Bebelusi de martie - aprilie 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Scriu mai multe mesaje ca daca scriu unul lung si mi se sterge, la 2h cate am dormit azi-noapte, nu cred ca voi mai avea rabdare sa o iau de la capat. Acum, in loc sa ma duc la culcare, stau sa o linistesc pe Irina care nu stiu ce are, dar e foarte agitata. Insa intre urlete se distinge clar cate un "ma-ma", sunt tare "incantata".

Ca veni vorba de bebe2, vreau sa va spun ca noi ne-am apucat deja. Si imi pare rau ca nu m-am apucat de cand avea Irina 3 luni, ca sa iasa tot in aprilie. Am "lucrat" la aspectul asta si in Grecia , dar am un singur "mic" impediment: mie inca nu mi-a venit menstruatia. Am vreo sansa sa raman insarcinata? Daca nu ne iese acum, am de gand sa fac o pauza in oct, ca sa-mi pun dantura la punct, ca Irina m-a lasat fara o jumatate de masea, pe care nici acum n-am rezolvat-o. Dupa care ma reapuc in nov - si sper sa am un Leut la anu'. An-k, sper sa ne vedem cat mai repede la "mamici de 2006".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Andira bine ai venit!!
Asa e, vamesii bulgari sunt niste nesimtiti spagari cu ceafa lata. La castraveti cu ei!! Si Bulgaria arata ca vai de ea, mi s-a parut mult in urma Romaniei, desi se tot vantura ideea ca ar fi invers. Singurul loc frumos pe care l-am vazut a fost Veliko Tarnovo (sper ca am scris corect), l-am vazut doar din trecere, dar parea un oras vechi si cochet, as fi vrut sa-l vad mai pe indelete. In rest doar paragina si proasta organizare. Soseaua principala E85 e foarte buna, dar cum te abati putin de la ea dai in super gropi. Iar daca vrei sa traversezi un oras de-al lor luandu-te dupa indicatoare (toate in alfabet slav) te invarti mult si bine. Noi am circulat dupa puncte cardinale in cele din urma
Hai ca astept sa ne povestesti din Grecia!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

http://community.webshots.com/user/rrox3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Andira succes la fabricat omulet! Ai o sansa desigur, fiindca inainte de prima menstruatie exista o prima ovulatie de care puteti profita.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

http://community.webshots.com/user/rrox3

Mergi la inceput

Rrox - abia astept sa o incerc!

Sa continui. Dupa agitatia declansata cu Mothercare, ghiciti unde am cascat ochii vreo 2h in Salonic? Normal, la Mothercare!
Daca te duci cu piciul acolo, te impusti! E ceva maaaare rau, cu tot ce vrei in materie de jucarii, hainute, patuturi, chestii de bebe si nu numai. Din nefericire, preturile la fel de "explodate" ca si la noi. Hainute nu i-am luat, dintr-un motiv bine intemeiat (o sa va spun imediat), i-am luat insa ceva jucarii haioase.
Dar nu va spun cate aveau, casute de joaca, leagane, hainute de bebelusi de ti se lipeau ochii, dar nu prea te puteai atinge. Adica puteam sa-i iau o bluzita de 20 eur, dar ma cam opream acolo.
Haine de gravidute, patuturi si toate acesoriile necesare unui bebe. Tot felul de papusi, jucarii de plus si nici nu stiu ce sa va mai spun ca aveau.
In final am plecat cu ceva, ca nu se putea, dar mi-a ramas gandul la ce-am vazut acolo.

Ghiciti pe ce-am spart noi banii cel mai mult in Grecia? Sunt sigura ca ati ghicit, pe hainute pt Irina. Pai, un body haios foc, cu soricei, era 2-2,5 eur! Hainute super frumoase la preturi bune, zic eu.
I-am luat un set de body-uri cu maneca lunga de la Mark & Spencer (magazinul meu preferat), cu 25 eur. Mai ieftin ca aici. Si am gasit tricouri cu 1,5 eur, bleu, de baietei, dar eu am zis sa-i iau si pe bleu, ca deja ma dor ochii de-atata roz.
In fine, daca sotul meu mi-a dat drumul in magazin, normal ca nu m-a mai oprit. De fapt, el s-a dus primul la raionul de hainute de copii, ca e topit sa cumpere pt Irina.
In seara asta nu mai pot de oboseala, dar maine cred ca ma pun in mijlocul sufrageriei sa ma uit inca o data la ce i-am luat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

