Duphaston
Raspunsuri - Pagina 5

Avalon spune:
Chantal, hai sa-ti povestesc si eu experienta mea cu duphaston... concluziile te las sa le tragi singura... eu m-as bucura sa-ti foloseasca... Acum cativa ani, pe timpul cand eu nu stiam ce sunt medicamentele de stimulare si nici macar ce este aceea ovulatie (spre rusinea mea, recunosc) m-am dus total inocenta la un medic sa vad de ce nu reusesc sa raman insarcinata... aveam insa facuta analiza progesteronului (veche de un an) care era in faza luteala in valorile normale. Dr.respectiv m-a pus s-o repet si sa fac si alte analize, care au iesit si de data asta bune (doar LH-ul in ziua 14 era ca mic, ceea ce ar fi trebuit sa-l faca pe el sa deduca faptul ca eu nu ovulez in ziua 14, ci mai tarziu). Apoi mi-a dat sa iau duphaston din ziua 15 pana in ziua 25. La fel ca tine, m-am gandit "ce nevoie am eu de duphaston daca am progesteronul bun?!" si am luat totusi o luna... Trecuse deja un an de cand frecventam acel medic si mare lucru nu mi-a facut... Asa ca luna urmatoare m-am hotarat sa-l schimb si sa nu mai iau duphaston. Problema a fost, ca din cauza de servici nu am mai ajuns la nici un medic vreo 4 luni... si intamplarea a facut sa raman insarcinata dupa aceste 4 luni, conceptia avand loc in ziua 18 a cm... se pare ca eu ovulam mai tarziu si poate daca luam duphaston asa cum a zis el din ziua 16 nici nu mai reuseam sa raman. La fix 6 saptamani de la um am inceput sa sangerez... am fugit repede la acel medic (altul nu stiam) si mi-a facut eco, se vedea sacul, era ok, mi-a dat repede utrogestan, gravibinon si nu mai tin minte ce... sarcina s-a oprit cu toate astea in evolutie... Dr. m-a certat ca nu am mai luat duphaston asa cum mi-a prescris el, si mi-a explicat ca in sarcina progesteronul poate sa scada brusc si asta poate face ca sarcina sa se opreasca in evolutie... Acum eu nu stiu daca asta a fost cauza reala, cert e ca mi-am facut mustrari de constiinta ca nu l-am ascultat...
Concluzia te-am lasat sa o tragi tu, pt ca nici eu nu sunt pe deplin lamurita...
Sarcina usoara iti doresc!

Chantal spune:
Avalon, imi pare foarte rau pentru pierderea pe care ai suferit-o. Concluzia este ca daca luai Duphastonul prescris dupa "urechea" doctorului respectiv nu ramaneai niciodata insarcinata. Am citit pe un alt site ca acest medicament se administreaza pentru sustinerea sarcinii insa dupa o atenta monitorizare pentru a observa data exacta a ovulatiei, nu ceea ce presupune un medic ca ar trebui sa fie sau luand data la care majoritatea femeilor au ovulatia (in speta 14 zile). Nu suntem toate la fel! Deci, daca respectivul doctor s-ar fi ocupat mai atent de tine (ceea ce ar fi fost de altfel o raritate la noi ca un doctor sa-ti acorde atata atentie...) si sa urmareasca exact data cand ar fi trebuit ca tu sa incepi administrarea Duphastonului poate ca astazi erai mamica. Asa ca nu-ti mai fa mustrari de constiinta pentru ca, in opinia mea, vina e in totalitate a medicului respectiv care te-a tratat superficial, mai ales ca stia dupa analiza LH-ului din ziua 14 ca tu nu ovulezi atunci ci mai tarziu!!!
Inca odata, imi pare foarte rau pentru ce ti s-a intamplat si-ti tin pumnii sa vina si la tine barza cat mai curand!
Chantal 5+

pusichet spune:
Salut
Fetelor , in ziua 10 am fost la control, aveam un folicul de 24 mm, am facut pregnyl. In a 12 zi, adica azi am fost iar la control sa vada daca a avut loc ovulatia, si surpriza, am un folicul de 34mm, care nu s-a spart. Mi-a dat sa iau duphaston 10 zile. Ce-i drept dupa ce am venit de la dr. au inceput niste dureri in partea stg groaznice, acum nu mai doare nimic.Ce inseamna s- a spart sau nu?
Oricum, dr. mi-a spus sa prestez si azi si miine, ceea ce am si inceput, adica am prestat azi, si o sa o fac si miine.
Deci, inca nu am inceput sa iau duphastonul, nu stiu ce sa fac.
Din cite am citit pe aici, am vazut ca duphastonul inhiba ovulatia.
Dati-mi un raspuns ca nu stiu cum sa procedez, sa iau ca stie dr. de ce mi-a dat sau nu?
pupici

Cori2006 spune:
Multam pt.raspunsuri,dar din pacate nu ma lamuresc deloc.Citesc pe aici ca Duphastonul inhiba ovulatia si ca ar trebui luat dupa ovulatie pt.ca pregateste endometrul pt.o viitoare implantare.Insa eu NU AM OVULATIE.Nu ar trebui sa iau un medicament care sa provoace ovulatia,nu sa o inhibe?Amely zice ca aportul de estrogen e cel care ajuta ovulatia.Estrogenul e cumva estradiolul,care la mine e mic(203,normal 315-1828)?Ce tratament ati urmat voi pt.normalizarea lui?

loneanbianca spune:
Dragele meu...si eu am luat Duphaston dar numai o luna si am pus pe mine 3 kg ,incepuse sa imi creasca par intre sani....asa ca am renuntat la el si am trecut pe un tratament homeopat////pt chisturile de la ovare pt care incercam sa ma tratez....si din fericire am si scapat de ele .Sa ai dea Doamne=Doamne sanatate dr meu!
Bianca
http://community.webshots.com/user/biancaloneanPoze[/url
"Traim intr-o era in care pizza ajunge la noi acasa mai repede decat
politia."
-- Jeff Marder.

gabriela_tutuianu spune:
si eu am luat duphaston si au fost 28fix.
"mai bine mai tarziu decat niciodata"