Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari(60)
Raspunsuri - Pagina 8
Amely spune:
Ingeras, la HSG se introduce substanta de contrast sub presiune prin colul uterin catre trompe, si se face radiografie pentru a observa exact modul in care circula lichidul respectiv. Pe baza filmului se diagnosticheaza trompele, de asta e necesar si un radiolog. Eu am dat 500.000 acum aproape 1 an, dar cred ca merge si acum scorul.
Instilatiile presupun introducerea unei substante (medicamentoase?) pe trompe (cred ca stimuleaza si ovulatia, daca am inteles eu bine...), pe urma te duci acasa si prestezi la greu, iar dupa cateva zile (la ovulatie) te cheama la eco sa vada activitatea foliculara...
Din cauza asta este bine ca HSG sa fie facuta imediat dupa ce trec rusii...
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
Amely spune:
Dandana, in mod normal poate n-ar fi trebui sa-i dau atatia bani, dar din pacate pe vremea aia mergeam la dr. Ranga, care este "renumita" pentru pretentiile ei...desi tehnic, sa ma ierte D-zeu, n-a facut nimic care sa ma ajute intr-adevar, o tinea una si buna ca n-am nici o problema si sa o caut cand raman gravida
.
Fetelor, ma gandeam sa fac stimulare ovariana, nu am mai facut pana acum, dar se pare ca pe ovulatie naturala foliculii (de fapt, foliculul) este cam micut... Voi ati mai facut pana acum stimulare? cu ce ati obtinut rezultate, ca nu stiu de unde sa incep...
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
ingeras26a spune:
Fetelor, Amely si Dandana, va multumesc din suflet!
Dr a vrut sa-mi faca duminica, adica in z4CM, dar a zis ca inca sangerez putin, deci sa asteptam pana e "curat" si atunci o facem. Mi-a dat Flamexin (antiinflamator, Sumamed (antibiotic 3pastile - 1/zi) si Lomexin 1 ovul. Maine este z8, l-am sunat azi si a zis ca ma asteapta maine la 8.30...Am emotii...vreau sa fie bine si eu oricum am inceput luna cu speranta ca sunt / voi fi (luna asta) insarcinata.
Oricum, avand in vedere ca nu stiu care este situatia trompelor, nu strica sa o fac nici daca sunt instilatii, nici HSG, nu? Macar aflu daca sunt ok trompele de la oricare...
Va pupacesc mult,
Ingeras
ratusca1977 spune:
Ingerasule, eu abia de luna viitoare o sa incep cu testele astea (daca mai e cazul
),pe 1 octombrie ar trebui sa vina rushii, dar eu sper din toata inima sa nu vina si sa se fi prins bebe....tu cum stai?
Albumul nostru
Mai am...
ingeras26a spune:
Amely,
Intra la stimulare ovariana - Clostylbegit...
Eu am facut stimulare 2 luni si din pacate nimic...
Hai sa-ti spun cum, zile si cu ce:
Clostylbegit (contine Clomifen, ca si Ova-mit) z2-z6, deci 5 zile, 1/zi sau 2/zi, dep ce-ti spune dr, la orice ora. Te sfatuiesc sa incepi cu 1/zi, sa vezi reactia organismului.
Flamexin (antiinflamator, pt a nu-ti aparea chisturi) - z1-z6, 1/zi sau 2/zi, dep de dr.
Z11, 13, 17 - ecografie transvaginala. In z13/14, mie imi facea Pregnyl 5000ui, pt ca aveam foliculoi frumos (27-28) si endometru pe masura (11-13mm). Prima data am ovulat pe dreapta, a doua oara pe stanga, dar nu a fost sa fie. Incerc sa aflu cauza. In z17 la eco deja nu mai aveam foliculi, deci se sparsesera...si ovulasem. Am prestat si din 2 in 2 zile, si in fiecare zi...dar tot nimic.
Sa dea Domnul sa fie mai cu succes la tine.
Reactii adverse: ingrasat 4kg intr-o sapt, dat jos tot in atat..., deci merita, as spune eu, mai ales daca-ti si iese 
Ingeras
dandana spune:
Amely, EXCLUS SA FACI STIMULARE FARA MONITORIZAREA UNUI DOCTOR
eu am facut anul trecut o luna, 0 pastila 5 zile din ziua 5 (recomandat sa se ia seara pt ca reactiile adverse dure se pare ca incep imediat), mi-a fost incredibil de rau, am lesinat, am ramas cu chisturi 
acum iau a 6-a luna cate o jumatate de pastila si e perfect (doar ca-mi cade parul ca la balamuc)
depinde mult de ceea ce-ti recomanda doctorul si cum reactioneaza corpul tau
dar cat de mare cresc foliculii la tine pe natural?
ingeras26a spune:
Dandana, ai dreptate cu monitorizarea, de-aia am si scris acolo...sa nu cumva sa nu-si faca...eu stiam ca nu prea e indicat sa faci stimulare mai mult de 3 luni consecutiv, tie asa ti-a spus dr, sa continui?
Pupicei, Ingeras
Amely spune:
Offf, Dandana, ma gandeam eu ca nu merge asa de capul meu... bine ca am intrebat ca altfel cine stie ce tampenii mai faceam! Nu stiam ca reactiile adverse sunt atat de puternice, mie si asa imi cade parul de la stress...
.
Ce medicatie ai folosit?
Pozici cu noi
ingeras26a spune:
Amely, depinde cum iti recomanda dr, eu am facut z2-6, altii recomanda z5-9...
Ingeras
dandana spune:
in prospect la ovamit scrie 6 luni cu o pastila iar eu iau doar jumatate. am intrebat special luna trecuta si mi-a zis clar ca se poate 6 luni. oricum mai intreb si luna asta ca doar nu am innebunit. eu ovulez si natural doar ca mai tarziu si probabil doar un folicul, cu stimulare am avut si 4 intre 15.8 si 18.5 in ziua 12, toti puteau sa ajunga la maturitate pana in ziua 14 cand am facut inseminrea
. e adevarat ca a fost luna cu concediul ![]()