Bona la doi copii - cam ce salariu oferiti?

Bona la doi copii - cam ce salariu oferiti? | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Din ianuarie cel tarziu as vrea sa ma reintorc la munca. Deocamdata am deja o bona pentru fata cea mare (care are 1 an jumate) si de care sunt chiar multumita, o platesc cu 4,5 milioane pentru program de 8 ore plus menaj (fara gatit).
Azi am zis sa vorbesc cu ea sa vedem cum facem pentru cand voi incepe eu munca, mai caut inca o doamna sa stea cu fata cea mica (va avea doar 6 luni atunci) sau incearca ea sa aiba grija de amandoua. Era o discutie de principiu, pentru ca mai sunt 3 luni pana atunci. I-am spus ca pentru ambele fete nu pot oferi mai mult de 8 milioane (ceea ce mie mi se pare mai mult decat ok), la care ea-mi spune foarte nonsalant ca bonele cu care a mai discutat ea si au grija de 2 copii si aia mari (adica 4-5 ani) primesc 9 milioane . Acum sincer nu stiu ce sa mai cred...ori tatona terenul....ori habar n-am....pana acum nu s-a plans niciodata ca o platesc prea putin.

Asa ca incerc si eu un sondaj de opinie...pentru cele care au 2 copii si-o singura bona, sau ma rog, 2 copii si 2 bone....cam care's costurile?!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boo lina spune:

Micky mi se pare cam tupeista bona asta a ta Poate se crede indispensabila... Eu am 2 copii mai mari, ce-i drept, si ptr 10 ore dau 5.5 mil, cu menaj, gatit, calcat. Copiii mici solicita mai multa atentie, intr-adevar, dar 9 milioane mi se pare mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Mickyyy, eu am doi copii(6 si 2 ani) si pt. program de 8 ore si menaj, fara gatit, ii dau 5,5 milioane+transport si evident mananca la noi. Mie personal nu mi-a dat de inteles ca ar mai vrea ceva in plus dar tocmai mi-a zis fiica-mea ca a auzit-o in parc spunandu-i altcuiva ca o platesc prea putin, doar pt. un copil. Acum astept sa vad ce zic si alte fete referitor la preturi, probabil ca o sa trebuiasca sa-i mai dau ceva.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Merci de raspunsuri.

Eu mi-am facut planul ca o sa dau 8 milioane, dar pentru program de 12 ore (din care vreo 3 o sa fiu si eu acasa) plus menaj. Nu stiu daca e prea mult sau prea putin, dar atat ne putem permite si gata! Si ma gandeam sa ii dau bonei pe care o am acum 6 milioane si sa mai iau pe cineva pentru cateva ore sa o ajute...sau ma rog...ceva de genul.
Da' daca n-o sa-i convina, o las cu ce are acum si gata....caut pe altcineva care sa aiba grija de cea mica si gata! Sau daca nu si nu, o dau pe malina la cresa si atunci chiar ca scad drastic cheltuielile, desi am zis ca pana la 3 ani o sa fac tot posibilul sa n-o dau nicaieri.

oricum, mai astept raspunsuri....pentru ca sunt curioasa daca sumele spuse de ea sunt la plezeala sau chiar asta-i piata....9 milioane pentru 2 copii si aia mari.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Intreb si eu nu dati, va rog, cu
Cam ce raport venituri - cheltuieli aveti de puteti oferi 5-6-7-8 mil. unei bone???? Ca doar nu dau cu tarnacopul, nici minerii n-au mai mult de 4-5 mil????
Unii ar spune ca noi avem niste salarii bunicele daca le-am face publice, insa tot nu-mi permit sa platesc nici 4 mil. daramite 8-9????

Nu stiu cum dar la mine raportul bate spre 1 in fiecare luna.......

Am stat 2 ani cu copilul acasa si e mare nebun, dar nu cred ca se compara statul cu un copil cu munca de serviciu de 10 si de multe ori 12 ore......cu tot felul de sefi ciufuti si multe alte neplaceri.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

Mai fetelor, bagati-va mintile in cap..hai ca va lamuresc euce si cum ca daca nici eu nu am avut la boneee

Deci, poti sa dai 9 milioane bonei tale pentru doi copii si nu este mult deloc daca:
ii invata cel putin o limba straina
face zilnic cu ei program educativ ..vezi program gradinita
ii plimba zilnic in parc
le gateste
le calca
le spala
si eventual si menajul casei tale..ca tot ele fac balamuc
daca aceasta bona nu este "intelectuala" eu iti zic clar ca 6 milioane, hai maxim 7 e mai mult decat suficient..
sa ma ierte dumnezeu dar tot noi le am invatat asha
una peste alta, Unei bone pentru doi copii cu cerinte normale, adica nu tu limbi straine si educatie de gradi, i se cam da 6 milioane..si este pret practicat de catre firmele de baby sitting..
Deci Liliana, poti sa ii mai dai cam 500 000 daca vrei dar nu mai mult..
Eu am avut bona la 2 copii, menaj, piata , cand veneau de la gradi avea educational program ..si ii dadeam 6 milioane.
eu voi incerca sa ma interesez pe la ine ca e plin de pensionare d'astea de 45 de ani..poate iese ceva si va zic..dar daca bona ta nu vrea 8, atunci ofera i 7
sau, angajezi pe altcineva, crede ma sare calul

http://bella.netfirms.com/ro.htm

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Stateam de vorba acum 3-4 luni cu o bona a unor gemeni de 6-7 luni si mi-a zis ca o platesc cu 5 mil si sta de dimineata pana vin parintii, adica in jur de ora 18:00. Dar ca mai are diverse avantaje: cartela telefon, masa gratuit, diverse bonusuri cand mai sta peste program.
Menaj nu facea, aveau pe altcineva care facea totul. Ea se ocupa doar de copii, ii hranea, ii spala, ii scotea la plimbare cu carutul, gatea copiilor supa si ce mai aveau ei in meniu.
Zicea ca e multumita ca era disponibilizata si innebunea acasa, deci asta era o sansa sa castige bani si sa faca si ceva. Eu cred ca 8 milioane este mult prea mult, cu 9 mil deja angajezi doua persoane si se ocupa mult mai bine de fiecare in parte.
Eu nu i-as da mai mult de 7, oricate fitze ar avea ea si orice ar vorbi cu bonele bonelor din parc.
Uite de-asta m-am decis s-o duc la gradinita de la 2 ani, ca sa scap de fitzele astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana77 spune:

Eu la 2 copii am 2 bone.
Parerea mea este ca decat sa ai una platita cu 9 mil (cum zice bona ta) mai bine 2 cu 4,5. Asa vei avea si treaba facuta in casa (asta daca sunt harnice si nu le place sa stea cat dorm copii) si copii vor fi mai bine supravegheati in parc (pentru mine acesta este motivul principal pentru care tin 2).
In plus in momentul cand vei avea nevoie de ele in we, seara, etc vor putea face cu schimbul.
Cand aveam 2 bone cu 8 h/zi (acum am una cu 12 si una cu 5) nu veneau in acelasi timp. Una venea la 8 si pleca la 16 si cealalta venea la 11 si pleca la 19. Astfel erau amandoua exact in momentul in care trebuie sa iasa afara cu copii si munceau doar 8h/zi.
Astea le-as incadra la avantaje.

Ca si dezavantaje cand ai 2 femei in casa: f posibil pot aparea mici divergente si nemultumiri intre ele. Ca X nu spala bine vasele sau geamurile, ca Y nu stiu ce nu face bine.

Ioana,
mama Arturicilor YANN & PHILIP
_28.01.2004_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Vecinii mei au 2 copii, unul de 3 ani si unul de 1 an si 3 luni, si au o singura bona care are grija de copii, face si menaj, scoate si cainele afara dar este din provincie si sta la ei, mananca la ei si primeste 7 milioane

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Mi se pare nerezonabil sa primeasca 7 milioane salariu, in conditiile in care sta acolo, nu plateste chirie, intretinere si manancare.

Vilma, Anca (4 ani) si Tudor (1 an si ceva)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

georgiana, n-ai precizat ce fel de casa au prietenii tai, ca daca-i vorba de o vila cu unu-doua etaje, numai menajul si tot justifica o parte din bani.
Oricum, 7 milioane in conditiile in care ai si cazare si masa asigurate, mi se pare destul de mult. Tinand cont ca eu stau cu chirie aici, si dau si-o gramada de bani pe mancare, bona aia ar ramane cu mai multi bani decat mine pe luna (in caz ca m-as intoarce la munca) !!

Mergi la inceput