Fundicul in sus = viermi intestinali?!

Buna ziua, dragi mamici!
Ieri stateam de vorba cu o mamica despre cum adorm copilasii.I-am spus ca fetita mea(are 8 luni)uneori se chinuie putin pana adoarme, adica pana isi gaseste o pozitie, pt. ca are tendinta sa doarma pe burta, cu funduletul in sus si cu genunchii semiindoiti sub ea.Verdictul a venit imediat: dormitul cu fundul in sus este semn ca are viermi intestinali, spunea ca stie asta de la un medic , si ca alt semn ar fi mirosul urat al funduletului, chiar dupa ce este spalat. Ati mai auzit de asta ? Mentionez ca:1. fetita mea mananca f. bine, orice i-am dat si ia in greutate la maxim pt. varsta ei.
2. am citit pe net despre viermi intest. dar nu gasesc sipmtomele respective la bebe;3.nu este o regula cu adormitul cu fundul in sus, dar totusi se intampla.
Stiu ca as putea sa fac examenul de laborator ca sa scap de banuieli dar mi se pare totusi ca nu ar fi nevoie doar pt. ca bebita mai ridica fundicul din cand in cand.
Asadar, exista legatura intre statul-dormitul cu fundul sus si parazitii intestinali? Le place sa stea la inaltime? Mi se pare si cam trasnita ideea dar totusi...m-a pus un pic pe ganduri.
Raspunsuri

aissa spune:
M-ai facut curioasa. Si a mea adoarme asa cateodata. Nu am auzit pana acum de legatura cu viermii (ca a mea practi adoarme mergand in 4 labe), mi se pare o traznaie...dar sa vedem si altii ce stiu.

Freia spune:
Capsunika doarme asa de cand era bebe si in perioada respectiva s-a intamplat sa avem nevoie sa facem niste analize de coprocultura si coprarazitologic si nu a iesit nimic.
personal nu cred asa ceva.
Freia si Alexa

Otilia spune:
Toate fetitele dorm asa cind sunt bebei mici, inclusiv a mea, nu cred ca are absolut nici un raport cu viermisorii sau atunci toate fetitele au viermisori, ceea ce mi se pare absurd.
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

sali spune:
Aissa, ce varsta are fetita ta? Pt. ca tocmai ma pocni o idee: daca copiii stau sau dorm asa pt. ca sunt tocmai in perioada de deprindere a mersului de-abusilea sau in patru labe iar pozitia asta ii "chinuie" si dincolo de starea de veghe? A mea exact in faza asta este, se straduieste tare cu mersul asta si parca il exerseaza si cand adoarme. Abia a trecut de faza balansului inainte-inapoi stand in patru labe. Ar putea fi o explicatie, nu? Poate mai plauzibila decat cea cu viermii.

vladhana spune:
Numai prostii aud in ultima vreme... N-are nici o treba pozitia de somn cu viermii intestinali.Uitate la funduletul ei,sa vezi daca e iritata.Daca nu trece iritatia dupa ce o tratezi cu unguente e posibil sa fie oxiuri,pentru ca ele isi depun ouale acolo,in zona anusului.Alte semn e ca se scarpina acolo.Dar de dormit cu funduletul in sus n-am auzit in viata mea.

aime spune:
dati-mi voie sa ...pai si al meu pui doarme asa cateodata, nu ptr f mult timp, doar pana isi gaseste pozitia cea mai convenabila si n-are viermi (am facut si examen, ptr altceva, dar i-a facut si parazitologicu')
...noua ni se pare o pozitie haioasa si chira ne intrebam cum de poate sta asa...si el tocmai exploreaza nebanuitele cai ale mersului...
mami de
vladut(15 nov.2004)

aurelia1278 spune:
De cateva zile si eu o gasesc pe fie-mea dormind cu funduletzul in sus! Prima data, era foarte obosita si agitata(tocmai ne intorsesem de la munte), protesta ca nu vroia sa se culce, incerca sa se ridice in patru labe si a adormit brusc in acea pozitie, sub ochii mei . Pe urma am mai surprins-o asa de cateva ori, probabil i-a placut!
Ia sa-i mai fac si eu un coproparazitologic, oricum nu strica.
Aura

ILUCAE spune:
quote:
Aissa, ce varsta are fetita ta? Pt. ca tocmai ma pocni o idee: daca copiii stau sau dorm asa pt. ca sunt tocmai in perioada de deprindere a mersului de-abusilea sau in patru labe iar pozitia asta ii "chinuie" si dincolo de starea de veghe? A mea exact in faza asta este, se straduieste tare cu mersul asta si parca il exerseaza si cand adoarme. Abia a trecut de faza balansului inainte-inapoi stand in patru labe. Ar putea fi o explicatie, nu? Poate mai plauzibila decat cea cu viermii.
Si fetita noastra adoarme asa de cand cu mersul in patru labute.Asa ca eu nu cred ca asta inseamna ca au viermisori , nici nu am mai auzit asa ceva , cum spuneau si fetele , poate o iritatie , scarpinatul in fundulet , da, dar asta nu .Un examen coproparazitologic nu strica , dar nu din acest motiv.
Elena si

http://pg.photos.yahoo.com/ph/iluca_me/my_photos

aissa spune:
Pai a mea exact in perioada aia e, acum invatam sa mergem in 4 labe si practic adoarme in mers. Am trecut de faza cu balansul (a durat de la 9 la 10 luni) si la 10 luni a plecat in 4 labe. Acum avem 11 si o saptamana. Si eu cred ca asta e explicatia somnului cu fundul in sus. A mea toata noaptea face operatiunile de mers in 4 labe (cu capul pe saltea ), se ridica in fund (tot din pozitia in 4 labe) si uneori se ridica si in picioare. Asta cum va zic, in somn, adica o intind la loc si doarme.
Si iote si exemplificarea: sunt 2 poze cu pozitia incriminata

danat spune:
Hahahaaaaa!!!! Ce-am mai ras!Mai e fenomenal cum nu stiu ce sa mai nascoceasca unele mamici, din auzitelea...pfff! Pai al meu baietel are aproape 2 anisori si tot mai adoarme uneori in pozitia asta! Eu cred ca pozitia, daca stai si-o analizezi un pic este spre pozitia ghemotoc
, cam cum stateau ei in burtica la mami.
Apai tanti aceea de viseaza numai viermisori de ce nu-si pune asa problema si ca se foiesc in patut si-si schimba pozitia in somn. Ca ii gasesti cu (,) capul ba intr-o parte, ba in alta a patutului.
Scumpii de ei
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii