in cautare de gradinite - Cleo Kids Club

in cautare de gradinite - Cleo Kids Club | Autor: carmenirina

Link direct la acest mesaj

fetelor,
dupa cum probabil ati vazut din mesajele postate de mine in ultimul timp, noi incercam sa gasim o solutie pentru fetita noastra de 2 ani si jumatate. bona nu mai poate veni si din luna octombrie trebuie sa luam o hotarare: fie o dam la gradi, fie ii gasim o alta bona. In ambele situatii decizia este foarte greu de luat!
Deocamdata am inceput sa vizitez gradinite: ieri am vazut patru:

Gradinita CleoKids Club - de fapt nu am mai vazut-o deoarece se inchisese! Dupa ce am cautat ceva adresa respectiva (luata de pe "gradinite.ro") am aflat de la proprietarii imobilului ca au "fugit" cu banii de chirie!!! Ei bine, nu glumesc: plecasera pe furis si nu isi platisera chiria pe nu-stiu-cate luni.... Cand ma gandesc ca oameni ca acestia ne "ingrijesc si educa " copii...

Urmatoarea pe lista a fost: Gradinita cu program prelungit nr. 12 (din Floreasca). Pot sa va spun ca arata destul de bine (eu aveam o cu totul alta impresie despre gradinitele de stat!). Au doua grupe mici, doua educatoare dragute. Numarul de copii in grupa este de....30. Enorm! Pai daca trebuie sa ii ajute sa manance, sa se duca la PP si KK, pe fiecare in parte ce se intampla (cu siguranta ca nu o fac si inteleg situatia deoarece nu este, omeneste, posibil).
Si nu stiti tot! In ciuda faptului ca mi-a placut gradinita si educatoarele (am vazut grupurile sanitare si bucataria care erau acceptabile )am intrat la ambele grupe sa vad si copilasii. Si desi nu sunt foarte emotiva sau plangacioasa, am plecat plangand de acolo. Cand am deschis usa au venit fuga spre mine vreo patru - cinci pitici cu niste lacrimi care ar fi inundat si China, pitici care s-au agatat cu disperare cu manutele lor mici de hainele mele si nu m-au mai lasat sa plec. M-au asaltat, printre sughituri de plans, cu intrebari
"Te-ai intalnit si cu mami a amea pe drum?"; "Nu este asa ca mai vine sa ma ia?" "Nu mai sunt rea nicodata, nu vreau sa ma lase aici"; "Ma iei tu daca mami a mea nu mai vine?", etc.
Am crezut ca mor de mila lor.

In afara de aceasta gradinita am mai vazut una , tot in Floreasca, nr. 256 - parca, pe Glinka. Ok si asta pentru cine nu are prea multe pretentii.

"Zgubulici" - gradinita despre care va tot intrebam zilele trecute. Ei bine aceasta este o gradinita foarte mica, are 12 copii toti (si mici si mari) 3 la grupa mica (dintre care unul era plecat in Italia). Sunt doua camere, o baie si o bucatarie. Senzatia mea este ca acolo iti duci copilul ca la o familie acasa. De fapt asa si cred ca sunt, o familie care ingrijeste de cca 10 copii toti. Ii impart in "grupe" in masura in care le permite spatiul. Au patuturi pentru cei care vor sau trebuie sa ramana la program prelungit, etc. Costa 5800 RON/luna. Ma abtin de la comentarii. Oamenii au parut draguti dar cred ca sunt cam multi bani pentru ceea ce ofera. Acum depinde si de ce pretentii are fiecare! Si ce bani!

Si acum spuneti si mie cate ceva despre Gradinita nr. 133 (cea de pe Aurel Vlaicu - zona Romana, piata Spaniei). Am vazut-o si pe aceasta dar numai "pe dinafara" deoarece erau in curatenie insa mi-a placut foarte tare cum arata....