despre faianta-sfat
Am nevoie de un sfat. Am o baie mica de tot, nu incape decat o chiuveta (eventual cat mai mica) si un wc. Se potriveste o faianta in 2 culori ( bej-galben pal ) cu placa mare (31,6/45) ? Prietenii imi spun ca la spatii mici e bine sa pui placi mici.
Ce sa fac? Asta era singura care mi-a placut. Si acum sint intr-o mare dilema.
"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."
Mihaela
Raspunsuri
Burtocika spune:
Da, stai linistita, ca se potriveste. Asa am auzit si eu, ca trebuie sa fie placi mici, dar eu mi-am pus placi mari si sa stii ca se vede foarte bine. Placile mari au avantajul ca ai mai putine imbinari, si ochiul "aluneca" pe ele fara sa se poticneasca in rosturi ... Crede-ma, impresia este de camera mai mare.
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
ardit spune:
faianta mai mica da senzatia de spatiu, asa este
DAR ai ales deja faianta asa ca ai si alte "trucuri" la indemana care sa creeze iluzia optica de spatiu mai mare decat este in realitate:
1.poti sa pui placile orizontal ca sa dai senzatia de larg (obiceiul in romania este sa se puna vertical pentru ca in general camerele de bloc sunt scunde 2.5m si punandu-le vertical se da senzatia de inalt, dar la tine mai importanta este senzatia de larg, nu?)
2.la inaltimea de 1.5m sau pe acolo poti sa pui un brau inserat de listelle adica niste placute lungi cat placa si inalte doar de cativa cm (3-5cm)
3.poti sa pui faianta doar pana la o inaltime de 1.8m, cu un brau din listelle, deasupra pana in tavan glet+lavabil, in loc de listelle poti sa te joci si sa pui mozaic sau chiar scoici
4.daca ai doua culori de faianta (nu imi este clar daca combinatia de culori este pe o placa sau sunt placi bej si placi galbene) poti sa pui cateva randuri jos mai inchise la culoare si incepand de la 50 cm in sus mai deschise la culoare
5.gresia pusa in romb (sau in diagonala daca este dreptungiulara) da senzatia de spatiu mai mare
si cateva sfaturi suplimentare:
6.lumina (lampa) pusa pe un perete la 50 cm de tavan da senzatia de spatiu (comparativ cu cea pusa pe tavan)
7.rezervorul de wc la inaltime sau seminaltime te ajuta sa pui vasul wc mai spre perete ca sa castigi spatiu
8.exista colectii de sanitare pentru spatii mici (de ex ideal standard wc+chiuveta sau niste chiuvete dreptunghiulare inguste cat doua placi de faianta cu baterie laterala) foarte frumoase si functionale dar si foarte scumpe
9.si cea mai tare!: o oglinda mare! te sfatuiesc in cazul asta sa pui rezervorul de joasa inaltime, oglinda sa fie de 50-60cm inaltime si latime cat baia ta, adica sa tina de deasupra chiuvetei pana inclusiv deasupra wc
Alecsia spune:
quote:
Originally posted by ardit
faianta mai mica da senzatia de spatiu, asa este
DAR ai ales deja faianta asa ca ai si alte "trucuri" la indemana care sa creeze iluzia optica de spatiu mai mare decat este in realitate:
1.poti sa pui placile orizontal ca sa dai senzatia de larg (obiceiul in romania este sa se puna vertical pentru ca in general camerele de bloc sunt scunde 2.5m si punandu-le vertical se da senzatia de inalt, dar la tine mai importanta este senzatia de larg, nu?)
2.la inaltimea de 1.5m sau pe acolo poti sa pui un brau inserat de listelle adica niste placute lungi cat placa si inalte doar de cativa cm (3-5cm)
3.poti sa pui faianta doar pana la o inaltime de 1.8m, cu un brau din listelle, deasupra pana in tavan glet+lavabil, in loc de listelle poti sa te joci si sa pui mozaic sau chiar scoici
4.daca ai doua culori de faianta (nu imi este clar daca combinatia de culori este pe o placa sau sunt placi bej si placi galbene) poti sa pui cateva randuri jos mai inchise la culoare si incepand de la 50 cm in sus mai deschise la culoare
5.gresia pusa in romb (sau in diagonala daca este dreptungiulara) da senzatia de spatiu mai mare
si cateva sfaturi suplimentare:
6.lumina (lampa) pusa pe un perete la 50 cm de tavan da senzatia de spatiu (comparativ cu cea pusa pe tavan)
7.rezervorul de wc la inaltime sau seminaltime te ajuta sa pui vasul wc mai spre perete ca sa castigi spatiu
8.exista colectii de sanitare pentru spatii mici (de ex ideal standard wc+chiuveta sau niste chiuvete dreptunghiulare inguste cat doua placi de faianta cu baterie laterala) foarte frumoase si functionale dar si foarte scumpe
9.si cea mai tare!: o oglinda mare! te sfatuiesc in cazul asta sa pui rezervorul de joasa inaltime, oglinda sa fie de 50-60cm inaltime si latime cat baia ta, adica sa tina de deasupra chiuvetei pana inclusiv deasupra wc
Multumesc de sfaturi. Intr-adevar placile sint de 2 culori, unele galbene, altele bej ( nu galben si bej pe aceeasi placa). O sa arat indicatiile tale oamenilor care imi fac treaba asta. Chiar ei ziceau ca nu e indicat cu placa mare. La baia mare, culmea am luat placa mica. O sa mai caut sa vad daca mai gasesc si altceva. Si daca nu, asta e.Am doua optiuni pina acum, dar ambele variante au placi mari. Nici sa pun ceva aiurea, nu vreau.
