Mamici de noiembrie - decembrie 2005(44)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

quote:
nu stiu, o mama alaptand un bebelus e ceva "magic"... e o legatura intre ei... chiar ma uitam prin parc, amandoi parca zambesc ca si cum au descoperit cine stie ce secret numai al lor

de acord cu tine, eu nu am alaptat in parc-dar in masina(proprie), si chiar eu care-s mai pudica-educatia puritana de la bunici mai are niste ramasite, m-am simtit extrem de bine, chit ca putea sa ma vada cineva si in masina...nu mi s-a parut ca e ceva indecent in actul in sine...

vroiam sa spun ca exista aici intr-o mai mare masura o acceptare a naturalului (miracolului) in care consta nasterea si alaptatul- la noi a fost o alta educatie, dar ma bucur ca mame alapteaza in parc ...pe vremea cand il aveam eu pe Alex erau foarte rare...

inainte de renovare desigur...ca sa puna oglinda in tavan asa incat sa se deschida cand vrei tu...

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-28

poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Puterea corupe. Puterea absoluta corupe absolut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Buna! Eu am mai intrebat dar nu a raspuns nimeni!Se duce cineva la Baby Expo? A-ti mai fost? Daca da,as fi vrut sa stiu si eu cat e intrarea-daca se plateste si cum e,adica daca sunt produse cu preturi promotionale sau nu.Gasesc tot ce trebuie pentru copil sau doar hainute.Va pup. Catutza33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Eu am pus-o de mamaliga...
Azi noapte m-am trezit in dureri tare crunte.
Cred ca a fost o criza de apendicita, de m-am vaitat o jumatate de ora si nu puteam nici sa ma misc. La fel am avut dureri si marti dar atunci a durat 5 minute si dupa aceea a dat bebe suturi fix in zona aceea si ma gandeam atunci ca ceva o fi inghesuit el pe-acolo.
De-abia am reusit dupa un sfert de ora sa-mi dau cotul mai la dreapta sa-mi trezesc sotul ca dormea tare adanc si nici sa strig n-aveam glas.
Cel mai distractiv era faptul ca aseara mi-am luat camasa de noapte pe dos si-mi puneam problema ca daca vin aia cu salvarea dupa mine nu-s in stare sa ma misc nici sa-mi intorc camasa pana apar.
Si ma gandeam ca am citit undeva ceva despre apendicita si sarcina si nu mai stiam ce.
Daca mai apare o sa ma duc la urgenta, altfel cred ca luni ma prezint la control.
Acum ma duc cuminte sa ma culc de-amiaza chiar daca nu mi-e somn.
Sper ca voi sunteti sanatoase.

A, aveam o intrebare pentru Mirela, sunt chiar curioasa ca am auzit ca se ieftinesc medicamentele, de exemplu la fiolele pe care le iei tu se vede clar ieftinirea? Evident cand mai ajungi la farmacie...

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

catutza eu chiar vreau sa ma duc - ca si tine - macar sa vad ce este de capul lui.

dar am auzit ca este foarte aglomerat si o sa incerc sa prind si expunerile care ma intereseaza (alaptarea, ingrijirea bebe-ului).
culmea este ca multe mamici nu mai vor sa mearga. poate ca stiu ele de ce. pentru mine este prima data (poate va fi si ultima?).

felicia + Ilinca Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

catutza, intrarea e 5 lei. www.babyexpo.ro , gasesti cam tot ce te intereseaza despre targ.
eu as vrea tare mult sa merg, dar dada nu ajung vineri dimineata , la deschidere, cand teoretic ar fi mai liber ca oamenii sunt l aservici... nu stiu daca ma aventurez in alt moment. este f aglomerat, si n-am chef sa vad cum dau aia primul ajutor la gravide lesinate.
gasesti cam tot ce vrei si ce nu vrei, dar preturile vor fi cele ale produselor, dar gasesti reduceri sau promotii... daca vrei ceva anume, te sfatuiesc sa te uiti inainte macar pe net care e pretul produselor si la targ sa ai cu ce compara.

Cristina 29+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buluci spune:

Salutare!
Mai, fetelor, chiar nu stie nimeni cum se spune in engleza la UROCULTURA?
Azi sunt in toane bune, asta pentru ca nu am primit inca rezultatul la toxoplasmoza,sper sa se fi negativat IGM, voi afla luni!

Mi-am facut o ciulama de pui cu ciuperci si tare as fi vrut s-o maninc cu mamaliguta!M-am uitat mai intii in dictionar sa vad cum se spune la malai in rusa si am gasit cucuruznaia muka care s-ar traduce ca faina de porumb!Cind am deschis cutia acasa, surpriza continutul era asemanator cu amidonul de prajituri!Voi ati folosit vreodata asa ceva si daca da , cum??( binenteles ca nu pentru mamaligutza)

Cristina Baku

pictures:
http://uk.photos.yahoo.com/gbuluci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris13 spune:

Salut dragilor, dupa o mare pauza (sa stiti ca am citit cam tot) reusesc sa va raspund.

Diana,Ilenutza,Simina,Meems - pt arsuri la stomac am mai scris eu de sucul de cartof, am intrebat si doctorul si se pare ca nu face nici un rau. Si cel de morcov e bun.Nu e rau sa faceti combinatie ca cel de cartof e ingrozitor baut singur.

