Belgia
Imi cer scuze daca aceasta discutie este deja deschisa.
Vad ca fetele de prin alte tari tot vorbesc, se intalnesc, dar noi cele din Belgia nimic.
Ce faceti fetelor, unde sunteti?
Pupici.
Dumnezeu sa ne ajute la toti
Raspunsuri
Bepii spune:
Hello Danyela,
Intr-adevar, am observat si eu ca fetele din alte tari vorbesc intre ele, se intalnesc si am tot asteptat sa apara ceva si de la noi adica din Belgia. Deocamdata foarte timid. Unde sunteti suratelor?
Ia hai sa facem si noi o gasca cel putin virtuala pe acest site.
Ce ziceti?
Pupici
Bepii
Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta
mieke spune:
Hallo,fetele din Belgia,ne bucuram ca a deschis cineva discutia si speram sa tina cit mai mult si cu cit mai multe fete.Va pupam
carmita_baby spune:
Salut! Intr-adevar Daneylana a mai existat un subiect al romanilor din Belgia aici la 'Calatoriile sufletului' insa intre timp a fost inchis deoarece nu posta prea multa lume acolo sau daca se posta era ffff rar.
Vad ca toate stati in partea olandeza a Belgiei, ma insel eu?
Sa speram ca subiectul asta nu va avea aceeasi soarta ca cel precedent
Va pup
Mello motanelul iubit
alessia105 spune:
Eu desi am domiciliul in Olanda (oricum f aproape de granita ccea ce imi permite sa fiu dualista ) ..dar momentan stam in Belgia, Stekene ,Oost vVlaandren.
Am si eu o intrebare la voi ...ati fost pe la vreo nunta aici?..pe 17suntem invitati la nunta in Gent si habar nu am cum se procedeaza cu darul ....se dau bani ca la noi ..sau pur si simplu un cadou ...pe al meu l-am intrebat si mi-a zis ca se desurca el (e adevarat sunt prietenii lui ..) si am mai intrebat pe cativa si mi-au rapsuns "ce vrei aia duci" Anul trecut m-am mai luat eu dupa ei si cand am ajuns la petrecerea unui baietel de communie am costat ca era de fapt si petrecerea verisorului si noi ne-am dus cu mana in .....si mi-a zis mama respectivului copil de la obraz ca ce lui fi-su nu i-am adus cadou ....dar habar nu aveam ca cunostinta noastra a fcaut petrecerea dubla ..i l-am luat dupa petrecere cu scuzele de rigoare dar tot rusine mi-a fost
Anyway vreu si eu in gasca voastra si va stau la dispozitei cu orice ...cu o gluma ,cu un sfat .....si de ce nu poate ne si intalnim ...pupici
Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)
http://community.webshots.com/user/alessia1055
Bepii spune:
Salutare fetelor,
Vad ca incet, incet "ne inmultim" si asta ma bucura tare mult.
Intr-adevar Carmita se pare ca deocamdata toate suntem din Vlaanderen. Si as putea spune chiar aproape una de alta.
Alessia am sa-ti raspund eu la intrebarea in legatura cu nunta pe aici. Nu trebuie sa-ti bati capul cu cumpararea unui cadou pentru ca exista sansa ca mirii sa aiba deja obiectul respectiv. De regula se procedeaza asa: Se dau bani intr-un plic in care ai pus si o felicitare specifica evenimentului si pe care trebuie s-o semnezi ca sa se stie de la cine vine. Suma depinde de gradul de rudenie sau cat de apropiati sunteti cu mirii. Rudele apropiate dau cam 100 eur iar prietenii dau cam 50, tinerii chiar mai putin. Chiar daca pui 40 eur nu-i nici o problema pt.ca flamanzii astia sunt tare zgarciti si daca dau cativa eur zic ca si-au rupt ceva din ei. Nu-s ca romanii nostri care uneori isi dau si jumate din salariu sau chiar mai mult cand merg la o nunta. Cu banii mirii isi pot cumpara ce vor sau vor plati cheltuielile de nunta. De asemenea unii deschid o lista la un magazin cu specific in care mirii trec cam ce au ei nevoie, te anunta in invitatie unde se afla magazinul, tu te duci acolo, spui pt ce ai venit, ti se arata lista (cu preturile atasate) si cumperi cam ce-ti poti permite. In felul asta se evita cumpararea aceluiasi cadou. Atat.
Eu cand am avut nunta am trimis in invitatie un nr. de cont deoarece pt unii este mai comod sa stea la calculator si sa-ti trimita banii on-line si apoi sa vina la nunta cu "mana goala". De, mentalitati diferite! Si sa sti ca se practica chestia asta. Apoi in seara nuntii am avut o cutie frumos ornata in care invitatii puneau plicurile (cu bani desigur). Unii nu vin pregatiti cu plicuri, poate n-au acasa, asa ca am pus si cateva plicuri goale alaturi. Lista la magazin n-am deschis pentru ca nu eram la prima casatorie si sotul meu avea in casa tot ce ne trebuie. De regula listele le deschid cuplurile tinere si cei care boteaza.
Asa ca fapt divers pot sa-ti spun ca am gasit in plicuri sume frumoase dar si ridicole adica 30 eur de familie si crede-ma nu erau niste sarantoci. Dar nu asta a contat pentru noi, important a fost ca au venit toti prietenii, eram foarte fericiti si ne-am distrat de minune. Initial nici nu am vrut bani dar dupa aceea ne-am spus ca n-ar strica sa mai recuperam ceva din cheltuielile de nunta.
In speranta ca ti-am satisfacut dorinta, te pup si va doresc distractie placuta la nunta.
mieke spune:
Buna dimineata ,noi suntem foarte matinale ,fiica mea parca se duce la serviciu,la ora 6 este treaza si cere mincare.Alessia ,daca nu este pe invitatie nr.de cont atunci poti pune intr-un plic ceva bani(noi am dat 25 euro de persoana )sau intreaba daca are lista deschisa la magazin.Asa cum zice si Bepii aici nu prea dau cadouri sau bani.Distractie placuta la nunta.
alessia105 spune:
Sarut mana mult ptr sfaturi ..sincer nici invitatie nu avem ( din cele scrie )dar ne-au invitat de foarte multe verbal ..chair si acum cateva zile ne-au sunat sa ceara confirmare ..sper ca o sa fie distractie ( ea este grecoaica si ortodoxa )desi cu bb dupa noi ,,nu prea stiu cum ne vom distra (tot eu aia cu gura mare ca sotul meu vroia sa cheme pe cineva ...dar cum sa il las cu altcineva ..dee mentalitate romanesca)dar cum pe sotul meu nu il scot la dans( are 2 picioare stangi ) ...voi avea alt insotitor care nu va face misto de picioarele mele
O sa va spun cum a fost ...
Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)
http://community.webshots.com/user/alessia1055
carmita_baby spune:
Neata fetele
Alessia si in cazul meu este la fel, noi avem domiciliul in Olanda insa cea mai mare parte a timpului ne-o petrecem in Belgia. Lucrul asta se va schimba abia dupe ce o sa vina bebe. Atunci vom sta mai mult in Olanda.
Despre nunta nu iti pot da nici un sfat pentru ca nu am fost la nici o nunta aici (exceptie facand a mea )
Voi sunteti demult in Belgia/Olanda? Cum v-ati integrat? Adica vreau sa spun.. v-a fost greu?
Va pupic
Mello motanelul iubit
mieke spune:
Buna ziua fetelor,eu sunt aici de 8 ani si sotul meu de 15 ani.Noi ne cunoastem de mici ,am fost vecini,parintii nostrii inca mai sunt in acelasi bloc diferenta de un etaj.Mie personal nu mi-a fost greu pentru ca am avut o baza aici(pe sotul meu ).Am fost la scoala un an si jumatate pentru flamanda si apoi m-am angajat.Am facut un copil frumos si sanatos care din ianuarie se va duce la cresa ca eu trebuie sa incep serviciul.Va pup
anneoprea spune:
Salut si eu! Is mai noua in zona - am venit in februarie anul asta + una bucata bebe care are acum aproape un an..