Bebelusi de iulie-august 2005 (4)
Raspunsuri - Pagina 13
anis spune:
Buna fetele…
Eu sunt din ce in ce mai obosita..am facut un mic effort sa intru…sper sa scapam cat mai curand de crizele astea urate de colici.Aseara iar a adormit la 1…..
O intrebare..trebuie sa-ti citeasca acelasi preot la 40 de zile..acelasi care ti-a citit si la 8 zile??
caterina71 Cum reusesti sa o faci sa pape la 3 ore?? Ca la mine Ingrid mananca haotic..cand la 2 ore..cand la 3, cand la 1 jumatate…
pisi_ella.incep sa numar zilele ..sa treaca mai repede de 2 luni..ca ma termina psihic colicii astia urati…iar eu sunt din ce in ce mai obosita si normal asta cauzeaza la productia de lapte.
OanaC, merci pt raspunsul tau detaliat, m-a ajutata f tare.Ingrid nu stie ce e aia leganat, nu am leganat-o niciodata, pt ca nu vreau sa o invat.De regula se intampla cam asa..casca 2 de ori seara, deci semn ca e obosita si somnic..dar nu adoarme. ..ci urla..da din manute si picioruse si tot asa...si iar casca.
Asta clar ca are cam acelasi program..numai ca eu vreau sa i-l schimb..mi se pare f tarziu sa adoarma la 1 noaptea,nu?
Delia…sufletul meu imi spune ca e ok..adica ca nu are ceva in legatura cu sanatatea..dar uneori intru in panica cand o vad cat de rau se chinuie..sper ca macar crizele astea urate de colici sa se compenseze cu durerile de dinti..adica pe alea sa nu le mai avem.
Vorba ta mamini.nici eu nu beau cafea,alcool..nimik cu cacao..ciocolata etc…de cand are crizele astea urate..aproape ca am innebunit si am tot eliminat ba una, ba alta ca mancare si am trecut pe f multa supa…si tot degeaba.tot e f agitata seara.
AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Albinutzza spune:
Nique, la 40 zile este tot molifta. Nu ti-l baga in biserica, ii citeste in usa bisericii. Asha se face. Si pt tine la fel!!! oricum la botez, inainte de a intra in biserica se mai citeste o data molfita. Noua asha ne-a facut!!!
Anis, nu cred ca este necesar!!! Nu conteaza, ca doar toti sunt oamenii lui D-zeu
Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
POZE LUCA
http://community.webshots.com/user/bondarelu
POZE NOI
http://community.webshots.com/user/albinutzaa/1
andatudor spune:
Buna fetele,
Intru si eu dar mai rarut,de citit insa va citesc aproape in fiecare zi,dar cand sa scriu....se scoala Bubu si tot asa.
Noi la o luna avem 3 800 kg (de la 2860 cu cat am iesit din spital ) si 56 cm( am luat 7 cm).Mancam in continuare numai san.
Anis-si eu ii dau haotic sa manance -cand vrea el-ziua aproape din ora in ora.
Mamini-si eu m-am saturat pana peste cap de scurgeri-luni se implinesc 5 sapt. de la nastere!!! Eu sper sa nu depasesc 6 sapt. de scurgeri ca mooor!!
Am si eu o intrebare ,de fapt doua:Voi cum dati Vigantolul cate 2 picaturi odata sau pe rand in doua reprize.Eu ii picur direct in gurita ,mai face cineva asa?
Si inca o intrebare pt. mamicile cu bebei de 2 luni sau peste:voi cand ati inceput diversificarea si cu ce??
Anda si Andrei Mario 15 august 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tudoranda/my_photos
Albinutzza spune:
Anda, Bubu tau e tare de tot. Luca la o luna avea 3.900, si a plecat de la 3.100
Diversificarea: noua ne-a zis dr ca incepem acum la 3 luni cu merisor, deocamdata. Eu ii dau si suc de portocale, 30ml, dara sta e pt burtica, pt scaun, sa-l regleze. Nu stiu ce sa zic. Este si in fct de copil. Stiu ca atunci cand se satura doar de la san, multi dr nu recomnada diversificarea asha repede. Noi nu mia papam san, doar biberon
Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
POZE LUCA
http://community.webshots.com/user/bondarelu
POZE NOI
http://community.webshots.com/user/albinutzaa/1
Lory2004 spune:
Buna fetelor,
Venim si noi la raport:
Ieri am implinit 2 luni si suntem niste grasunei...avem 6.300g si 58 cm. Nu am avut colici si de aceea suntem foarte cuminti...dormim bine...papam la fel de bine (e adevarat ca nu la ore fixe...ci cand ne ste foame). Papam laptic numai de la san (nu pot sa ma plang ca nu-i destul)...
Azi vine domnul doctor sa facem vaccinul (ofof....ne este cam frica) Infarix hexa...A mai facut cineva vaccinul asta??
Andatudoreu ii dau vigantolul direct in gurita cele 2 picaturi deodata. Mai greu imi este cu calciu gluconic fiindca trebuie sa-i dau 5 ml (e adevarat numai 10 zile pe luna).
Diversificare nu am inceput si nici nu incepem pana la 4 luni. Oricum azi il voi mai intreba o data pe doctor sa ma clarific si eu in problema asta mai bine.
Anis mie preotul mi-a citit la botez molifta de 40 zile.......si nu e obligatoriu sa fie acelasi...parerea mea...
Mitub poate ne vedem in parc in dr. taberei ..cat mai este vreme frumoasa...ce zici???
Am si eu o intrebare...ce contraceptive folositi (mai ales fetele care alapteaza)???
Pupici
Lory si bebe Rares 15.07.2005
corbioana spune:
Mamini saru-mana. DA andrei e baiat mare stiu, dragul de el, e barbatel mic si scump. Si creste si se sschimba de la zi la zi. Lasa ca o sa incapi si tu in ce vrei tu cand nu o sa mai fii sresata si o sa poti incepe o dieta ceva si dai tu jos, ti-am zis eu bine ca esti frumoasa ;) Sa stii ca si eu am fost amortita in zoan aia destukl de mult timp, incet incet am inceput sa simt burta si tot asa. Mi se parea atat de ciudat..Cume cu implantul asta unde se face ca suna bine si eu tot la sterilet ma gandeam dupa un an.
Delia multam frumos si tie! Da mie imi face chiar placere sa-mi fac singura unghiile, zic eu ca le am si deci nu dau bani la manichiura deloc. Si mereu mi le fac oricen ar fi chiar daca mai stau si cate o sapt cu ele nefacute recunosc...
Anda la 2 luni nu se incepe diversificarea deloc dupa cate stiu eu. Trebuie sa ai mare grija cum o faci. Somacelul lor e tare mic si nu suporta prea multe deodata. Eu nu stiu inca la ce luna voi incepe, in functie de Andrei care acum merge spre 3 luni nu peste mult timp.Numai dupa cum iti recomanda pediatrul tau parerea mea.
Pupici la toate si toti bebeii!
Ioana si bebe Andrei 27 iunie
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
blackpanterro spune:
Buna fetele,
Anda, nu se incepe diversificarea atat de repede, noi o sa incepem in noiembrie cand va avea 5 luni, nu mai devreme.
Lory, noi folosim prezervative, imi e teama sa iau pastilele ce mi le-au dat ei ca nu stiu ce efecte secundare au.Pe ale mele, cele normale, nu le pot lua inca pt ca inca alaptez.
Fetele, ce este Vigantolul si de ce il dati la bebei?Mie nu mi-a dat dr nimic sa ii dau la Aidan.
Adriana si bebe Aidan Alexander(27.06.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos
pisi_ella spune:
Stii ca nici eu nu am senzatii deasupra operatiei, in partea stanga?? Mi se pare tare ciudat!! Deci mi-au sectionat ceva nervi, asta e explicatia? Ce chestie!
Noi folosim prezervativul. Dr mi-a zis sa folosesc numai contraceptive locale, cat timp alaptez.
quote:
Originally posted by mamini
multumesc, fetelor, de raspunsuri, ca ma streseaza scurgerile astea, burta umflata si lipsa de senzatii in zona abdomenului si inghinal stinga- cred ca s-a sectionat vre-un nervisor, e nasolutz, ca totul se simte ca sub anestezie pe partea aia, dar acolo au fost si firele in plus si infectia si hematomul- tot nu s-a vindecat de tot, mai e un pic vinat.
va admir pe cele care ati facut al doilea bb si pe cele care va incumetati sa il faceti sau planuiti, anyway. si eu imi doresc, dar nu mai am curaj. gata. s-au intimplat la gilme cu sarcina asta si nasterea sa imi ajunga. multumesc lui Dumnezeu ca Veve e bine, sanatoasa, o sa o iubesc cit pt 2( cred ca 20 ar fi mai corect, ca deja cit pt 10-15 e iubita). mi-as lega trompele, dar sub 35 de ani cu un singur copil nu se poate aici. voi la ce metode recurgeti, eu m-am gindit ori la sterilet( imi suride mai putin) ori la implant hormonal subcutanat- in Ro se fac, ca aici nu prea, trebuie sa caut sa vad pe unde gasesc un dr care pune Organon sau Implanton sau Jadelle-asta am inteles ca e valabil 5 ani dar nu se pune daca alaptezi, Organonul e valabil 3 ani si merge si daca alaptezi. mi-ar place mai mult chestia cu capsula sub piele decit cu steriletul.