Simina – ziceai ca doctorul nu ti-a dat nici un diuretic, mi-e mia dat Metamucil este 100% fibra vegetala si e tare bun. Doctorul s-a speriat ca i-am zis ca ma duc la baie (pt numarul 2) doar o data la doua zile si mi-a zis ca tre sa merg de 2 ori pe zi si foarte usor ca sa nu 'imping' alte chestii pe acolo.
Simina mai am o intrebare. E legata de herpes - il am de pe la 18 ani, nu am reusit sa ajung la Cantacuzino inainte de a pleca din Bucuresti si apare si dispare. Exista tratament homeopat pt asta? Dau o bere daca se rezolva ca e ca si ciclu tine 7 zile fix si arat ca Doroftei in primele 5.

Ripley - pt spate v-am zis ca pe mine m-a ajutat masajul si dorm cu o perina mare (de 1 metru) in brate, cu un picior bagat sub ea si unul peste. Tare buna chestie!!! Raspunsul stiintific (el doctor) a fost ca din cauza burtii mi s-a deplasat centrul de greutate.

Tania - felicitari pt examen

Joy- pt furuncul incerca frunze de varza coapte pe soba/plita, pune-le caldute pe locul respectiv (invelite in tifon) si are trebui ca sucul de la ele sa ajute. Multa bafta!!!

Ina - am o cunostinta care e din Kitchiner si are copil de 1 an, vrei sa o intreb cu cine a nascut?

Apropode doctori eu am inceput sa me feresc de medicii romani (scuze doctoritelor de pe lista) dar am avut numai experiete neplacute cu ei , una din ele si cea mai naspa a fost cand mi-a zis ca testul PAP nu e OK, eu am zis vreau sa il refac, ea mi-a zis ca ce ma agit ca sifonul, eu am replicat pt ca vreau sa raman insarcinata si raspunsul ei senin:"da ce te grabesti draga ca nu ai 40 de ani" si nu a vrut sa imi dea trimitere sa refac testul. Asa ca am schimbat doctorul, am o evreica tanara care e obstretician, medic de familie si si pediatru si vine si la nastere (Doamne da, ca mi-e frica!!!).

Asa ca nu putem generaliza. Zicala cu omul sfinteste locul e valabila si pe continent american.

Cristina - La vizita medicala anterioara tocmai m-au gasit cu infectie cu candida, si am primit un medicament bun pt gravide cu care se pare ca m-am vindecat. Medicamentul se numeste Monistat, daca vrei iti dau si componentul activ din el.

Ina daca vrei si ai chef sa te descarci (AMR soacre ), suna-ma: 905-306-7854, lucrez de dimineata, seara ar trebui sa fiu acasa.
Sefa inca ma intreaba la 2 zile: 'sigur pleci in concediu de maternitate?'. La inceput m-am enervat acum o iau ca pe o apreciere.....

Va pup cu drag,
Mariana si Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Cristina si Felicia multumesc pentru lamuriri, acum ca am aflat ca e asa de aglomerat nu cred ca mai merg.Sotul meu lucreaza vineri si duminica si nu pot sa merg decat sambata,dar dupa 12,asa ca nu cred ca o sa mai merg!Nu vreau sa merg acolo si sa ma inghesui sa ma uit la standuri sau sa-mi vina rau.Catutza33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Iris, Metamucilul nu este diuretic, este laxativ. Deci nu are cum ma ajuta, decit tot in problema pe care o ai si tu (si eu).
Herpesul se trateaza absolut mireculos cu remediile homeopate. Eu am scapat de el de la prima mea infatisare la homeopat, acum vreo 12 ani. Si nici ca mi-a mai aparut de atunci. Si cind le-am multumit pt. asta prietenilor mei, anul trecut, au ris si au spus ca asta este ceva elementar in homeopatie, daca nici remediul pt. herpes nu-l stii... vai de lume...

Cu sucurile de legume crude nu pot risca, eu chiar am o gastrita destul de uritica. Iar cartofii fiind acizi, asta-mi lipseste. Sucul de morcovi ar fi chiar bun pt. constipatie. O sa incerc...

Numai bine burticutzei!

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris13 spune:

Simina,
Multumesc de raspuns.
Unde crezi ca pot gasii un ajutor pe continent american pt tratamentul homeopat (pt herpes)?

Trebuie sa te contrazic cu sucul de cartof(+morcov).
Incepand de acum 2 ani am inceput sa am dureri de stomac.
Eram inca in Ro si doctorii m-au tratat de criza biliara....
Am ajuns in Canada, aceeasi poveste mai grava de fapt si am ajuns la doctor. Care m-a trimis la Bariu si eco si am aflat ca am hernie hiatala (sper ca imi aduc aminte bine) si tu din cat am inteles esti medic. Asa ca stii ce e aia. Plus aveam hiperaciditate si un mic inceput de gastrita (set complet).
Am primit pastile , am urmat tratament si la un moment dat am intrebat pana cand si mi s-a spus pana la sfarsitul vietii. Am vorbit cu prietenii mei si surpriza, unul din ei a avut ulcer si s-a vindecat cu regim + suc de cartof+varza+morcov + ceva ceiuri.
Am incercat 3 luni si am fost ca noua.
De asta va bat la cap acum cu sucul de cartof. Se pare ca amidonul (care e in stare nemodificata - sunt chimista cred ca ti-ai dat seama) neutralizeza aciditatea.
Ideea e sa incerci sa bei pe stomacul gol, cu 1/2 ora inainte de mancare.

Iti tin pumnii. La mine e mult mai grav pt ca aveam chestia asta dinainte.

Cu drag, Mariana

Mergi la inceput