incalzire prin pardoseala&instalatii solare

incalzire prin pardoseala&instalatii solare | Autor: nana_sim

Link direct la acest mesaj

Ne construim casa si ne apropiem de faza de instalatii asa ca adun informatii si pareri, deci si-a montat cineva? care sunt avantajele/dezavantajele? ce producatori? ce pret?

Am aflat pana acum de Rehau, Radox si Corina Gealan, dar fara preturi.

Se pare ca exista o controversa in ceea ce priveste incalzirea prin pardoseala din cauza efectelor negative pe care le are asupra circulatiei periferice, voi ce stiti despre asta?

Simona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

sunt convinsa ca ai pierdut expoconstruct, nu?

anul trecut au fost o gramada de firme cu asa ceva, ma refer la instalatii solare, acum nu am timp, dar o sa-ti trimit niste informatii despre asta, inclusiv despre incalzirea geonustiucum care foloseste caldura pamantului

despre incalzirea prin podea nu stiu prea multe dar am in minte sa o fac in casa, daca vreodata o sa am casa (deocamdata stau la bloc fatra perspective prea optimiste in privinta asta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nana_sim spune:

M-ai prins! Sigur ca nu l-am prins, da' nici nu mi-am propus, ca nu inteleg mare lucru. Daca nu ma preocupa subiectul nu retin nimic.
Astept, cand ai vreme, sa-mi trimiti ce ai aflat si ... multumesc!
Cu casa nu dispera, nici eu n-as fi zis anul trecut pe vremea asta ca imi fac casa dar are grija viata de toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

deci:

• corina gealan:pompe de caldura (cele mai interesante dar si cele mai scumpe, astea folosesc caldura pamantului)-www.pompedecaldura.ro, incalzire in pardoseala si instalatii solare-www.instalatiisolare.ro
  • thermostahl romania-instalatii solare 4934555(6) sau 0723622665
  • viessman/vitosol panouri solare 2240812
  • alfa-bit panouri solare 2113411 sau 0744561600
  • luca solazzi panouri solare 0722742216 si 0723261334
  • fogliani incalzire cu panouri infrarosii 2416244,2416195
  • kenner konsul panouri solare 3155008 sau 0723275448
  • termosol inst.incalzire solara 2120767
  • eu-ro cazane electrice (pt zonele fara gaze) 4300515, 4302097, 0722575260

incerg sa-ti mai obtin despre incalzirea geotermala

spor la.. soare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

noi avem incalzire prin parchet (pe aici e f folosita).. noi nu avem nici un fel de prob cu circulatia sau altele

cel mai super mi se pare in baie (unde mergi cu picioarele goale) si in sufragerie unde nu mai exista caloriferele si arata mult mai bine.. dar de ce nu, si in restul casei e super

------------------------
Louisea si Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuzza spune:

al meu sot ing. le stie pe toate ....si el zice ca incalzirea prin pardoseala nu prea e de treaba pt. ca:
1. ce te faci daca se sparge cumva o teava? scoti parchetul sau gresia..o veselie...nu e obligatoriu sa se intample, dar....
2. s-a demonstrat ca are efecte nu tocmai bune asupra circulatiei periferice. "dincolo" nimeni nu mai pune asa ceva in casele care se construiesc acum.
3. o sa ai o miscare continua a prafului prin casa...aerul cald care se ridica il plimba sus-jos...

avantaje: nu ai calorifere pe pereti. altele nu mai stiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

quote:
Originally posted by ancuzza
"dincolo" nimeni nu mai pune asa ceva in casele care se construiesc acum.

nu ai precizat care "dincolo" dar tin sa te contrazic .. am exemplu in familie plus alte cunostinte care si-au pus incalzirea in podea..
la noi nu a fost cand am cumparat casa ci noi am pus (adica sotul meu )