"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."
Mihaela
ardit spune:
nu am fost prea clara in privinta sanitarelor: marca 'ideal standard' la romstal are setul pentru spatii mici, imi aduc aminte ca acum un an wc-ul costa cam 4-5 mil.(ma gandeam sa cumpar) si chiuvetele mici dreptunghiulare cu baterie laterala le-am vazut la magazinele delta, nu stiu pret sau marca, ca deja cumparasem ceva cand le-am vazut, dar erau dragute rau si mi-au sarit in oki
iti doresc succes, si crede-ma ca te inteleg cum e sa vrei sa iasa totul perfect
nana_sim spune:
Ardit sfaturi!
Despre faianta de la Cesarom imi spune cineva ceva? Nu stiu daca e la mijloc nostalgia arhitectului nostru (este un domn pensionar) sau chiar pot conta pe calitatea ei? Mi-a spus ca are o calitate buna (nu super!) si un pret cinstit pentru asta.
In alta ordine de idei mi-au spus niste prieteni care inca locuiesc in Bucuresti, ca aceeasi faianta si gresie cumparata de la depozitele din Valea Cascadelor poate ajunge la jumatate din pretul cu care se gaseste la magazine, deci preluata de comercianti. Asa este?
Simona
Alecsia spune:
quote:
Originally posted by nana_sim
Ardit sfaturi!
Despre faianta de la Cesarom imi spune cineva ceva? Nu stiu daca e la mijloc nostalgia arhitectului nostru (este un domn pensionar) sau chiar pot conta pe calitatea ei? Mi-a spus ca are o calitate buna (nu super!) si un pret cinstit pentru asta.
In alta ordine de idei mi-au spus niste prieteni care inca locuiesc in Bucuresti, ca aceeasi faianta si gresie cumparata de la depozitele din Valea Cascadelor poate ajunge la jumatate din pretul cu care se gaseste la magazine, deci preluata de comercianti. Asa este?
Simona
... cu inalte calificari de nasa si matusa.
La ce pret e faianta Cesarom? De curiozitate.
Mihaela
ardit spune:
cesaro... am facut practica acolo!! imediat dupe revolusao
nu cunosc in ce masura si-au imbunatatit tehnologia, cert este ca la finalul procesului de productie sunt operatori care sorteaza pe calitati, asta oriunde in lume! cutiile cu faianta TREBUIE sa aiba notate categoria de calitate in care se incadreaza, calitatea I-a sunt placi perfecte perfecte, categoria II-a sunt placi bune cu defecte de muchie putin vizibile (ciobituri fine ale smaltului, ciobituri usoare pe muchie-spate care nu se vad dar slabesc rezistenta placii), calitatea III-IV-a de aici incepe cantecul: placi cu defecte de suprafata, ciobituri de smalt, sau ovalizari care afecteaza planeitatea placii, DECI SFAT:nu cumparati nimic daca nu este trecuta categoria de calitate pe cutii, nici macar daca faianta este straina, este o regula internationala, aici se iau cele mai multe tzepe, pentru ca preturile difera MULT di cauza categoriei de calitate
cat despre cesarom, ei pe vremuri aveau chiar magazin propriu, si este adevarat ca la dealerii de la valea cascadelor este mai eftina
mie personal nu-mi plac deloc modelele lor scoase pana acum, dar este de apreciat ca au seturi cu faianta-gresie
nana_sim spune:
Nu stiu inca nici un pret, am intrat pe pagina lor (la fel cu numele si ro in coada) dar n-am gasit preturi, iar in magazine inca n-am ajuns.
Mie mi-au placut cateva culori, dar cu siguranta vreau sa le vad pe viu si sa le pipai inainte de a lua orice decizie.
Multumesc de avertizarea cu calitatea, voi fi vigilenta!
Alecsia spune:
Eram curioasa ce preturi sunt. Eu mi-am luat gresia si faianta adusa din Spania la preturi intre 330 000-390 000 (marea majoritate)-550 000 (faianta si gresia din bucatarie si balcon) si 650 000(gresia din baia mica). Am dat o groaza de bani pe ele.Ma gandesc ca nici asta romaneasca nu e mai putin de 250 000-300 000.
Mihaela
craciunitza spune:
Preturi Cesarom:
- faianta 20x30, 230.000 - 280.000 lei/mp
- gresie 30x30, 230.000 - 350.000 lei/mp
Iti mai trebuie adeziv.
Nu certati copiii cand viseaza!