cartile care v-au marcat cel mai mult

cartile care v-au marcat cel mai mult | Autor: adrienne12

Link direct la acest mesaj

Pt. ca avem un top al celor mai frumoase filme hai sa ave si un top al cartilor care v-au placut cel mai mult sau care v-au marcat intr-un fel sau altul existenta.Sa incep eu: Despre Eroi si Morminte - Ernesto SabatoSotron - Julio CortazarRazboiul sfirsitului Lumii, Povestasul, Pestele in Apa, Tha way to Paradise - M.V. LlosaGreata - J.P. SartreConditia Umana - Andre MalrauxLupul de stepa - Herman Hessepozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

Pe aripile vantului
DaVinci Code-Dan Brown
Cartile autoarei Catherine Cookson (ptr. cele carora le plac cartile in care actiunea se petrece la sfarsitul anilor 1800-inceputul anilor 1900, cu eroi saraci, si conditiile de viata ale servitorilor din case "boieresti".
Penny Vincenzi-ptr. cele carora le plac cartile cu eroi instariti din zilele noastre.

http://community.webshots.com/user/nadia1412

Ne nastem goi, uzi si flaminzi. De abia dupa aceea lucrurile se inrautatessc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Pe aripile vantului! - Margaret Mitchell

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

Adam si Eva - Liviu Rebreanu

Madame Bovary - Gustave Flaubert

If you love something let it go. If it comes back to you it`s yours. If it doesn`t, it never was

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:

Nu pot sa spun ca mi-au marcat existenta doar ca mi-au placut mult, nu neaparat in ordinea asta:
Conversatie la Catedrala, Orasul si cainii, Matusa Julia si condeierul- Mario Vargas Llosa;
Un veac de singuratate- GG Marquez;
Martin Eden- Jack London; Fiul risipitor- Radu Tudoran.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofiabebe spune:

"Romanul adolescentului miop" de Mircea Eliade. Si da, mi-a marcat existenta, aveam 15 ani :)

bebe si puii:

Trageti cu ochiu'
Poze de la Ploiesti (august)
Acasa, inainte de mare
Ziua lu' Sofia
La mare la Neptun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Fac o paranteza explicativa. Mie Despre Eroi si Morminte mi-a marcat existenta pt. ca a fost primul meu contact cu literatura sud-aericana si cultura sud-americana pe care o iubesc. Din cauza acestei carti m-am imprietenit cu prietena mea cea mai buna care a avut proiectul de dipolma despre ac. carte si care si-a botezat fata dupa numele personajului cartii. Din cauza ac. carti am inceput sa citesc filozofie si politica pt. ca a fost pt. prima data cind am citit un roman bun scris de un tip cu doctorat in matematica si fizica. Mi-a infuentat f. mult gindirea (aveam 20 ani eram studenta) :-)pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Deci carti care ne-au marcat, nu doar ne-au placut:
Mario Vargas Llosa, "Razboiul sfarsitului lumii"
Heinrich Bohl, "Opiniile unui clovn" si "Fotografie de grup cu doamna"
Marin Preda, "Morometii"
Mircea Eliade, "Noaptea de sanziene"
Eu la literatura sud-americana am ajuns citind in clasa a unsprezecea "Ritualul primaverii" al lui Alejo Carpentier; mi-a placut la nebunie, desi, hm, o doamna mi-a zis la vremea aia ca nu e bine sa lasi carti comuniste bine scrise pe mana copiilor :-)
"Razboiul" poate m-a marcat cel mai tare, asa l-am cunoscut pe primul meu prieten, si pentru mine si in ziua de azi Llosa e cel mai tare si mai tare :-) Llosa a fost in Romania dupa revolutie, si desi aveam toate cartile lui aparute in limba romana la momentul ala, n-am avut curaj sa ma duc sa tip din multime ca vreau si eu un autograf pe ele; e, mai bine asa, poate nu as fi reusit, in schimb pot sa mai visez si acum din cand in cand ca de fapt m-am dus :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

frumoasa ideea asta a cartii despre carte, frumoase si povestile voastre.

"singur pe lume" de hector malot(nu mai stiu cum se scrie numele autorului), "cuore, inima de copil" de...nu mai stiu nici asta - carti care mi-au facut cearcane in copilarie.

mai tarziu, "crima si pedeapsa" am citit-o la 13 ani si doua saptamani nu am mai iesit din casa, m-a aruncat in alta dimensiune. stiu ca am suferit cum numai un adolescent poate suferi, caineste adica, si ca piatra aia pe inima o sa ramana pana mor de la revelatia ca da, libertatea omului este absoluta, inclusiv in rau. cartea asta mi-a dezvrajit lumea.

iar pe la 16-17 ani, "patul lui procust" de camil petrescu, carte care mi-a facut educatia sentimentala, ca sa zic asa. si pe care am recitit-o de zeci de ori de-a lungul timpului, desi o stiu aproape pe dinafara.

si ultima, cu un deceniu in urma, Biblia, mai precis Noul Testament.

carti care mi-au placut enorm si care au lasat urme sunt multe, dar nu mi-au produs mutatii genetice, adica. :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Exod, cartile lui Martti Larni (astea sunt imbibate cu mult umor)

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

quote:
Originally posted by conchita
"singur pe lume" de hector malot(nu mai stiu cum se scrie numele autorului), "cuore, inima de copil" de...nu mai stiu nici asta - carti care mi-au facut cearcane in copilarie.

Edmondo de Amicis. Si eu am citit si rascitit cartile astea in copilarie

Lai

Mergi la inceput