Activitati optionale la gradinita

Activitati optionale la gradinita | Autor: seemonel

Link direct la acest mesaj

Ce parere aveti despre activitatile optionale de la gradinita?
Noi suntem abia in primul an de gradinita si va trebui sa alegem optionalele pentru pustiul nostru de 3 ani si jumatate. Engleza si muzica sunt obligatorii (deci nu prea sunt "optionale"). In schimb, ma gandeam sa il dam si la ceva activitati in care sa faca miscare: dansuri... si calculator.
Avem de ales intre 8 optionale, insa ma gandesc ca pentru varsta lui este destul sa faca 4. Nu vreau sa il zapacesc de tot...
Voi cum ati ales optionalele? Ati constatat ceva progrese in evolutia copiilor, in urma acestor activitati?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sveronica spune:

In ceea ce priveste optionalele.........conteaza foarte mult de catre ce profesori ( si cum )sunt facute.
Eu sunt profesoara la o gradinita.Predau cursul optional de muzica, mai precis PIAN, pentru ca asta este specialitatea mea.Multi parinti si-au dorit inscrierea la acest curs, pentru ca un grup vocal, pregatire pentru serbari, face orice educatoare.Copiii s-au impartit in 2 categorii: cei care au ramas cu cunostinte de baza( invatarea notelor si a valorilor, etc.) si altii care au ajuns dupa 1 an sa cante mici melodioare pe orga.Apoi engleza, care la prima vedere, este tentanta.....limba straina, etc......Copiii invata multe poezii si cantecele, dar daca ii intrebi despre ce este vorba , habar nu au sa-si raspunda.Dansul.......au fost 2 profesoare: la prima iti era mai mare dragul sa asisti ca om mare, stia sa-i antreneze pe copii, le dezvolta ritmul, miscari interesante si profesioniste.A plecat, nu stiu din ce motive.I-a luat locul o alta care in doua luni nu a facut decat cateva miscari plictisitoare, tot acelea si tot acelea (catre sfarsitul anului s-au si retras destui).Calculatorul, care era cu cate 1 copil, max. 2 pe calculator, jocuri interesante si diversificate ca tematica, un profesor f. bun si interesat in a-i invata pe copii lucruri noi.
DECI, depinde de ce vrea parintele si de calitatea si interesul profesorlor.Unde este puiul tau ? 8 optionale ( care sunt ele?) sunt multe pentru o gradinita.Chiar ca ai de unde alege!!!!!!!!SUCCES si asteptam vesti de la tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Buna, iata si experienta noastra, la o gradi de stat (la care numarul mare al copiilor este descurajant perntru multe activitati):

La engleza, la grupa celui mic au o profa buna, si, pe langa poezioare si cantecele, le pune intrebari si fac diferite exercitii de vorbire, le pune casete video de invatat lb engleza (Ozmo). Multi deja pot vorbi in propozitii scute, si au un vocabular bogat. La grupa celui mare, s-au perindat mai multe profesoare, mai bune si mai rele, toate au luat-o de la inceput. Daca n-ar face si acasa, n-ar fi invatat mai nimic. Cel mare a facut si germana: acelasi lucru: cate o profa buna, cand sa ajunga undeva, profa pleaca, vine alta si o ia de la capat, ultima chiar NU STIA germana deloc.

La dansuri, nu au invatat nici o coregrafie in trei ani; baietii mei merg la danuri in particular si ar fi invatat cu siguranta cate ceva, dar spun ca ii cam lasa sa danseze de voie. (Si asta e bine decat sa nu se miste deloc).

La muzica, fac cantecele ca si cu educatoarele, desi au o orga dintr-aceea profesionala, o foloseste doar profesoara, ei habar n-au cum se foloseste. Lor le place, oricum este o optionala obligatorie si la ei, asa ca asta este.

La calculator n-a fost decat cel mare, la grupa mare. Noi nu avem calculator acasa, asa ca abia astepta ora de calculator (le punea diverse jocuri, am retinut numele "Hercule"). Toti copiii se bucurau mult de ora asta, iar Tudor a invatat sa foloseasca mouse-ul si tastaura pentru prima data. Alti copii stiau deja despre ce este vorba si unii l-au invatat cum se joaca jocurile, asa ca in ultima vreme numai asta faceau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Aualeu, am uitat de karate, ei au un prof de karate care le place mult; nu iti imagina lupte sau lovituri: fac rostogoliri, sarituri, diverse exerictii care prin joaca ii invata coordonarea maini-picioare-respiratie. Mie mi-a placut foarte mult ce fac acolo.

Vreau sa precizez ca baietii mei sunt in programul step-by-step care presupune participarea parintilor (adica se face o lista si, cam o data la una-doua luni, fiecarui parinte ii vine randul sa se duca si sa stea pana la ora de culcare si sa participe la activitatile de la clasa). Asa ca am vazut cu ochii mei ce am scris mai sus, nu ma bazez doar pe povestirile copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Alex a facut anul trecut calculator si engleza . Cum mai spunea o mamica - neavand calculator acasa cursul i-a fost folositor pt ca a invatat sa foloseasca mouse-ul si tastatura insa pt cei care au acasa sunt de parere ca nu e util .
Din punctul meu de vedere un copil de 3 ani este foarte mic sa inteleaga ceva din calculator .

Engleza a invatat pe sponci - s-au perindat f multe profesoare prin clasa lor - majoritatea slab pregatite . La sfarsitul anului trecut a venit o doamna care i-a invatat intr-o luna cat n-au invatat intr-un an . Concluzia - interesati-va de experienta profesorului.

La grupa mijlocie a facut dansuri - avea un profesor fara experienta insa indragostit de meserie ,care i-a invatat multe miscari interesante ,pe care Alex le repeta si acum prin casa .

Inot placut !

Eu,el(Alex-6ani)Alex si ea(Freya-11.05.2005)Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seemonel spune:

sveronica, puiul meu este la gradinita nr. 268, cea din spatele postei Puisor. Intr-adevar, avand in vedere gama larga de activitati optionale, chiar ai de unde alege. Cele 8 optionale sunt:

lb. engleza
lb. germana
cursuri calculator
dansuri de societate
muzica
fitness
arta teatrala
karate

Pupici,
Seemonel

Mergi la inceput