred ca ar fi bine sa il lasi in continuare la acea gradinita, pentru ca nu ii aduce nici un beneficiu.
La gradinita unde il duc pe puiul meu au televizoare, insa nu am auzit sa ii uite in fata televizorului. Nici nu cred ca au timp sa se uite la TV, pentru ca educatoarea ii invata foarte multe lucruri. Puiul meu are 3 ani si jumatate, insa este la grupa mijlocie si trebuie sa tina si el pasul cu colegii lui mai mari.
Sunt foarte multumita de educatoare. In fiecare zi ii invata pe copii poezii, cantecele, deseneaza, fac activitati matematice potrivite cu varsta lor (de ex. sa recunoasca anumite forme geometrice, sa le descrie etc.). In plus, pe puiul meu l-am inscris si la dans si calculator asa ca... nici vorba de TV.

Sa ne spui cum a decurs discutia! Bafta!

Mergi la inceput

Sofia are 3 ani si 10 zile.E in a treia saptamana de gradinita intr-o grupa in care mai e o sg fetita mica, restul au de la 4 ani in sus.

seemonel, tu de unde stii ce fac ei la gradi? iti povesteste copilasul?

acu 5 minute sofia mi-a zis ca doar ea se uita, si ceilalti copii deseneaza.hm.ea e si f bancoasa, si de multe ori face misto de noi, imi zice ca a benit mamina la gradi(mamina e bunica sofiei, care e acu in Anglia), samd samd.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seemonel spune:

Sabina, baietelul meu imi spune ca invata poezii, ca se joaca cu copiii... Dar nu ma bazez numai pe ce spune el. Chiar se vede ca acei copii lucreaza. La intrarea in clasa au un panou pe care educatoarea agata in fiecare zi lucrarile copiilor din ziua respectiva: desene, pizturi etc. De asemenea, pune si poeziile si cantecelele pe care le-a predat la clasa. Si este foarte preocupata de copii. Pe mine, avand in vedere ca sunt mamica celui mai mic copil din grupa, ma ajuta si imi spune ce ar trebui sa mai repet cu baietelul acasa... Ce sa mai, nu am ce sa ii reprosez deocamdata.

Mergi la inceput

aha...ma rog, pt mine nu conteaza cantitatea de cantece etc, la gradi tre sa se simta bine, sa se joace si as vrea eu sa invete germana.dar la tv nu m-am asteptat.

sper sa fie ceva izolat, pt ca sofia nu mi-a zis nimic de desene pana acuma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

sabina, ce ar fi sa devi prietena ingrijitoarei? mai afli una alta...sau intra cu tupeu fara sa anunti in clasa..chiar daca e o vila..nu stau ele pe geam si nici nu cred ca urla de jos pana sus...si mai du-te sa vb cu alti colegi de clasa mai mari..
nu prea ai sanse sa zici ca ti a spus fetita ta, caci vor spune ca sunt fantezii ale varstei...sigur...
si mai vezi cu fetita, daca face progrese sau nu

http://bella.netfirms.com/ro.htm

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput

pashosha, ingrijitoarea e f draguta, ea a auzit ce-am vorbit cu fetitele si a spus ca se mira, pt ca d-na directoare e impotriva TV.

deci eu nu am aflat de l sofia, ci de la fetitele mai mari care sustin ca sofia nu a desenat ci s-a uitat la tv.

eu am vizitat gradi in vara si am vazut computer, dar nu si tv.daca-l vedeam n-o inscriam din start.

ce inseamna progres? Sofia nu mai plange dupa mine din a 9-a zi de gradi, mi-a cantat cu elefantii ,dar nu vrea sa repete cuvintele in lb germana la gradi, ii place sa observe.Pe cat e de glumeata acasa pe-atata e de pasiva la gradi.mi-a fost laudata ca e f cuminte si mananca bine(in prima zi s-au speriat ca nu a mancat nimica).

Imi place gradi asta.Asta e primu ghimpe:(

fetele,va multumesc de compasiune.

kleine kinder,kleine sorgen.grosse kinder...si mai avem pana isi iau doctoratu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofiabebe spune:

Meeeey Sabina, si io sunt nervoasa din cauza asta. Iar eu stiu sigur ca le da desene, pentru ca am vazut. I-a dat drumul si cand am venit, si la plecare, la cererea unui copilas. AM vorbit cu una din doamne si a zis ca bineinteles ca il stinge, dar intai sa se linisteasca piticii, ca daca il stinge ei fac urat, ca asa sunt invatati acasa, si nu vrea sa inceapa toti sa urle. M-a asigurat oricum ca il stinge, dar eu tot nu sunt multumita. Vreau sa discut la sedinta cu parintii sa il banam de tot sau sa fie deschis doar in cazuri speciale. Daca nu, sa-l scoata din clasa, ca nu le trebe copiiilor, nu? La noi inca nu s-a inceput cu invatatul, au zis ca dupa 1 oct., ca ii lasa mai intai sa se acomodeze si sunt de acord cu asta, dar nu si cu tv-ul. Si Sofia mi-a zis ca le da si in timpul mesei, ceea ce ma infurie, desi nu stiu daca sa ma iau dupa ea, ca si ea inventeaza raspunsuri glumete cand o intreb, dar asta cu tv la masa mi-a zis-o ea, nu am intrebat nimic.
Nu stiu ce sa fac, am platit deja si vorba ta, alte plangeri nu am.

bebe si puii:

Trageti cu ochiu'
Poze de la Ploiesti (august)
Acasa, inainte de mare
Ziua lu' Sofia
La mare la Neptun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Cate ore sta fetita la gradinita?
nu cred ca tot timpul se uita la desene animate.
Poate si asta, printre altele.
Nu au un program, cu activitati?
Cum se desfasoara ziua acolo? Asta te intreb nu din ce iti spune Sofia, ci din ce ti s-a spus de catre directoare/educatoare.
E bine daca te poti duce inopinant, sa vezi ce se intampla.

Mergi la inceput