F slabuta miscarea pe aici in ultima vreme. Nici eu nu prea am scris, pt ca , sincera sa fiu nu prea am ce! La mine viata acum este oarecum o continua alergare intre casa, Raducu (cazat la soacra) si serviciu.Momente tihnite am numai seara dupa ce culc Raducul si mai am si eu grija de mine juma de ora, o ora, asta daca nu pic de somn.

Astazi am fost la mama, cu niste priteni, a fost un fel de iarba verde de fapt. Cu gratar si tot tacamul, plus cu un Raduc cuminte.

Acum sunt un pic obosita, asha ca o sa merg la culcare.

Andira, bine ai revenit! Felicitari pt curajul cu bb2.Mi se pare f devreme si cred ca e f greu sa cresti 2 copii asha mititei, dar cand sunt mari e frumos.

ninicikap, ce bine ca ati scapat de branula. Sanatate multa!

rrox3, voi acum aveti voie sa iesiti din casa?

Eu si Raducu (22.04.2005)
http://community.webshots.com/user/radu_victor

Mergi la inceput

Rrox - multam ca mi-ai spus de ovulatie , o sa-mi informez maine sotul ca e cazul sa continuam. Acum cred ca deja sforaie, el n-a dormit de 48h si e terminat.

2 zile am avut nori, asa ca n-am stat in statiune. Am tras o fuga iar pana la Salonic (am fost de 3 ori, faceam cam 1,5h pana acolo) si am cascat ochii in IKEA si Carrefour (cu magazinele aferente). Am impresia ca IKEA e cel mai mare producator de mobila din lume, corectati-ma daca gresesc. Eu stiam de ei, ca si amploare, dar cum la noi nu sunt, n-am fost niciodata sa vad ce produse au.
Ei, vreau sa va spun ca daca era dupa mine, cred ca stateam juma' de zi numai acolo. Au absolut TOT ce ai nevoie intr-o casa, de la cratiti, linguri de lemn, cosuri de rufe, carpete pana ala mobila si accesorii. Si cu gust, mi-au placut. Nici nu puteau fi altfel.
Iar preturile - foarte ok, mi s-au parut.
Eu sunt topita dupa mobilierul si acesoriile din ratan. Mi-am luat niste cutii, de-alea de se baga una in alta, 4 la numar, cu 4 eur. Cutiile nu sunt mari, dar mi se par tare frumoase si de efect. Un set de 3 cutite de bucatarie (imi lipseau iataganele ) - 1,85 eur.
Si as mai fi golit eu buzunarul familial, dar dupa vreo 2-3h de sucit pe-acolo, Ionut era capiat, nu mai stia cum sa nimereasca usa si sa ma scoata pe sus.
Intr-un cuvant, mi-a placut ce-am vazut acolo.

Salonicul e tare frumos. Merita vizitat. Ce mi-a placut la greci, si parca imi aduc aminte ca era si la turci la fel - au niste balcoane gen terasa. Ai loc sa-ti pui o masa si niste scaune, si poti sa iei o gura de aer fara sa stai inghesuit ca in cutiutele noastre.
In seara in care am colindat magazinele ne-a prins noaptea in Salonic, si iar ne-am ratacit. Am ajuns pe coline, sus, si cred ca am nimerit intr-un cartier mai bun. Mi-au ramas ochii la casele lor. Nu prea ma pricep la descrieri, si pt ca era seara si noi stresati ca nu gaseam drumul (cu Irina dupa noi, binenteles), n-am facut poze. Dar ai ce vedea. Case frumoase, curate, cu multe dantelarii de fier forjat, culori calde.

Mergi la inceput

Ligia - multam de urare si tie!
Eu imi doresc ca diferenta dintre Irina si bebe 2 sa fie cat mai mica, abia astept sa se joace impreuna.

