Duphaston

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zamfir.mel spune:

si eu am luat duphaston si inca mai iau si imi vine de prin zilele 25 sau 26,27 cate putin si din ziua 28 mai mult depinde nu stiu de cine si am facut chisturi in urma unei stimulari cu clostylbegit si nici nu apucasem sa incep cu duphastonul pe care trebuia sa-l iau din ziua 16-25(2 pe zi) si mi-a venit prin ziua 12. atunci am inceput sa iau cate 4 pastile de duphaston pana in ziua 25 si m-a pus trei luni pe anticonceptionale.

mel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia stroea spune:

Iau Duphaston de 4 zile, 2 pe zi... As vrea sa stiu, in cat timp trebuie sa imi vina, medicul mi-a recomandat sa iau 10 zile si mi-a facut o schema cum sa iau si OVA-MIT-ul... 3 luni trebuie sa fac tratamentul asta... Tot citesc pe net efectele adverse, v-as ruga, e cineva sa imi spuna daca a ramas insarcinata in urma acestui tratament, s-a produs ovulatia, are copii?! Eu traiasc cu speranta ca nu va fi nevoie sa iau mai mult timp, ca voi ramane insarcinata, lucram la asta, dar citesc numai de rau despre medicamentele astea, dar altfel cum sa produc ovulul de care am nevoie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pusichet spune:

Salut
Si eu am luat duphaston, timp de 10 zile, si astazi au aparut rushii chiar in a 10 a zi de tratament.Mi-a venit la 25 de zile, nu stiu daca este normal.
Efecte adverse, nu am avut, cred ca nici nu au avut timp sa apara.
Am sunat dr. si merg la control pe miercuri, sa vada ce mai fac chistii mei, au crescut, s-au resorbit , ma duc sa vad
Sint curioasa
va pup
pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

si eu am luat duphaston dar fara nici un rezultat deoarece nu mi-a fost administrat cum trebuie.cand am vazut k in loc sa imi regleze menstruatia mai tare mi-a dereglat-o am inceput sa ma informez mai mult despre acest medicament.am ajuns la concluzia k nu trebuie luat dupa ureche , ci dupa ce esti sigura k ai ovulat.altfel inhiba ovulatia.si eu asteptam si iar asteptam sa raman insarcinata....duphastonul contine progesteron iar organismul produce si el progesteron ,dar dupa ovulatie si abia atunci trebuie suplimentat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanabbb spune:

eu iau de 2 zile duphastonul ca sa.mi provoace cm,si apoi ma voi apuca de clostylbegit,napraznic,cetisoara,etc.ma sperie toate aceste efecte secundare,dar imi doresc prea mult bb.cred ca ar trebui sa deschidem un subiect ,cele sub tratament lunile astea ,unde sa vedem evolutiile,daca ramanem sau nu...eu incerc de 2 ani ,dar daca asta nu merge ,ma trec exclusiv pe tratamente naturiste si cand va vrea domnul...oricum am mari sperante in tratament!
si inca ceva...dr mea nu e de accord cu monitorizarea.vreau sa merg la un alt eco,dar ce sa.i spun,sa verifice daca am avut ovulatia,daca nu fac chisturi...?si ea nu e de accord cu pregnilul.m.a intrebat,,ce vrei sa faci vreo hemoragie interna ,esti nebuna?nu faci nici un pregnil,,voi ce ziceti?nu pot sa o schimb pt ca e simgura din oras care e de accord cu tratamentul cu clostyl..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

Simo, Pusichet, si eu am luat Duphaston, iar in luna in care dr. mi-a zis sa iau 2 pastile /zi timp de 10 zile mi-a venit la 26 zile ( la un ciclu normal de 28-pe atunci). Cind i-am spus dr-ului acesta mi-a zis ca e prea mult si ca inseamna ca organismul produce si el destul de mult progesteron astfel incit sa iau luna urmatoare cite 1/zi. In concluzie probabil la voi nu e necesar supliment de progesteron, dar mai bine intrebati medicul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Cat de mult ma bucur ca am gasit acest subiect pe forum. Si mie mi s-a prescris duphaston din ziua 16 pana in ziua 25 dar fara nici o analiza de progesteron si fara sa fi avut probleme inainte. Sunt si eu o noua aspiranta la clubul viitoarelor mamici si, dupa ce am citit pe aici, cred ca voi incerca fara nici un fel de "ajutor cu hormoni" pentru inceput. Mai ales ca eu mai am o patanie cu progesteronul administrat aiurea in adolescenta. Am avut atunci o intarziere de vreo 2 sapt. a CM si s-a gandit d-l dr sa-mi administreze o injectie cu progesteron sa ma ajute. CM a venit dar in timp au aparut efectele adverse: fire negre si groase de par in jurul mameloanelor (de care nu am scapat nici in ziua de astazi, dupa mai bine de 10 ani!) iar dupa vreo 3 ani niste noduli la sani care insa au disparut ulterior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

Si eu iau Duphaston, in zilele 16-25, in prima luna mi-a venit ciclu la 37 de zile, acum e a doua luna de tratament, sunt ziua 31 , nici urma de cilcu si un test de sarcina negativ.Am ovare polichistice si ciclu venea la 45-50 de zile. Nu stiu ce sa mai cred.....

Nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzontzonel spune:

Floricika si eu am luat Duphaston pt un chist si pt ca-mi intarzia CM. Am renuntat pt ca medicul de familie mi-a zis ca are mai multe efecte secundare decat ajuta (si citind pe acest forum se confirma spusele lui). Eu am trecut pe tratamente naturale (napraznic si cretisoara) desi inca nu stiu ce efecte secundare pot sa aiba. Am inteles ca si napraznicul are efecte asemanatoare progesteronului deci s-ar putea sa inhibe ovulatia. nu mai stiu ce sa cred...
Va doresc succes la toate aspirantele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Duphaston este progesteron sintetic, pe cand utrogestanul progesteron natural. Daca ar fi sa alegeti intre cele 2, alegeti utrogestanul!

Mergi la inceput