Mamici de noiembrie - decembrie 2005(44)
Raspunsuri - Pagina 10
alexandrina spune:
Ilenutza, discutia a inceput cam asa. Ripley si cu mine ne plangeam de dureri in zona bazinului - inghinala - vaginala, cam tot ce-i pe-acolo os, ligament sau muschi. Si astfel anda ne-a explicat ca o statura inalta si picioarele lungi (mai mult sau mai putin) pot favoriza fortarea bazinului si in consecinta acele dureri.
Uite acum Ripley zice ca o sa dureze toata sarcina. Auleu si vai de mine. ![]()
Despre astfel de dureri am intrebat. Eram curioasa daca e un complex de efecte de la statura aia deficitara.
Sau tu ai doar durerile de spate, Ripley doar durerile inghinale si eu pe amandoua...
Ripley, ai grija ce-i dai la papusa sa manance ca ai sanse s-o devansezi pe Mirela. ![]()
27s + 2z
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
Morgano spune:
Nu-i dau sa pape nici mult nici consistent, si de cateva zile 1 data/zi ca nu am timp :(( De aia ma mir de unde a crescut asa, ca eu tot 5kg+ am, m-am cantarit la dr azi de curiozitate. Cred doar ca-i merge bine si isi ia din resurse, si sper sa nu nasc cu mult mai devreme, dpn e 11.11 si in 30.10 avem o nunta la care vreau neaparat sa mergem :)
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003
alexandrina spune:
Am glumit... si o tin tot asa: puteti merge la nunta si dupa ce nasti ![]()
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
Morgano spune:
Pai poate nasc direct de la nunta :)) eu asa tot prezic!
Ca sper sa nu nasc mai devreme de 37-38 sapt, nu de alta dar sa ne fie gata casa!
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003
lordra spune:
Ripley, io zic sa bagi cum trebuie la ghiozdan. Micutza ishi ia tot ce trebuie din rezervele tale (acu' ea-i primul hranit), insa s-ar putea ca tu sa te alegi cu lipsuri ce se vor vedea dupa nashtere. Ideal e ca dupa momentul X sa nu ramai fara par si cu probleme la oase/dantura si mai stiu eu ce. So, pune māna si mananca mai des decat 1 data pe zi
.
Acu' despre mine: as'noapte am avut dureri de m-am speriat de moarte. Nu de alta, da' nu-s decat in s. 29 si, pe deasupra, medicul meu nici nu-i in tzara pana la sfarsitul lunii. Din fericire au cedat la No-Spa si vad ca n-au mai revenit. Habar n-am de la ce ar fi putut sa fie (e drept ca ieri am stat cam mult timp in picioare, insa nu ma asteptam la astfel de junghiuri: erau cu totul diferite de durerile pe care le-am mai avut pana acum). Acu' umblu ca pe ace si caut sa stau cat mai linistita, macar pana luni, cand am programere la ecograf si vad si eu in ce stare mai e colul meu.
Intrebare: cum se manifesta ruperea membranelor? Macar sa stiu daca mi se intampla asha ceva inainte de vreme. Ar trebui sa am vreo sangerare, vreun semn distinctiv?
Ieri mi-am cumparat patutz de la Carrefour (d-ala la 1,6 mil) + saltea Durflex. Cu 2,4 mil. am reusit sa rezolv problema cu primele 2 articole cumparate pt. bebe. La hainutze inca nu m-am bagat fiindca nu prea stiu ce sa iau. Cu ce marime ar trebui sa incep? Hainutzele pe care le-am vazut eu incepeau parca de la marimea 20. E buna asta?
Hai bafta la toata lumea!
Lordra
dordia2000 spune:
Ripley felicitari pentru bebelina! Sa fiti sanatoase si voioase amandoua si pune mana si mananca consistent pt amandoua! Sa nu ramai dupa nastere fara dinti, par si altele...
Lordra ai grija cu efortul si odihneste-te mai mult daca ai dureri! Sanatate maxima si

Despre mine ce sa va spun, vreau si eu sa stiu cum e bebelinul meu, cat cantareste si amanunte mai haioase dar sunt programata la echo abia pe 26 oct la dr.Herghelegiu si pana atunci nu voi sti nimic. Am mai facut o echo 2D la dr. de fam si mi-a spus ca e intors cu capul in jos si ca e ok dar nu mi-a spus cat de mare este!
Sper sa fie ok si sa fie in grafic ca parca nici burtica nu mi-a mai crescut!!! Oricum la cat sunt eu de grasa e si destul de greu sa remarci modificari minore ale burtii. La mine trebuie sa creasca semnificativ ca sa ce vada ca altfel zici ca asa e ea!!!
Acum m-am apucat de gatit asa ca va las un pic si la urmatoarea pauza vin sa vad ce mai povestiti!
Va pup Diana 31+
tania-z spune:
Lordra noua la curs ne-a zis asa: daca se rup membranele, inseamna ca "s-a rupt apa", adica curge tare tot lichidul amniotic.
Daca membranele se fisureaza, atunci are loc pierdere de lichid care se poate observa pe tampon, care se imbiba de poti sa-l storci. Lichidul amniotic este opalescent si are prin el "chestii" de culoare alba. Nu stiu ce sunt alea. Mirosul este acrisor, ca de bors.
Nu cred ca este cazul tau, poate ca te-a durut, totusi, de la efort.
Multa sanatate 
Tania
& www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 27+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
anda77 spune:
mai, ce va mai apropiati voi de nastere...bebeii sunt maricei si deja va puneti probleme de membrane rupte, rezerva spital...eu abia sunt in saptamana 28...maine am si eu eco si voi vedea daca bebe e grasut sau slabut...
peste o ora ma duc la gine si parca am uitat ce vroiam sa-l intreb...
lordra, cum se chema streptococul ala sau ce era de grupa B - nu stiu ce am, stiu ca ai detaliat despre el, dar mi s-a sters tot din memorie...
despre ce analize ar trebui sa-l mai intreb acum, in trim. III? Nu ma bazez ca el nu o sa uite ceva..
http://community.webshots.com/user/anda1977
lordra spune:
Tania, multzam tare mult pentru informatii.
. Stii tu, cand te iau durerile la 2 noaptea de te trezesc din somn, chiar ca incepi sa te gandeshti la cele mai rele lucruri. Macar acum stiu ce sa urmaresc.
Anda, era vorba de streptococul hemolitic - Grup B. Eu am mai facut ca analize: urocultura + sumar de urina, secretie vaginala, culturi de col(asta include si streptococul), iar la sange: hemoleucograma, glicemia, calcemie, sideremie. Daca mai sunt si altele, habar n-am. Mie astea mi-au fost recomandate.
Hai va pup!
Lordra