M
In legatura cu diversificarea: daca aveti lapte si bb creste bine, nu se recomanda sa se inceapa inainte de 5-6 luni.
Daca bb e alimentat artificial, in carte scrie sa se inceapa la 4 luni.
Ceea ce stiu insa e ca sucul de citrice le face rau la stomacel, e prea acid pentru ei! E bine sa le dam citrice abia dupa 6 luni.
In legatura cu cafeaua si ciocolata...Mai, eu beau si cafea, mananc si ciocolata...si Matei doarme de rupe. Fara cafea cred ca as pica din picioare si zau....nu-mi permit sa fac asta...Am 2 copii de crescut. Iar dr mi-a zis ca pot bea fara probleme o cafea de dimineata.
ANDA, si eu tot direct in gurita ii dau Vigantolul. Asa e bine sa se dea. Sau, ma rog...intr-o lingurita cu lichid. Insa, in nici un caz in lingurita fara lichid, ca e uleios si ramane pe lingurita...iar bb nu ia toata cantitatea necesara.
ANIS, las-o sa pape cum vrea ea. Cand ii e foame, papa. Nu trebuie sa-i faci nici un program la varsta asta. Alimentatia la cerere este cea mai buna, nu cea dupa program.
In legatura cu durerile de dinti...Emma a urlat si de colici si de dureri de dinti...INFIORATOR!! Poate n-o sa ai "bafta" asta... Insa trec toate! Uiti...parca niciodata nu s-ar fi intamplat! Sanatosi sa fim cu totii!
Va pupam,
_Ella, Emma & Matei
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
Oana C spune:
Anis, vezi ca Ingrid s-ar putea sa fie inca in puseul de crestere (6-7 saptamini ... uneori chiar 8 sapt) si sa ceara de mincare mai mult; poate de-asta si plinge si maninca asa haotic. Asa a facut si Eva in perioada aceea.
Cind o sa am timp, o sa scriu simptomele pentru diferitele stari ale bebelusilor, daca le vreti.
Noi o sa incepem diversificarea (altceva in afara de lapte de san si formula) cind Eva va putea 100% sa isi tina capul singurica. Acum si-l tine cam 90% din timp; si-l mai balangane cite putin, dar de cele mai multe ori si-l tine singurica. Poate pe la 3 - 4 luni o sa incepem, depinde si de ce o sa spuna pediatra ei (deja mi-a spus ca pot sa ii ingros formula cu o lingurita de cereale, dar eu inca nu vreau sa fac asta).
Ieri si azi dimineata am avut niste momente foarte vesele cu Eva. Pe la 5:30pm, era odihnita si a ineceput sa bolboroseasca in "vorba" ei; discuta cu ventilatorul din tavan si cu jaluzelele de lemn de la fereastra. Am luat-o in brate si am asezat-o pe genunghii mei, iar ea a inceput sa se uite la mine si sa zimbeasca; atunci am inceput sa ii spun, de aiurea, "cuuuu - cuuuu", zimbind, la ea; mititica mi-a tras un zimbet de toata frumusetea si a raspuns "guuuu"; apoi i-am spus iar, si ea iar mi-a raspuns; pina la un punct, unde dupa ce i-am spus "cuuuu-cuuuu", ea mi-a raspuns "guuuu-uuuu"; adica aproape ce ii spuneam eu . Si se cunoastea foarte bine ca incerca sa scoata aceleasi sunete.
La 6pm a venit si sotul acasa si din usa a auzit-o cum ma imita si apoi ridea .
Azi dimineata la fel, "guuuu-uuuu" si "vorbaraie" pe capul ei de nu se mai putea .
Oricum, o sa ne concentram pe "cuuuu-cuuuu" deocamdata, pina il invata de tot, apoi trecem la alte "cuvinte" . Si cum mititica noastra Eva invata repede, cine stie, poate chiar zilele astea vom trece la alte cuvinte.
Oana C si Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos
Lory2004 spune:
Multumesc Adriana pentru raspuns...Nici eu n-as vrea sa folosesc pilulele contraceptive...
Mie doctora mi-a zis si de niste contraceptive (spermicide) Pharmatex...folositi cumva spermicide??
Pisi-ella....da...da cezariana se sectioeaza ceva nervi si de asta e senzatia neplacuta...
Corbioana subscriu si eu la ce au zis fetele....arati foarte bine....
Poze noi de la 2 luni.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/loryoprea/my_photos
Lory si bebe Rares 15.07.2005