Croatia 2005

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

marius, se pare ca am fost in aceeasi perioadsa dar nu in acelasi loc. Noi am stat in Medulin, langa Pola , la camping. A fost f fain, cred ca e locul ideal pt familii si copii si de altfel si nerau doar familii cu copii acolo. Am stat la casute cu 2 camere. Noi am avut una la 50 metri de malul marii. Croatia e o tarisoara frumoasa si ingrijita, cine o poate cutreiera in lung si in lat are ce vedea. Am simtit asa un "iz" de Europa de Est dar f putin, doar cat sa ne amuzam. Preturile la cazare sunt mici, cam 50-55€ pt o casuta cu bucatarie complet utilata. In schimb preturile la mancare mi s-au parut cam mari, cam ca in Germania . Desi amicii nostri care au fost in Romania la mare ne-au spus ca e posibil sa fie mai mici decat pe litoralul romanesc. Una peste alta, recomand Croatia pt orice calator cautator de frumos, si in special Medulin pt preturi mici, confort si plaja numai buna pt copii. Apa are max. 50 cm adancime pe o distanta de zeci de metri in larg, fara valuri, curata si albastra. 80% din turistii din camping erau nemti, seara copiii aveau mini-club unde se ocupau niste tipe de programul lor artistic. Parc de distractii in camping, Pola cu obiective turistice la 10 km.

Cristina
-----------------------------------------------
accepta, sau schimba!
iertarea este parfumul florii ramas pe talpa pantofului ce tocmai a calcat-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Marius, astept si eu cu interes jurnalul de calatorie...
In ce localitate ati fost? Sau ati facut circuit?
Cum au rezistat fetele (mai ales cea mica) la un asa drum lung?
Apa marii era calda? pare foarte foarte curata si limpede...
M-au innebunit pozele tale...foarte frumoase...vreau si eu!!!

Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 5 luni) si Ramona (3 ani si 4 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Cristina, pune si tu niste poze te rog, sa le vedem si noi. E una sa povestesti, alta sa si vezi macar o bucatica din locurile acelea.

Simina
album foto1 si album foto2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Sa raspund pe rand
1.Am mers la liber deci fara nici o rezervare prealabila.
2.Am stat in Baska Voda la 50 km de Split
3.Am mers in mai multe locuri si la nord si la sud
4.Ariciul pe care il vedeti se numeste arici de mare seamana foarte bine cu un arici obisnuit. E foarte frumos si... tepos.
5.Fetele au fost Ok in spate le-am amenajat scaunul si spatiul dintre scaunele din fata si cele din spate ca un pat asa incat s-au lafait. Cand le era somn dormeau pur si simplu. Pentru mine a fost un pic mai greu daca pot sa zic asa pentru ca am rulat in total 2.700 km de la plecare pe acolo si pana la intoarcere.
6.Apa marii a fost superba din toate punctele de vedere. In pozele puse inca nici nu se vede am sa le mai rotesc am 830 de poze mi-a fost greu sa aleg. Sunt si altele. Apa este ata de curata incat este de un albastru cristal. Chiar si cand mergeam cu vaporul unde adancimea marii depasea mult 18 metri se vedeau pietrele de pe fund. Este perfect cristalina. Nu am mai intalnit asa ceva decat la munte intr-un lac natural. Dar era lac nu mare. E greu de descris, trebuie vazut.
7.Sper sa am rabdare sa scriu jurnalul la la urma.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Si cum de au luat in mana fetele ariciul? Nu s-au intepat? Initial am crezut ca e o floare, un fel de cactus...apoi m-am gandit la arici.
Buna ideea cu inversatul pozelor. Peste 800...wow!
Cat priveste limpezimea apei...mi-am dat seama. In poza cu ratusca se vad foarte clar pestisorii.
Cum sunt preturile la cazare in Croatia? Ati cautat mult pana ati gasit ceva convenabil si pe plac? (asta in ideea ca nu ati avut nimic rezervat dinainte)
Poti sa ne descrii putin sentimentul care l-ai avut cand ai pasit in preajma acelor cascade? Cred ca e ceva inedit sa vezi splendoarea naturii cu ochii tai si sa o auzi cu urechile tale...
Scuze ca ti-am dat "tema de casa", dar vreau sa descopar si eu o infima parte din frumusetea unei astfel de calatorii. Cred ca a fost si obositor, mai ales pentru tine, la atatia km de sofat, dar sunt amintiri pe care nu lei vei uita niciodata! Si fetele vor avea ce povesti...acum, si peste ani si ani de zile, sunt convinsa!

Simina

Mergi la inceput

Marius, multumesc pt raspunsuri, dar tot mai am intrebari pt tine?
Despre localitatea in care v-ati oprit, stiai dinainte? E o statiune? Ati inchiriat un apartament de la un particular sau intr-o pensiune, hotel etc? Cam cat a costat cazarea?
Plaja era cu nisip fin sau cu pietricele? In apa erau pietricele sau puteai calca linistit? Mancarea a fost buna? Ieftina, scumpa?
Scuze ca te-am innebunit cu atatea intrebari, dar imi fac o lista cu locuri pt viitoarele calatorii :))...si as vrea sa merg la sigur :))
Scuze inca o data! Si asteptam jurnalul de calatorie, cand vei avea timp! Abia astept sa-l savurez............

poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

adi2003 si LauraT despre Croatia (si aspecte practice: cazare, preturi, etc) am povestit si eu aici:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53390

Noi am avut un concediu itinerant, fara copii. Dar o sa revenim cu copiii l amare cand mai cresc. (unul e inca in burtik)

Poate va foloseste ce am scris si eu.

Lavinia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

felicitari pt. poze! Ati fost in locuri ff frumoase, si se vede ca v-ati simtit tare bine! Astept si eu cu nerabdare jurnalul de calatorie!

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Lavi, cred ca am mai citit mai demult ceea ce ai scris tu, dar intru acum sa recitesc si sa-mi iau notite ... Pe mine ma enerveaza ca e lung drumul pana acolo, mai ales ca nu se poate lua prin Serbia. Asa ca m-am gandit ca ar exista si posibilitatea de mers cu avionul Buc-Zagreb si acolo inchiriat o masina si colindat.

poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Pentru cei ce doresc sa vada mai multe imagini din Croatia, am gasit acest link.
Sunt minunate aceste caderi de apa!
Imi inchipui cum e sa le vezi pe viu!

Simina

Mergi la inceput