Scandinavii stiu DC ... (76)
Raspunsuri - Pagina 3
itsme spune:
dorulets!!!
Exact la aia ma refeream si eu.
buli, nu-i nici un bai daca ii vine copilului sa se odihneasca pe o bordura sau sa sara in balti, daca nu deranjeaza pe nimeni (iar pe tine, cea care speli hainele nu pare sa te deranjeze, asa ca totul e OK). Eu ma refer la spatii publice, unde desfasurarile de personalitate ale micutilor (de tipul celui prezentat in clipul de la dorulets) inpacteaza lumea.
Astia cu teoria asta ca nu trebuie sa spui niciodata "nu" copilului ca sa nu-l ingradesti, nu pot sa zica cum ar fi normal "auzi Johhny, la noi acasa, la bunicutza si la aunt Rosie ai voie sa te dai cu de pamant, dar la restaurant si magazine nu ca deranjam lumea care n-are nici o vina si care foloseste condoame", pentru ca vezi doamne dauneaza la dezvoltare progeniturii. Si atunci tu ca om nevinovat, trebuie sa asisti la tot felul de iesiri si istericale in public, ba sa mai fii si cu ochii in 4 sa nu-ti traga Johhny cu vreo prastie intre ochi intr-un moment de neatentie, sa nu cumva sa-l lovesti cu caruciorul imens de cumparaturi pe Jonnhy, sau sa nu dea ca bezmeticul in tine, pur si simplu, ceea ce mie personal mi se pare exagerat.
N-ai sa crezi, dar saptamana trecuta intreaga rubrica de etica de la ziarul local a fost ocupata de asa un caz. Un nene, saracu', care a planuit si el o iesire deosebita la un restaurant cu iubita, a avut 'norocul' sa fie asezat langa o familie din asta toleranta cu 3 copii care in timpul cat au stat acolo au demolat 1/2 restaurant (si aici includ foods, furniture and customers). Omul intreba daca ar fi fost etic sa atraga atentia parintilor sa-si tina odraslele in frau, sau sa se fi plans patronului de restaurant, pentru ca din cauza galagiei, nu numai ca s-a cojit tapetul de pe pereti si le-a cazut in cap, dar nici nu au putut schimba o vorba cu iubita, drept pentru care iesirea a fost ratata, timp in care parintii se comportau de parca ar fi folosit condoame (adica fara nici o responsabilitate). Te-ai astepta ca responsabilul cu etica de la ziar sa-i fi raspuns omului ca etic era sa-i fi luat pe cei 3 impricinatzi frumusel de ciuf fara rezerva si sa-i fi introdus urgent in p. mamei lor, acolo prezenta, unde apartineau, dar Nuuuuu... Raspunsul a fost lung de 1/2 pagina si a dat-o cotita, cum ca anume e greu de spus ce ar fi fost etic de facut, ca si copii (prin parintii care au platit) au dreptul sa faca ce vor si sa se enjoy la restaurant, asa ca data viitoare cand mai vrea omu' sa iasa cu iubita, sa faca el frumusel cerere (discret, sa nu se jigneasca parintii!!!) sa fie asezat alta masa, mai departe de zgomot !
Sa nu va mirati in conditiile astea ca aici cea mai urmarita emisiune de la televizor e "super nanny!". In care o nanny englezeasca(de genul celei nemtzesti a lui Vikinga) e chemata de urgentza acasa la cate o familie depasita de situatie si in pragul nebuniei si sinuciderii colective. Ne este aratat cum copiii din casa respectiva tzipa, se trantesc, bombardeaza Ierusalimul, se jupoaie de piei unii pe altii, toate astea sub privirile ingrozite ale parintilor care stau in coltz palizi si traumatizati, depasiti de situatie si neindraznind, bineinteles, sa intervina de teama de a nu traumatiza la caracter progeniturile. Si vine draga de super nanny cu interventia, si ce credeti ca face? Le zice obraznicilor "NU" pe un ton hotarat, ii pedepseste punandu-i la time-out pana le trec istericalele si isi cer iertare, ii invatza pe parinti sa le spuna si ei la randul lor NU copiilor (dar pe ton hotarat, nu asa, ca si cand ar cere de pomana). Adica exact ce se facea inainte de teoria asta in toata lumea, si anume disciplina (cu dragoste), iar parintii sa fie in control! Reinventam roata.
Nu ma intelegeti gresit, mi-s dragi copii si nu sunt un fel de baba cloantza-pumn de fier, dar am vazut atatea aici incat chestia asta cu liberalismul si cu teoriile astea educationale total fanteziste ma scot din minti! Na ca m-am racorit !
Iar la scoala, ce mare lucru e domnule sa se scoale Johhny dintr-o rana si sa stea cuminte in fund cand e sa inceapa ora? Ca doar nu participa la un studiu in care sa se vada daca creierul in pozitia "reclined la 45%" functioneaza la fel de bine ca creierul in pozitie verticala, adica la 90% de pamant!! E scoala, domnule, nu studiu stiintific! Asa ca nu mi se pare de loc exagerat sau daunator sa ceri sa stea fiecare elev in cur si sa asculte la profesor cand incepe ora! Cand era copila mica si mergeam la scoala sa o iau, imi statea in prima instantza inima cand intram acolo, ca mereu ma speriam ca tocmai au fost vandalizati, asa de vraiste era totul...
lena, despre imbracaminte, data viitoare ca-mi varsai destul naduful acum Iti spun numai cum tin astia de aici copiii iarna, la -40C. Cu salele goale, fara sosete (copiii mici din carucior), fara caciuli, cu niste jantirlici pe ei de te ia pe tine frigul cand ii vezi!...Nu zic ca si romanii-s cucu la capitolul asta, insa de partea cealalta. Pun 3 caciuli, una peste alta, la copii pe cap in luna mai! Nici asa, dar nici despuiatzi cum umbla astia. Si dupa aia se mira ca toti copiii de aici au infectii cronice de ureche iarna, ajung sa aiba instalate aparate de drenaj de puroi din urechi, iar la nas au non-stop stalactite de muci toata iarna! Asa umbla si cand sunt adulti, de altfel. Cand am venit noi aici in ianuarie '92 erau -32C, iar singurii de pe strada care umblau cu caciula pe cap eram noi doi si negrii Se uita lumea la noi
Gata, v-am stins lumina ca am trancanit destul pe ziua de azi. Mai bine urcam pozele pe internet
vikinga spune:
Istme esti criminalaaaaa am ris de m-am terminat:))) Adevarul e ca habar nu mai ai cum sa educi copilul de frica acelei "nu ingradi personalitatea copilului" dar cind te vezi cu 2 telecomenzi in cap si o banana in frunte deja lucrurile sunt aiurea Mai si pe aici sunt mai lejer educati, eu una prin restaurnat cu aldo nu indraznesc, ca ultima oara dupa ce a mincat portia de cartofi prajiti a luat farfuria si a aruncat-o exact asa peste, tipic grec petrecaretz si jur ca-i numa' latin, dar in fine! Mai am vazut si copii asa ca in descrierile tale insa ce vad la prietenele mele e totusi o mina de fier ascunsa in manusa fina, si hotarite frate. Adik hop vine una la mine cu fetita ei de 2 ani jumate si-i zice daca mai faci asta o data(o chestie cu aruncatul in fine dar nu era ceva exagerat) ii zice "plecam". Ei bine fetita a repetat si ma-sa care abia intrase pe usa si i-am pus o cafea a lasat totul si gata tzup in masina! Si asta era vizita ei ce intrase in programul nostru de atita timp nene , vinerea la ora 4 fix, de atita timp! Ei aici am esuat eu adik tipic latineste asa gura mare si nika concret. Asa ca vedem ce face nemtzoaica cu el! ieri la dr de fam care are si el un baietel ca aldo de aceesi virtsa, dupa ce a vazut iesirile stil alintatura a printzului meu a inceput asa finutz sa-mi zica de al lui, ehei baiat educat. Si imediat am sunat la nemtzoaica asta unde merge baietul lui. Acum sa vedem:) Sper macar pt linistea lui Riky boschetarul catelul nostru, e vai de mama lui saracul de cite ii face Aldo, nu va mai povestescLena sarumina pt vorbele tale frumoase "acolo la subiect", mi-au mers la inima Si vreau o poza neaprat cu Freya cu bretonelul scurt! Am descoperit ieri un hotel aici cu numele Freya, mi s-a parut haios:))Buli mama..daca bunicii zic ca prea alintati copilul asta e raritate mai:)Istme asa e..mai bine departe de certuri de astea, clar e un semn de inteligenta! Cum am zis, vina mea de haus frau cu neuronii stilciti dar gata merg eu la scoala acum cind devin si eu femeie independentaVa pup pe toti, azi mergem sa dam oki in oki cu nemtzoaica. Mai n-auziti ca acolo copii toti papa frumos cu furculita si cutitul! Asa mai papa si aldo cu furculitza dupa care o infinge in ciine, dar cutit nu as avea tupeu sa-i dau, nein nein neinVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
buli spune:
quote:
Adik hop vine una la mine cu fetita ei de 2 ani jumate si-i zice daca mai faci asta o data(o chestie cu aruncatul in fine dar nu era ceva exagerat) ii zice "plecam". Ei bine fetita a repetat si ma-sa care abia intrase pe usa si i-am pus o cafea a lasat totul si gata tzup in masina! Si asta era vizita ei ce intrase in programul nostru de atita timp nene , vinerea la ora 4 fix, de atita timp!
noa, exact asa fac eu.
asta-i sistemul. rar zic nu, dar cind zic aia e, nu ma sucesc.
revin cu amanunte mai tirziu ca avem bonus de la gradi o bronsita si-s cu impricinatul dupa mine.
annie_xtreme spune:
Mna ziua,
Imi cer scuze ca v am parasit, ie greu frate cu mutatu asta.
In primu rand, rad tare de glumele voastre relativ la copii. Adevaru ii ca de cand am venit aici, incep sa cred ca am avut o copilarie tare traumatizata, cu ingradirea libertatzii din plin. Poate e momentu sa imi dau in judecata parintzii. . Anyways, saptamana trecuta am fost cu trenu, in Frantza, aiciulea, aproape (1 h 30). Trenu full de militari care plecau acasa, in spatele meu s a ashezat o bunica + un copil. Care copil, ce credeti ca a facut (1 h 30, pentru cei care nu au citit prima data) - uh, a dat cu picioru (picioarele) in scaunu meu continuu. Da nu asha, regulat, nuuu, ca picatura chinezeasca. Acuma io cu infantu n am nik, era fuarte dragalash si precocupat. Da bunica-sa sigur era pe prozac pentru ca toate cele 90 de minute nici nu a clipit. Oh well. Cine is io sa comentez, poate oi fi la un moment dat protagonista urmatoarei reclame cu " cooooooooookieeeeeeeeeeeees".
Dupa cum spuneam, shocul cel mai mare l-am avut cand mi am dat seama ca trebuie sa cumpar EU detergent de vase, de buda, de spalat pe jos, matura (EU??!)si ca la un moment dat, ar fi bine sa imi cumpar MOBILA, pentru ca exista un timp limitat in care poti dormi pe rogojina (ma rog, aici unde stau acu am, da unde ma mut, nu). Si ca trebe sa prevezi timp pentru toate astea (cumparaturi, spalat, curatat, facut mancare) Adik cum ar veni, ma fac mare . How sick is that?.
In rest e ok, un calm pe aici de simtzi cum reinvie neuronii. Inca nu mi e dor de surviving camp, da mi e dor de caine.
O zi sa avetzi
PS1: Marie, esti divina!
Ba nu Ioani, amandoi santiem di vina!
PS2: Welcome back, Vikinga (willkommen?!)
buli spune:
am revenit
ca de obicei am argumentat cam patimas si se poate sa fi creat o impresie gresita.
de fapt eu cred ca cea mai buna cale e aia de mijloc. adica nici sa stai toata ziua cu gura pe ei, sa le zici "nu ai voie" la orice (si la chestia asta am avut discutii cu bunicii care isi "exersau" autoritatea fara sa fie neaparat necesar), dar nici sa-i lasi sa faca numai timpenii.
eu ii zic nu la cred eu ca e obligatoriu si am succes. insa nu e nu, si asa ramine, daca nu ma asculta suporta consecintele.
de ex. intr-o zi ajunsesem abia de vreo 5 min in parc si i-a casunat la cupil sa arunce cu pietricele in jur. i-am zis ca daca mai face o singura data plecam. a inceput sa rida si a arucat din nou. am strins frumos toate jucariile, l-am luat pe sus si am plecat cu racnetele de rigoare. racnete care au tinut max 30 de secunde. ne-am jucat in alta parte vreo ora si apoi ne-am intors. de atunci nu mai avem aceasta problema. dar de fiecare data apar altele.
Annie, esti tare nostima. dar zi si tu, nu-i fain sa cresti mare?
itsme, despre treaba cu restaurantul eu as zice ca mai curind parintii sint de vina ca s-au carat cu tot cu kinderi la restaurant. mai ales daca-s mici. adica nu poti cere la unii de 2-3 ani sa stea si sa "enjoy" 1-2 ore la masa la restaurant. e ca si cum ai cere unui adult sa stea cu placere 2-3 ore la gradinita.
mihaela_s spune:
helau dragilor, suntetzi bestiali! Am ras cu .
noa sa va spun eu de fetele mele...pai pe Diana am educat-o in stilul acela spartan, cu "nu e voie" pe capul ei toata ziua, iar acum cand am fost in state mi-am dat seama, comparativ cu manifestarile celorlalti copii, cat ea a mea de inchistata, parca venea de pe alta lume, pe undeva chiar asa si era ...asa ca reveniti de pe acele meleaguri am inceput sa ne revizuim comportamentul vis-a-vis de Silvia si Diana, sa incercam sa nu le mai interzicem toate cele, intr-una eram cu gura pe ele cu :"nu fa aia", "nu e voie!", etc. Diana si acum imi cere voie sa manance ciocolata si ma intreba cate bucati are voie...hmmm, stau si ma intreb daca am procedat bine cu ea cerandu-i sa fie atat de legata de hotararile mele.
Silvia e la gradi privata, unde au imprumutat stilul de educare din vestul Europei, incearca sa le distraga atentia prin diferite metode in loc sa le spuna ca nu au voie. Din pacate sistemul de invatamant de stat a ramas aproximativ acelasi ca acum 15 ani, atata ca profesorii/educatorii nu au voie sa ii mai loveasca pe copii, erau foarte multe cazuri din acestea, chiar Diana imi povestea cand era la camin cum colegi de ai ei primeau palme peste fata si urecheli atunci cand faceau "prostii". Sau liniare in palma!
Un alt exemplu: uneori mergem in pauza de pranz cu colegii sa mancam la un restaurant din apropiere, unde vine si un grup de copii de cl.I cu 2 invatatoare si mananca...copiii nu sunt lasati sa se aseze unde vor ei, ci acolo unde le e locul...stabilit din prima zi. Nu au voie sa vorbesca, intr-una li se spune sa taca. Li s-a spus in nenumarate randuri ca sunt rai si ca si ele-invatatoarele vor fi rele cu ei cand se vor intoarce in clasa...ca daca nu mananca felul intai, nu mai primesc felul 2...asta imi aduce aminte de Diana cand era la camin, si acum imi spune ca nu i-a placut acolo pentru ca o obligau sa manance...
annie, esti haioasa foc! Pai e cam sa te faci mare, dar macar esti tu cu tine, adecatalea daca faci mancare, mananci, daca nu, nu. Nu ai alte guri care asteapta sa le pui in farfurie. avantaj TU!
vikinga, ma bucur ca esti iar in poienitza! Dupa toate libertatile pe care le-ai auzit aici despre tzanci, iti mai vine sa-l "potolesti" pe Aldo in stil nemtzesc?
istme, n-am mai vorbit de mult cu tine, .
Apropo de filmul cu dl. Lazarescu, povestea reflecta realitatea despre spitalele de la noi...din pacate!
Hehe, azi imi zise si mie una din miss-ele de la gradi despre Silvia, ca o imbrac prea subtire...adica nu i-am dat inca maieu si sta in grupa doar in tricou, in timp ce alti copilasi sunt cu bluze groase pe ei si cu maieu, evident. Pai eu ce-s devina ca Silvia e sanatoasa??? Adica stiu, asa am imbracat-o de mica. Nici pre-prea nici foarte-foarte. Pai inca sunt 17-18 grade nene, ce fac la iarna daca de pe acum o imbrac gros??? Dar bineinteles ca deja aproape toti copiii au caciuli in cap .
lilanda, nu indraznesc sa ma "var" in zumo lui narancik, e prea frumos ce scrie pe acolo...ma multumesc doar sa-mi incant sufletul.
Va tzuc pe totzi! Rayu, asteptam un semn
Mihaela si fetele mele
poze noi cu Silvia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
bebelusi august-septembrie 2003
lilanda spune:
Bonsoir...
Si io pot sa zic ca l-am cam rasfatat pe Ilie (noh, ca ccc cu altceva n-am cu ce sa ma laud)...fiindca nu stiu ce-o fi in mintea lui, da'-l musca constant si virtos pe socru'miu Iar daca e sa-mi exprim si io parerea umila si neavizata la subiect, si p-aici copiii umbla dezblehuiti la friguri din alea umezoase de ti se atrofiaza instant nerfu' zimbirii, plus ca vai de mama lor ce urla prin magazine, restorante...egzact si la fel ca-n Canada!!! Iar emisiunea aia de care vorbeste itsme are si varianta daneza....mi-am amintit si de gluma unui prieten, care asista neputincios la istericalele nepotului(fiul surorii lui) si care, dupa o clipa de meditatie adinca, a decretat: "Sor'mo, io de aia vreau sa-mi fac vesctomie!!!"...mai sigur ca ccc condomu'!!!
annitzo, sa cresti mare :-))
Gata, va pupez, ma duc sa-mi bag nasu'n neste proiecte si sa cat, apoi, cum arata lamantinu (narancea, asta-i søkoen???)
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
vikinga spune:
No vazut si nemtzoaica azi..unde mai puneti mai ca e si frumoasa!! Ha! baby sittera n-are voie dom'le sa fie si frumoasa Si mai are si un copil facut cu un italian, pt ca ea a trait acolo o perioada si acu' la intilnirea de azi cu sotzu' italianu' meu, io mama aia cu oki critic si ea hop si frumoasa si s-a intretinut pe italineste cu sotzu'! Bine ca am inteles macarAcum lasind gluma la o parte, totul e ok cu ea, imi place, e o tipa super, mi-a placut mult cum copilashii ceilalti veneau la ea, o imbratisau, copii stiti bine ca nu pot minti. Insa ceva e prea mult pt mine..merge la plimbare cu toti 5 copilasii!!! Are un fel de car ati vazut voi pe aici, ii pune acolo si impinge nemtzoaica nervoasa pin la locul de joaca si inapoi. Daca stateau numai in gradina pe afara asa cind si cind era super o ora pe zi era super ok, dar asa la plimbare pe strazi.....am o inima albastra gri verde! Cind il stiu eu pe Aldo pe unde se catara si nu mai poate veni inapoi si abia fac eu fatza singura cu el dar ea cu 5 deoadata??? Plus ca al meu cind nu mai are chef de parc direct fuge de acolo, stie sa deschida portita si parcul de copii respectiv e aproape de mare, e pe faleza marii. Mai sa fie! Asa super frau e ea..!Tre sa stau foarte serios sa cuget. Ca daca sa zicem trebuia sa merg la munca neaparat cine stie mai faci compromisuri, insa asa, cind nu am nimic de facut, ok scoala, dar poate ca incep mai tirziu. Pai eu stau acasa cu popoul la computer si al meu copil e plimbat pe strazi in cird cu altzii? Acum ziceti si voi, ca sincer sunt in mare dilema. Si am si intrebat alta amica care are baietelul la o alta tages mutter din asta si mi-a zis si ea tare mindra ca si al ei copil merge periodic la plimbare in gasca cu altii mititei de un an jumte-2 ani jumte cu frau asta in frunte. Mie una nu mi se pare prea in siguranta metoda asta. Voi ce ziceti? Asa e si pe unde suntei voi? Sau sunt eu exagerata?Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
arboria spune:
yellow, popor scandinav!
treaba asta cu educatia cupiilor e adanca
io inca n-am vazut scene precum cele descrise de voi, dar nu-i tarziu deloc
vikinga, as crede ca Aldo o sa-i imite pe ceilalti copii din grup: daca ei o vor asculta pe Frau Diesel, la fel va face si el.
s-ar putea chiar sa simti un graunte de invidie cand o sa vezi ca pe ea o asculta, iar pe tine, in continuare, nu!
lil', ia zi tu drept acum, nu cumva tu l-ai invatat pe Ilie sa-l "salute" asa pe tata-socru?
si apropos de sarut si de catzel, Romeo innebuneste instantaneu cand vede copii in parc. pana nu se duce la ei sa-i pupe (stampila zemoasa pe obraz) nu se lasa.
Am avut la un moment dat ideea sa il iau cu mine la scoala, cand termina fiica-mea orele, dar vazand ce maniere are, m-am razgandit. Odata, de prea mult drag de copii l-a trantit pe unul la pamant. Norocul lui de caine a fost ca pustiul a inceput sa rada, ca altfel nu stiu ce ar fi zis maica-sa...
annie, spor la cumparaturi!
mara, vrei nemotivata???
ce mai face Tudorelul?
narancea, ai vizitat cramele moldovenilor? am auzit ca au niste crame , unele in vechi galerii de mina de calcar
si ca-s tare ecologisti. n-ai sa vezi la ei vie stropita cu chimicale!
rayu mamii,
va pupesc, am de pregatit cina