Piticul a adormit, si ma scurg numai uitandu-ma la ea. Mai scriu nitel si ma duc si eu la culcare.

Noi am stat in Possidi, un fel de sat, ca nu pot sa-i spun statiune, In total erau cred vreo 3 hoteluri, si cand ieseam seara la plimbare sa o adormim pe Irina (ca altfel chemau Protectia Copilului, cum zicea Mamacita odata), cred ca aveam vreo 300m in care ne invarteam.
Pt noi, cu copil de 5 luni a fost ok. Liniste, fara prea multa agitatie, fara prea multa lume, la fix. Dar cred ca daca eram numai noi doi, innebuneam de plictiseala. Ce se mai apucasera intr-o seara doua rusoaice de cantat in gura mare, ca in rest liniste. Abia mai trageam cu o ureche inspre bar, unde intr-o seara au pus Metallica, de eram amandoi in extaz.
Irina a rupt inimile pe acolo, si in afara de concertul de seara, a fost tare cumintica, parca nici nu era la sute de km de casa.
Mi-e ciuda ca nu m-am balacit mai mult. Apa super calumea, si calda, si limpede, dar se cam lasa cu intepaturi. Erau la pietroaie pe fund de mi-a cam trecut repede cheful. Plus ca in prima zi alta romanca de la hotel s-a apuca sa-mi povesteasca cum cu o zi inainte a ajuns unu' la spital, dupa ce a calcat pe un arici de mare.
Atat mi-a trebuit, ca dupa aia i-am vazut pe fund. Niste chestii rotunde, cat mingile de ping-pong, maronii, cu tepi. Am dedus noi ca aia sunt aricii, si n-am avut curajul sa verificam. Asta plus ruptul de picioare pe pietre, m-au descurajat. Iar piscina de la hotel era de fapt o mica balta. In poza binenteles ca parea uriasa (sau cel putin utilizabila), insa cand am vazut-o m-am dezumflat. Nici nu m-am bagat in ea. Asa ca din punctul asta de vedere am venit inapoi frustrata.

Rrox - multumesc pt incurajari!
Asa e, Bulgaria e jale. Cu indicatoarele nu mai zic nimic, pe sotul meu l-au capiat. Noroc ca am facut ceva rusa in generala, si ii mai intrebam una-alta.
Am prins 2 radare la dus, si am lasat 40 eur. Plini de nervi apoi, ne gandeam sa-i zgariem masina unui bulgar cazat si el la hotel cu noi. glumesc, normal. Mie nu mi-a placut la ei decat viaductul ala de pe cei 30km de autostrada (sau cati are), in rest am fost prea indignata de vamesi ca sa mai fiu obiectiva.

Gata, ma duc la culcare ca piticul maine la 7 imi da desteptarea pt haleala.
Va mai scriu maine. Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