------------------------
Louisea si Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

sERVUS,

Incalzirea prin pardosela este extraordinara.
Singurul inconvenient major, este ca-ti "ridica"praful, dar cum in general este gresie, nu prea ai praf pe ea, ca se intretine usor.
Aceast tip de incalzire nu are nimic cu circulatia periferica. Spus grobian, omului in general de la picioare ii este frig...pe alea i le incalzeste...
In baie, este delir cu incalzirea in pardoseala..mai ales cand iesi din dus...
Cu solarul, ce sa-ti spun...unul performant este scump..trebuie atent pozitionat( pe directia soarelui, etc)...inconvenientul este si de ordin estetic pe acoperis...pt. economie pe termen lung sunt extraordinare...sunt hoteluri in C-ta si un complex de vile in Costinesti, despre care pot sa vorbesc...toata apa calda o fac cu astfel de panouri...nu au cazane! Si este OK. Un hotel este al lui Aliantz, super tehnica...
Rehau, este unul dintre cei mai buni furnizori de sistem pt. incalzirea in pardoseala ( teava, polistire, etc, in afara de centrala)
Pentru incalzirea in pardoseala, se merge pe temperaturi joase ( de ex. ca sa nu-ti strice parchetul...occidentalii folosesc mult)...se folosesc in general cazane in condensatie...astea au randamente mari ( pot avea 107% pt. ca recupereaza caldura si din gazele de ardere)...
Mare atentie! O pardoseala radianta se ridica in inaltime fata de cota initiala cu minim 15 cm!
Se insira, teava, se pune polistiren, se toarna sapa! Si pe urma pui ce vrei ( gresie, parchet, laminat, mocheta)
Iti trebuie un proiect bun pentru o asemenea lucrare...se poate face si combinat...ca in baie o sa vrei si calorifer ( uscator de prosop)...din acest motiv se pun niste distribuitoare in perete ( in loc mai dosnic...astea se pot lua de la HERT ( 1/2 PRET DIN rEHAU si-s identice...chiar si calitativ)
Incalzirea in pardoseala este cea mai uniforma incalzire. Nu-ti usuca atat de tare aerul din incapere ( in comparatie cu caloriferele), iti provoaca o circulatie a aerului in casa ( insesizabila) , dar care face sa nu ai niciodata probleme cu igrasi si umezela pe dupa dulap sau alte transpiratii ale peretilor)

www.viessmann.com

( si pe urma pe pagina in limba romana)
Faza cu pompa de caldura...este extrem de scumpa...este un tip de energie alternativa.
Se utilizeaza din ce in ce mai mult in occident, pt. ca acolo se dau subventii masive pt. acest tip de energie.
Brut explicat:
Se sapa in pamant ( peste 14m) si se utilizeaza caldura din interiorul pamantului...trec niste tevi, se incalzesc, sistem de pompe pt. circulatie, etc. In general se "sapa": sum garajul de langa casa.

Mergi la inceput

Uauuu, multumesc frumos pentru potopul de informatii.
Prima oara am dat de incalzirea prin pardoseala in urma cu 2 ani cand am fost in vacanta in Austria. Am cautat 2 zile caloriferele, sa nu radeti, si in final am inteles! Pe jos era pluta asa ca efectul asupra talpilor era super.

Ileana multumesc pentru pontul cu uscatoarele de prosop, desigur ca vreau unul pe perete. Stiu ca toata lucrarea trebuie proiectata cu atentie maxima de aceea incerc sa aflu cat mai multe acum, ca sa ma hotarasc daca vreau si pot iar apoi s-o dau unui profesionist spre desavarsire.

Ardit stii deja multumesc!

Pompa de caldura s-ar putea sa nu fie o solutie pentru noi, suntem aproape de rau si panza freatica e sus, nu cred ca putem sapa 14 m pentru captarea caldurii. Mai mult, langa casa nu e garaj ci ... alta casa! Si nu a noastra, garajul e la capatul aleii.

Cred ca va trebui sa ne gandim la o varianta combinata, o centrala cu gaze combinata cumva cu o centrala care foloseste panourile solare. Apropo, pentru montarea panourilor am nevoie de autorizatii de undeva? De la primarie, inspectoratul de stat in constructii sau cum i-o mai zice etc?

Mergi la inceput

Am facut ce-am facut si mi-a scapat mausu' pe "trimite" dar nu terminasem.

Louisea multumesc si tie, exact pentru acel motiv vreau si eu la baie, ca sa-ti fie drag sa umbli pe acolo cu picioarele goale.

Ancuzza pai sa se intalneasca sotul tau cu zanul meu ca sa vorbeasca ca-ntre ingineri, ca doar sunt in acelasi oras!

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Servus,
Centrala ( pe orice combustibil) se "combina"cu panourile solare.. ( nu mai trebuie alta centrala)
Pt. panouri nu-ti trebuie autorizatii speciale.
Ele sunt ISCIR-izate la importator.

Mergi la inceput