cartile care v-au marcat cel mai mult
Raspunsuri - Pagina 6
Sabina spune:
pai marcat existenta...adica au schimbat ceva din modul meu de perceptie a lumii.mi-au deschis ochii spre diverse aspecte pe care nu le luasem in calcul pana atunci, si implicit mi-au schimbat viziunea aspurea creatiei in sine, care, dupa cum se vede, constituie o buna bucata a vietii mele.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
enderbaby spune:
Recunosc ca nu sunt o cititoare inraita, dar din putinele carti care le-am citit mi-au placut mai mult: "Lorelei" - I Teodoreanu, la care am plans la sfarsit(am citit-o in timp ce asteptam rezultatele la admitere in liceu); "Maitreyi" - M Eliade si chiar sapt trecuta am citit si replica "Dragostea nu moare" - Maitreyi .
"Padurea spanzuratilor" mi-a placut foarte mult, am plans la sfarsit cand a murit eroul si am suferit cu el pe parcurs.
In principiu cam toate care le-am citit mi-au placut ca altfel nu le citeam !
Acum imi pare rau ca nu am citit mai mult cand eram in scoala dar poate recuperez eu candva!
Lizuca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/enderbaby/album?.dir=/cfe8&.src=ph
Andrada spune:
Mi-a una mi-a schimbat existenta "Dupa 20 de ani" Am reusit sa citesc si muschetarii (toti 3, sau 4??) si apoi continuarea. Atunci am stiut ca imi pot transcede propria sfera si numai categoriile lui Aristotel imi mai sint limita,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
sunnyday spune:
hei fetelor!! Ce de amintiri mi-ati trezit! Cartile au fost si sunt viata mea. Nu prea mai am timpul necesar sa citesc, dar amintirile sunt nepretuite.
Au fost atatea si atatea carti pe care le-am iubit si le iubesc, prieteni buni si sprijin de-a lungul complicatului proces al maturizarii.
A fost Karl May si Winnetou cu Old Shatterhand.
Hector Malot si Singur pe lume
Dumas cu muschetarii sitoate aventurile lui. Doctorul misterios a fost primul mei ideal de barbat (noroc ca mi-a trecut).
Dostoievski, in special Idiotul si Amintiri din casa mortilor
Solohov, Pe Donul linistit, pentru imaginea idilica
Turgheniev si cuibul lui de nobili.
Jurnalul fericirii mi l-a oferit unul din primii baieti care m-au placut (la varsta adolescentei)
Colectia Jalna - alt prototip de barbat puternic
Mai apoi Torente - Anne Marie Desmarest - uriasul blond (vai ce indragostita am fost)
Eliade La tiganci
Enesto Sabato / Abadon exterminatorul - m-a infiorat
Visul - Mircea Cartarescu, brrrrrrrrr
Filosofii...
Sunt atat de multe, si din fiecare am luat (invatat, creat) ceva pentru mine.
Dune, Frank Herbert - absolut uimitoare si o iubesc f tare
Trilogia Pandorei, excelenta
Chiar Si Harry Potter (mi-a adus aminte de visele de cand eram copil)
kss si numai lucruri bune.
Asterix spune:
quote:
Originally posted by sunnyday
Colectia Jalna - alt prototip de barbat puternic
Iti multumesc sunnyday pentru ca ai amintit aici de seria Jalna pentru ca uitasem numele acesti colectii care mi-a placut mult in vrema liceului cand am citit toate volumele pe narasuflate. De mai multa vreme ma chinuiam sa imi amintesc titlul, am intrebat in stanga si dreapta, doar, doar ma va ajuta cineva, nu am avut succes, dar azi, chiar ca mi-ai facut o "sunnyday", in ciuda ploii de afara.
Eu urmaresc cu placere temele despre carti si chiar daca nu reusesc mereu sa scriu aici, gasesc inspiratie in alegera lecturilor mele in acest forum.
Eu am terminat acum "De ce iubim femeile" de Cartarescu, care mi-a placut mult si acum am inceput "Memoriile" Madelenei Albright.
Cat despre carti care mi-au marcat viata, poate e prea mult spus, mai exact care m-au invatat ceva si mi-au deschis perspective noi la fiecare varsta, au fost multe, mi-e greu sa fac o selectie acum, dar ma bucur mereu cand incep o carte care ma captiveaza si eu sunt convinsa ca din toate ai cate ceva de invatat, iar daca iti si ramane in minte peste ani subiectul cartii, atunci autorul ei merita toate laudele.
orzu irina spune:
Pintre cartile mele de capatai :
S. Exupery -Micul print
Zaharia Stancu - Ce mult te-am iubit
Nicolae Iorga - O viata de om
Petre Tutea - Lumea ca teatru
pyssy spune:
cel mai mult m-a marcat Balanta - Ion Baiesu, apoi a fost Europolis -Jean Bart acestea 2 mi-au ramas in suflet , si le-am recitit de atatea ori incat am ajuns sa stiu pasaje intregi pe dinafara
Altele ar mai fi :
Hector Malot si Singur pe lume,
Morometii - Marin Preda,
Dumas , fiu si tata ,cu toate aventurile muschetarilor
Paul Feval cu continuarea aventurilor muschetarilor
si multe altele de care nu-mi amintesc acum
flafi spune:
Cei 3 muschetari. Dupa 20 de ani- cartile de capatai, ele mi--au deschis pofta de a citi, au deschis drumul catre o mare pasiune- cititul. Asta era in clasa a 5a, de atunci devorez cartile.
Shogun- clavell- mi-a aratat ca mai extita o lume de care eu nici nu banuiam
Ion- rebreanu si morometii- preda- au fost cartile care m-au facut sa nu mai citesc carti romanesti, prea multa durere si realitate
Maitrey- i love Mircea Eliade
madame bouvary- m-a facut sa vad altfel femeile si viata in general
etc
Fiecare carte am citit-o cu sufletul, le-am trait si acum fac la fel.
"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
[url=”http://community.webshots.com/user/flafi1”]pozici[/url]
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by sunnyday
hei fetelor!! Ce de amintiri mi-ati trezit! Cartile au fost si sunt viata mea. Nu prea mai am timpul necesar sa citesc, dar amintirile sunt nepretuite.
Au fost atatea si atatea carti pe care le-am iubit si le iubesc, prieteni buni si sprijin de-a lungul complicatului proces al maturizarii.
Solohov, Pe Donul linistit, pentru imaginea idilica
Sunnyday, vad ca esti noua pe forum, bine ai venit si astept sa mai scrii despre carti . mai este un subiect pe aceasta tema, "clubul cititoarelor", unde scriem ce mai citim si impresiile provocate de lecturi.
Si eu simt fata de carti dragostea pe care o exprimi tu.Am citit multa literatura rusa, Dostoievski, Tolstoi,Turgheniev, dar, daca ar fi sa aleg o singura carte, aceea ar fi "Donul linistit".
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
sunnyday spune:
Asterix, ma bucur ca ti-am putut fi de folos. Sper sa ai parte numai de zile insorite pe drumul vietii tale.
Teodora, iti multumesc pentru urarea de bun venit. Am sa caut acum subiectul mentionat si sper sa mai schimbam impresii.