ninocikap,ce vesti bune,bine ca ati scapat,sanatate de fier in continuare!
Si noi suntem bine,doar un pic de gajaiala la sunete mai acute care il sperie parca ar fi voce straina,in rest cumintel si fara alte simptome si,implicit,tratamente.
ligia,cred ca e greu triunghiul Bermudelor=casa-soacra-seviciu,ai grija sa nu te pierzi.De-asta nu-mi da inima ghes sa ma intorc prea repede la serviciu,dar nici sa fac bebe2,desi ne-am dori amandoi.Eu insa nu numai ca astept sa incepem diversificarea si sa intram intr-o rutina cu papa,dar stiam ca si dupa nasteri normale organismul are nevoie de o perioada de gratie de 1 an ca sa-si refaca resursele spoliate.Corectati-ma daca gresesc.Iar eu chiar ma resimt-fara a ma vaita,in nici un caz-scuturata fizic (si nu numai) zdravan.Si epuizarea mea momentana nu vreau sa afecteze pe nici unul din copii(prezent sau viitor).Parerea mea.
andira,bine ai revenit,ti-am simtit lipsa!O adevarata eroina Irina...Noi numai pana in Bucuresti am indraznit sa deplasam printul mostenitor si ne-am ales cu ocari din partea lui(urlete la greu si ziua si,mai ales,noaptea)plus o laringita contactata pe-acolo,asa ca acum ne-a cam pierit pofta de aventuri,dupa ce ca si asa de-abia ne facusem vant...Ma bucur ca v-ati distrat si de cumparaturile facute(parca as fi fost cu tine la shopping)si asteptam continuarea si poze dupa o odihna binemeritata.
rrox,multumesc de pont,din pacate cu ciocolata stau in continuare pe ratie,mai mult noaptea,dupa ultimul alaptat,ceea ce nu prea-i convine lui mos Ene
La treaba cu branula,e un rau necesar.Stiu ca tuturor ca mame ne e mila si mai bine sa nu fim prin preajma cand ne chinuie puii(dar ei au nevoie de noi acolo).Insa gandeste-te ce indemanare iti trebuie sa introduci o branula intr-un firisor de vena pierdut printre pernite de grasimitza;normal,la nou-nascuti,vena se prinde pe tampla(epitemporal)dar nu e nici acolo mai placut.Multe asistente si-au dezvoltat astfel dexteritatea de a prinde la manute sau picioruse,ca sa evite lesinurile parintilor cand vad puiul cu acul pe tamplaMedicina in general implica mult rau necesar cu finalitate nobila insa.Asta e.Mai bine sa nu ajungem sa avem nevoie niciodata.
Somn usor si SANATATE la toata lumea!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

am venit si eu dupa o vineri si sambata in care am alergat de colo colo, cum al meu pleaca maine si mai vine in cel putin o saptamana am fost la facut provizii de papa si pt Bia, i-am luat scaun de masa de la chicco si sunt super multumita de el(azi a devenit carnivora, a luat masa in scaunelul ei si a fost tare incantata- apropos stam in fundic singurele), jucarii 6+ cu muzicute beculete etc, pijamalute flausate, sac de dormit pt iarna si suport pt cada(ne mutam in cada mare:)),
andira bine ai revenit, si eu vreaU acelasi lucru ca si tine- diferenta cat mai mica de varsta, doi ani deja mi se pare prea mult pt ca apar diferente si grupuri diferite de prieteni ceea ce eu nu vreu, deci succes(daca ai lua luna asta anticonceptionale in pauza dintre luni ti-ar veni menstruatia sigur, iar cat despre drum ma bucur ca nici la voi n-a fost greu, cat despre spaga la bulgari eu n-am dat nimic, apropos cum a fost cu opritul la faimoasa linie de la vama?

rox am inceput de azi regimul din nou, il voi tine o luna ca la carte iar apoi vom incepe practica, oricum si in sarcina si inainte vreau sa mananc cat mai sanatos si moderat posibil adica de dulciuri nu avem nevoie nici eu nici bb iar in loc de paine voi manca cereale dimineata, merci de sfat oricum

pupici tuturor

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

n-am mai scris demult...

andira, bine ai revenit!succes cu bb2!

fetelor, vreau sa va spun ca Rares este un mareee mancacios. dimineata pana fructe cam 300-350 g, doar fructe fara biscuiti sau cereale, de obicei para+piersica. masa de legume o adora, nu are rabdare sa ajung cu lingurita la gurita. legume papa tot cam 300-350 g, atata ii fac. cand i-am facut mai mult, a mancat si 450 spre 500, desi imi era teama sa nu pateasca ceva de atat mancare. i-am introdus carnita joi, dar nu a fost incantat, nu a papat cum papa de obicei. astazi va fi a doua zi de carnitza si sper sa nu mai faca mutre branzica calcica(facuta din lapte Dorna)i-am dat de 2-3 ori in combinatie cu legumele si a papat super bine. oare n-o sa-i placa carnea ??
miercuri am fost la vaccin, se pare ca are peste 8 kg, desi nu-s sigura pentru ca nu a vrut sa stea deloc pe cantar. pe 27 avem programare la medicover si atunci voi stii sigur greutatea lui.
pediatra mi-a spus sa-i introduc deja ou!! am citit si in cartea sotilor Capraru ca se introduce oul la 6 luni, dar oare nu-i cam devreme?? cine mai papa ousor??

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput