papusa Matroska

papusa Matroska | Autor: nonna

Link direct la acest mesaj

Va amintiti acele figurine din lemn,pictate f frumos si colorat care se bagau una in alta?Nu am vazut de mult timp de cumparat asa ceva si fiul mea a luat una de la bunica lui si ii place tare mult sa se joace cu ea.E interesant sa tot deschizi si sa gasesti alta papusica tot mai mica.poate stiti voi pe unde se mai gasesc,sigur rusii comercilaizeaza si asa ceva prin piete dar eu nu am vazut niciodata iar mesterii populari autohtoni nu fac asa ceva.e specific Rusiei.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Eu am cuparat una cum un an si ceva de la un targ din Arad.
Nu e insa foarte, foarte frumos finisata dar copiul se joaca cu placere cu ea. Cea mai mica e Puiu'...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:

Chiar ieri le-am revazut intr-un magazin. Erau asezate in ordine descrescatoare, cred ca erau cam 20 de papusi, de la una cam de 30 cm la ultima cat un degetar. Erau destul de frumoase, predomina culoarea rosu, finisate bine. Ieri nu am mai intrebat cat costa, dar acum cateva luni ( erau tot acolo)stiu ca am intrebat si ca era vreo 800.000 lei, sper ca nu ma insel prea tare. Oricum, ceva intre 500.000 si 800.000 lei.
Am vazut si pe Realitatea TV un filmulet despre ele, acolo le ziceau MATIROSCA.( asa se auzea, nu stiu cum se scrie corect).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cori-Cori spune:

Eu stiam ca se numeste Matrioska .
Si-mi place taaare mult!

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nonna spune:

Exact cum se numeste nu stiu,caci eu nu am avut niciodata dar le vedeam la altii.Nu am facut rusa in scoala si nici nu stiu ce inseamna,ca probabil se traduce cumva.
nonna

Mergi la inceput