Iepu':)))

Iepu':))) | Autor: Lia

Link direct la acest mesaj

Andy e interesat de tot ce scrie pe diversele indicatoare si placute pe strada si isi aminteste corect ce scrie pe fiecare,desi sunt o gramada.Cat am fost in tara,toate-au fost OK,maica-mea i-a explicat cu succes tot ce scrie pe ele,dar acum suntem in Japonia si maica-mea isi foloseste imaginatia ca sa-i "citeasca" pe unele placute,pe car4e nu scrie acelasi lucru si-n engleza.
Intr-o dupa-amiaza am iesit eu cu Andy la plimbare cu bicicleta.Pe un copacel era o placuta pe care scria in traducere ceva de genul"strangeti fecalele cainelui daca acesta-si face nevoile la radacina copacului".Ii explic lui Andy ce scrie,ne continuam plimbarea,trec vreo doua zile...Andy se plimba cu maica-mea de data asta.Probabil ca a-ntrebat-o si inainte de a ma intreba pe mine,dar "Memi" nu reusise sa-si inchipuie ce scria acolo si cum kanji nu stia sa citeasca,intrebarea lui Andy ramasese fara raspuns:).Asa ca Andy,care stia deja ce scrie acolo,o intreaba poznas:"Stii ce scrie acolo,Memi?hai ca-ti spun eu,ca stiu.scrie ca "n-ai voie sa calci in caca de caine".

Andy cu "Memi" si cu mine-n living,maica-mea cu Andy in brate,imi povestea ceva in timp ce pictau.Suna telefonul,era sotul meu( tatal lui Andy,pe care Andy il striga-firesc- "tata").Andy cunoaste numerele de telefon ale celor care ne suna frecvent si ii spune maica-mii "e sotul ei.las-o draga sa vorbeasca cu sotul ei,n-o mai tine de vorba!"-la care maica-mea pufneste-n ras,Andy continua serios:"nu-i nimic de ras,asa sa stii!"

In fiecare zi discutam despre ce s-a intamplat la gradinita.Intr-o zi il intreb:cine-i prietenul tau cel mai bun aici la gradinita?
Raspunsul vine repede:"Momo-chan"(nume de fetita).Il intreb:e baietel sau fetita?Zambind:fetita.Si e cuminte sau obraznica?E foarte cuminte.continua repede:si frumoasa.si mai inalta decat mine.si o sa merg cu ea la mare in Romania(vara asta noi am stat doua saptamani la Hotel Europa in Eforie Nord si lui Andy i-a placut teribil si hotelul si la plaja si Marea Neagra-abia astepta sa mergem iar).

Azi,la intoarcerea de la gradinita:"Ai dat morcoviorul la iepuras?"(au la gradinita un iepuras care primeste numai mancare uscata,cum e cea pentru catei,ne e mila de el ca nu primeste nici un fel de morcoviori,salatica,mar si alte fructe/legume pe care orice iepuras ar trebui sa le poata savura si Andy ii da sa pape morcoviorul carat de el in gentuta special pentru iepuras)
"da".
"Si s-a bucurat?"
"da!si a spus "multumesc"."
"cum,n-a spus arigatou(multumesc in japoneza)?"
"Nu,a spus "multumesc",ca lui "usagi"(iepure in japoneza) asa ii place sa spuna"
Morala: De-asta-l iubesc eu pe iepurasu' asta japonez,ca stie sa multumeasca frumos in limba romana dupa ce mananca morcoviorul.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Bravo Iepu', s-o tzii tot asha! Shi faza cu "sotzu ei" e super

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
pozne

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Azi dimineata,Andy cu Miki(pisica) intr-o camera alaturata..
la un moment dat,se aude vocea lui Andy educativ:"Miki,daca-mi mai iei jucariile,te arunc in WC!"
(Andy e bland cu animalurile,cu moatza asta chiar respectuos as putea spune,pentru ca Miki e o pisica agresiva(toarce foarte rar i poate fi mangaiata doar cand are ea chef-nici atunci nu toarce.Are o slabiciune pentru maica-mea,care e singura persoana adulta din casa pe care nu incearca sa o muste).desi pe Andy nu l-a atacat niciodata,el a luat aminte la ce li se intampla parintilor lui daca nu-s cuminti si cand are nemultumiri legate de colaborarea cu moatza,ii serveste acesteia texte "educative" ca cel de mai sus).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Super! E tare de tot faza cu Miki! Bravo Iepu` sa te impui in fatza pisicii ca sa stie cine e boss-ul jucariilor.
Sa fiti sanatosi Lia!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput