gradinita

gradinita | Autor: ramo

Link direct la acest mesaj

Am inceput si noi, ieri pentru prima data, gradinita. E jale mare, plange toata ziua cat este lagradinita. Voi ati avut problema asta? Cum ati rezolvat-o? Eu am inceput sa-i povestesc despre gradinita cu 2 luni inainte si sa ii explic cu 2 saptamani inainte cum o sa fie ca sa o pregatesc cat de cat. Am sperat ca totul o sa fie mai usor daca o pregatesc, dar am ramas la stadiul de speranta. Rezultatele sunt cu totul altele si sunt cumplite. Pe langa faptul ca mi se rupesufletul ca o las plangand atunci cand plec, mai plange si toata ziua pana ma duc sa o iau. Ce sfaturi imi puteti da?
Multumesc anticipat.

Ramona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lumibunea spune:

Stiu ca-i greu sa-ti lasi puiul plangand la gradinita!incet,incet se va obisnui.Conteaza mult si apropierea educatoarei de copil.incearca sa o duci cand stii ca au venit mai multi copii si este venita educatoarea sa-i poata distraga atentia.in general se intampla cand merg prima data la gradinita dar sa stii ca am vazut ieri (si noi mergem la gradi)copii de 6-6 ani jum care inca plang !Multa rabdare !Incearca sa-i iei la gradi o jucarie preferata care bineinteles o iei cand pleci seara acasa.Spune-i ca tu nu poti sta cu ea ca mergi la servici si ramane jucaria!Bafta si rabdare.roaga-te sa fie sanatoasa si sa nu se imbolnaveasca ptr a nu fii nevoita sa stea acasa , ca apoi s-o iei de la inceput.stiu ca e cam dur ceea ce spun dar trebuie sa te astepti si la asta.multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

te inteleg!
si stefan a inceput luni gradinita si a plans...dar s-a obisnuit. azi insa a plans mai tare decat ieri si alaltaieri...nu stiu ce sa zic. si eu stau ca pe ghimpi daca sa sun la gradi sa vad ce face sau nu!
pupici si...rabdare! sunt convinsa ca va trece....

cgaby si stefan nazdravan

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gaby_costescu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.i spune:

Se vede ca nu are nimeni o solutie miraculoasa impotriva acestui plans la gradinita .Si fetita mea merge de luni la gradinita si desii luni si marti nu a plans decat la culcare de miercuri spun educatoarele ca plinge toata ziua.M-ie tare mila de ea si nu stiu ce sa fac .Educatoarele spun ca daca as lua-ola pranz ar fi mai bine dar ma gandesc ca apoi se va obisnuii asa si nu o pot lua la nesfarsit la 12-13 .Voi ce parere aveti?

Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo spune:

Si Ari, fetita mea, plange ziua la gradi, dar nu o iau acasa la 12.00. O impaca educatoarele si ii trece. Cred ca daca as lua-o la ora 12.00 ar fi imposibil sa o mai las pana la ora 16.00. Partea buna este ca a inceput sa planga din ce in ce mai putin. Marea mea intrebare este: oare cum va fi luni? Cred ca dupa 2 zile de stat acasa va fi jale mare. Sper sa reusim sa trecem cat mai usor peste perioada de acomodare si sa fie totul OK cat mai repede petru toata lumea. Sper ca si la voi sa fie OK.
Multa bafta.
Ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

La noi dupa o saptamana de gradi e super si Alex are doar 1 an si 7 luni (e cea mai mica de acolo). Primele zile au fost tare grele si vinerea trecuta plangeam si eu pe langa ea.

Acum e super bine, de cand o duce tati nu mai plange nici dimineata. E cuminte, nu mai plange deloc in timpul zilei si papa tot.

Mi-e teama putin de ziua de luni, ptr ca vine dupa weekend, dar se va reobisnui. Vorba ceea, si noi uram zilele de luni cand revenim la serviciu.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Roxana, chiar daca sunt off-topic, vreau sa te rog sa-mi spui si mie la ce gradi a primit-o pe fetita ta la 1 an si 7 luni pentru ca si noi o sa avem nevoie.

