arte plastice
Brey, am vazut, filme, carti, religie - da' tocmai pe arte sa lipseasca artele plastice? Sau artele vizuale sau artele decorative sau care vreti voi (nu culinare, martiale etc.). Hai, mai e careva artist plastic sau istoric sau critic de arta (!) sau orice in domeniu. Io mi-s pictorita, actual mamica, da' o sa-mi revin :)
Hai, bagati!
Va intereseaza ceva, un artist, un curent, ati vazut noutati, ati citit in reviste, ati fost la vreo expozitie, un vrernisaj, ceva? Nu vreau sa incep io, ca nu mai sunt la curent. Dar vreau sa va intreb daca ati fost la expozitia cu arta franceza si daca mai e sau s-a terminat.
bebe si puii:
Trageti cu ochiu'
Poze de la Ploiesti (august)
Acasa, inainte de mare
Ziua lu' Sofia
La mare la Neptun
Raspunsuri
conchita spune:
super subiect, vreau si eu in club! "pictez" e prea mult spus, ca n-am instructia necesara, dar am pasiune pentru, se pune? :-) mai nou, m-a prins flama cu computer graphics si sunt innebunita dupa artisticariile care se pot comite cu mouse-ul. dar si la capitolul asta tot incepator sunt. promit linkuri, stiri si galerie entuziasta la subiect. :-)
sofiabebe spune:
OK, perfect, sar'na! Altcineva? Ala io, ala io... Haida brey, asa putini amatori de arta p-aci? Uite, hai sa enumeram artistii care ne plac. Sau curentele. Sau lucrarile care ne-au fascinat si care au avut un impact profund asupra sufletelului din dotare.
Mmmmm... Sa ma gandesc... La mine ar fi multi si multe. Unul este Brancusi, ca sa numesc un artist care e roman, dar si universal. Si cel mai mult de la el mi-a placut "Sarutul", pentru ca ilustreaza dragostea eterna, trainica precum piatra.
Sa vedeeeeem... tot la sculptura e Michelangelo cu mormintele lui Giuliano si Lorenzo de Medici.
Pictura... ca doar sunt de-ai mei...
Imi plac El Greco (pentru viziunea supranaturalului), Velasquez (pentru picturalitatea dusa la extrem), Goya, impresionistii pe alocuri, Gauguin, Van Gogh, Paul Klee, Joan Miro (acestia doi pentru apropierea de productia artistica a copiilor). De la noi - ce sa zic, Patrascu si Pallady cred, din perioada interbelica.
Nu ma bag la contemporani, ca ma injurati ca-s snoaba :)
N-am timp acu sa detaliez, dar hai, mai bagati si voi.
Noi am fost la Muzeul de Arta din Constanta cand am fost la mare, il mai vazusem, dar acum mi-a placut sa ii explica Sofiei ce artist ierau pe-acolo. Ceva a bagat ea al cap, ca azi imi zicea ca niste desene erau de"Nicolae Georgescu" (cred ca vroia sa zica Grigorescu)!!!
Asteptam.
bebe si puii:
Trageti cu ochiu'
Acasa, inainte de mare
Ziua lu' Sofia
La mare la Neptun
Sabina spune:
Io vreau sa stiu de contemporani!!!
Mie imi plac Rembrandt, Turner,Vermeer, Cranach si cam tot ce-nseamna Tarile de jos.I-am vazut pe viu pe multi.(picturile, binenteles)
Cum ii zice lu nenea ala care-a desenat/pictat numa in alb negru, cam pe la 1700 asa? L-am vazut la Ansterdam.Multe vapoare etc
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
adrienne12 spune:
Mie imi place Dali, Magritte si ultima mea pasiune... Jack Vettriano.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos
devylla spune:
tata a fost pictor inclusiv si mama cu cateva incercari.
Imi place arta naiva foarte mult,de mica rasfoiam cartile tatalui de pictura....Picasso...imi mai place dar uneori imi pare greu de inteles.
iubirea mea
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
sofiabebe spune:
Uaaaau! Sunt fericita ca ati raspuns! Sabina, mai incolo cu contemporanii ca acu am neshte trebi mai lumesti, sa-i dau papa la pitic. Si mie imi plac Tarile de Jos, cel mai mult Vermeer, iar despre ala de picta alb-negru, nu stiu, poate erau gravuri? Daca nu, poate iti aduci aminte tu si ne spui.
Adrienne, zi-ne despre Jack Vettriano!
Devylla, si mie imi place arta naiva, dar mai mult cei care se apropie prin propriul demers artistic de ea, adica profesionisti cu iz de naivi sau infantili. Picasso... nu e greu de inteles, cu conditia sa stii ce a fost inaintea lui, de unde s-a inspirat si ce a vrut sa demonstreze.
Deci... ma bucur nespus ca va place!
Totusi, nu e nimeni artist pe-aici? Macar arhitect?
bebe si puii:
Trageti cu ochiu'
Acasa, inainte de mare
Ziua lu' Sofia
La mare la Neptun
Sabina spune:
Uite, mie nu-mi place picasso.tocmai ,mi se pare usor de descifrat(daca ti se explica, evident),dar ma deranjeaza ca primeaza tehnica.cel putin asa mi se pare mie.
eu am un unchi sculptor(Nicolae Golici, da e in NY de multi ani) si cumnatu meu e tot sculptor, poate il stii, promotia 2000 Liviu Marcu.uite situ l.ui
www.alldeco.ro
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
lena spune:
Sabina lu nenea ala (sper ca la el te referi) ii zice Simon de Vlieger (care by the way inseamna zburator, dar si zmeu-din acela de hartie)...cred ca l-ai vazut la Rijksmuseum...uite aici: http://www.rijksmuseum.nl/aria/aria_assets/RP-T-1888-A-1536?page=1&lang=nl&context_space=&context_id=
uite mie imi place si un grafician mai putin cunoscut la noi, este Escher:
http://www.mcescher.com/
Cum bineinteles am o slabiciune deosebita pentru Marcel Chirnoaga.
Despre muzeul Orsay altadata ca altfel va impui capul cu toti impresionistii, precursorii si simbolistii...si cu Art Nouveau si Art Deco...ziua cand l-am vizitat a fost una dintre cele mai frumoase din viata mea.
she_wolf spune:
Lena, imi plac si mie Escher si Chirnoaga!
http://www.stdb.ro/~vasile/emuzeuc.htm
Imi mai plac: H. Bosch, Durer, Magritte, Picasso, Dali, Klimt, Van Gogh, Modigliani, Peter Bruegel cel Batran, Miro, Kandinsky, El Greco, Ribera...
Sofiabebe, nu-s nici eu artista, am mai incercat sa pictez cate ceva, dar am abandonat de mult asta. Mai bine privesc.
Claudia si Cristi (16.12.2002)
Sabina spune:
da, el era!!!
escher, cum nu.uf, eu in franta n-am fost la muzee, tare as vrea.
am fost in schimb la muenchen, la pinacoteca.Si am vazut acoloo schita de van dyck ce m-a dat pe spate total.era o schita de crucifix, doar in nuante de galbui, gri, alb si negru(asa imi amintesc acuma dupa 4 ani)