Limba romana pentru straini

Limba romana pentru straini | Autor: Adela

Link direct la acest mesaj

Buna
Ce grea e romana nici nu stiti.
So... cunoasteti vreun link care sa imi fie de ajutor (exercitii, structuri gramaticale ....si orice altceva ar fi bun in acest caz?) Carti bune si utile poate?
Si ce sfaturi aveti pentru o incepatoare in ale predatului.
Multam.

Adela , mamica de

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52159" target="_blank">Haideti sa ajutam un suflet de copil - Andrei Oniciuc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Pana gasesti ceva poti sa te inspiri dintr-un curs de germana pentru incepatori si sa faci lectii similare pentru romana.

A mai fost un subiect acum cateva luni deschis de cineva (cred ca ariadne, dar nu sunt sigura) cu adrese pentru carti pentru invatarea limbii romane. Poate il gasesti. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Stim ca-i grea, cum sa nu stim...
Eu m-am aprovizionat din Romania cu un manual de limba romana ca limba straina, de la Ed. didactica si pedagocica, si cu un altul de la Ed. Petrion.
Mi-au fost foarte utile cand am fost chemata sa predau romana unei studente de aici, sunt bine structurate, multe exemple, multe liste de exceptii (avem mai multe exceptii de la regula decat reguli si asta-i infiorator).
Cursul mi-a iesit bine, fata a fost multumita si firma care m-a angajat (cursuri particulare la domiciliu) la fel. Si eu la fel, dar de atunci tot mai astept sa fiu contactata...
Pe internet nu am gasit nimic, dar ma ajuta cartile de care ti-am spus.
Stiu ca nu ti-am fost de folos... Succes!

Lulu

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

fetili> multumesc pentru raspunsuri.
Mi-am comandat o carte de pe amazon, hm.. cam scumpa dar are ceva referinte cum c-ar fi buna. Sa vedem....
Nu gasesc subiectul ariadne-ei, poate ma ajuta baietii care modereaza forumul asta. plizzzzz

Adela , mamica de

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52159" target="_blank">Haideti sa ajutam un suflet de copil - Andrei Oniciuc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Incearca aicipe Dictionare exista Romanian Grammar si inca ceva pentru verbe.
Sper sa-ti fie de folos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Adela stiu 100% ca gasesti in librarii o carte si un Cd care se cheama chiar asa: "limba romana pt straini". Nu iti pot spune ce editura le-a scos dar le-am retinut pt ca ma rugase cineva de aici sa i le cumpar. Eu le vazusem in Iasi la Diverta.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Salut Adela,

Poti sa cauti sa comanzi urmatoarea carte care E BUNA:

Romana cu sau fara profesor(Le roumain avec ou sans professeur, Romanian with or without a teacher) , Liana Pop, editura Echinox.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Eu am deschis un subiect de a invata limba romana la Zona Artelor, dar din pacate, nu prea am primit raspunsuri.
Si eu vreau sa am un web site ceva pentru baietii mei, cu sotu in frunte.

Am ceva, un link cu "free samples"

http://www.easyromanian.com/sample/contents_sample.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

aici sunt
adela, pe net gasesti ceva carti, eu am comandat doua din ele si un compediu usurel de gramatica, sincer sa-ti spun mi se par maaaari porcarii!
unui strain i se par de-a dreptul ...
intre timp eu am inceput sa predau limba romana la vhs ( ma rog un gen de scoala popularaunde se invata de toate), am dus un curs de incepatori pana la capat, metoda insa este total diferita.
este totul structurat de dialog si jocuri, sincer nici nu stiu cum sa-ti explic.
respectiv, situatii de zi cu zi( trebuie acoperit cam tot)si de la curs la curs se construieste structura gramaticala.
nu se scrie absolut nimic la inceput, totul este foarte mult dialog.
parerea mea personala este ca metoda functioneaza cu cei care invata o liba straina"dupa ureche".
uite aici ISBN- urile cursurilor cu pricina(gasesti pe google):
ISBN 3-19- 005088-0, ISBN 3-19-025088, ISBN 3-484-50060-3
ceea ce iti recomand insa este un "English Elements 1" , ISBN 3-19-002494-4, ok este un curs de engleza insa metoda este excelenta, pe mine ma ajutat destul de mult, asta nu stiu daca il gasesti pe google , il am de la un prof de la scoala.
nu stiu cat te-am ajutat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Va multumesc pentru sfaturi si sugestii.
Ia uitati ce am gasit pe internet:
http://www.seelrc.org:8080/grammar/mainframe.jsp?nLanguageID=5
E cam stufos cursul dar va puteti inspira.
Spor la... predat.

Adela , mamica de

Mergi la inceput