_
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">SA O AJUTAM PE SABINA

POZE EDUARD & MAMI & TATI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
cornelia_laura mamica lui bb Eduard (21 06 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma27 spune:

eu sunt mama cu experienta in ale gradinitei.mandra mea merge deja de un an la gradi,de la 2 ani.acum suntem intr-o mini vacanta.lucruri pe care nu tb sa le faci:
1. nu ramane prea mult cu ea,dc plange si sub nici un chip nu o lua in brate.se va lipi ca o iederea si vei plange si tu cu ea.
2. nu ramane pe hol,sa vezi dc mai plange,vei avea sentimentul ca ti-ai abandonat fata pe mana hunilor si tatarilor,cand de fapt,ea in maxim 15 minute uita de tine.
3.nu-i promite ca te duci sa o iei ,dupa un anumit moment,de ex,cand se trezeste din somnul de pranz.copilul nu uita niciodata si va fi dezamagit.
4. nu da vina pe educatoare,dc nu s-a adaptat copilul prea repede.cateodata,si dupa 2-3 luni revin astfel de momente si totul vine de la parinti.tb sa se obisnuiasca cu colectivitatea cu bune si rele.si mai ales nu face lucrul asta,dc vine copilul acasa cu un ochi vanat sau zgaraiat.de multe ori,el e tartorul.si alt copil poate arata mai rau.
5. nu spune copilului:hai ca mai sunt doua zile si gata,stai acasa.o sa creada ca e o inchisoare,nu gradinita.
nu dau astfel de sfaturi gratuit,ci pentru ca m-am lovit de astfel de situatii.
6.nu-l lasa cu jucarii sau dulciuri la gradi.nici nu stii ce drame pot isca.gandeste-te ca micuta ar putea fi in locul celorlalti copii.
Recomandari:
1.ademeneste-o cu faptul ca acasa nu va avea atatia copii cu care sa joace,mai ales dc e singur la parinti.la mine a functionat perfect.e mare iubitoare de copii.
2. majoritatea sunt pasionati de desenat,explica-i ca poate face asta la gradi.sau de dans.
3.apropie-o de educatoare,lauda educatoarea sau gaseste un motiv pt care sa o placa.fiica-mea,ii spunea chiar mamai si desi nu-mi pica bine la inceput,cu timpul am inteles ca e un lucru f bun.
4. explica-i ca mami tb sa duca la serviciu pt a face bani sa-i poata cumpara ce-si doreste.bine,la mine efectul nu a fost chiar cel scontat,caci acum singura ei preocupare e sa munceasca,sa aiba banii ei.
cam atat,va pup.si sa va creasca mari,frumosi si destepti copilasii.

Ema

Tg Mures

Ziua Dariutei

Calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

"Cred ca daca as lua-o la ora 12.00 ar fi imposibil sa o mai las pana la ora 16.00. "

Nu-i chiar asa. Noi am ales (ehehe, pe vremuri, acu' doi ani...) varianta cu adaptarea treptata. Azi un pic la gradi, miine un pic mai mult. Avea doar doi ani si ne era o milaaaa de el....Ei, si sotul meu (ca el il lua) a avut inspiratia sa il ia acasa chiar cind parea mai interesant acolo. De exemplu, chiar cind copiii se pregateau de prinz, Tudor al meu, vai, era luat si dus acasa. Drept care fiu-miu a cerut sa pape cu copiii. Bun. Fie. A urmat faza in care era luat tocmai cind se aranjau patuturile. Dupa fix doua luni de la inceperea gradinitei, piticul nostru a facut taraboi ca vrea sa si doarma cu copiii. Si uite-asa am ajuns la program lung (care era oricum intentia noastra), facindu-i o "favoare" copilului.
Insa, ce-i drept, el nu plingea toata ziua, se multumea cu un pic de plins dimineata, la despartire. Nu stiu ce as fi facut daca ar fi plins efectiv toata ziua, daca nu l-ar fi "prins" nicicum activitatile de la gradi. Cred ca m-ar fi lasat nervii si l-as fi retras.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput