Suedia: va rog frumos sfaturi
Buna ziua la toata lumea!
Am o mare rugaminte - si sper din tot sufletul ca puteti sa ma ajutati cu sfaturi, cu pareri...
Sotul meu a primit un contract (de munca) de 1 an în Suedia - mai precis la Stockholm. Deci trebuie sa ne mutam (2 adulti + bb de 14 luni) de la Montreal (Canada) la Stockholm (Suedia).
Cum este iarna la Stockholm? Ce haine & încaltamnte trebuie sa ner luam? Cineva-mi spunea ca pe la Craciun se întuneca la 2 dupa-masa si se lumineaza la 11 dimineata... Asa este? Daca da - ce poate face o mamica & bb care stau acasa? Exista centre de distractie pt bb însotiti de mamici?
Stockholm-ul este chair atât de scump? Care ar fii pretul de închiriere al unui apartament cu 2 dormitoare?
Aceasta ar fii doar primele întrebari care-mi vin acum în minte... Pe parcurs sunt sigura ca voi mai avea si altele...
Multumesc anticipat tuturor celor care vor avea bunavointa sa-mi raspunda mesajului
Raspunsuri
DidiAlex spune:
Bun venit in Europa!
Din pacate nu te pot ajuta insa, daca pui intrebarea ta www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57146" target="_blank">aici s-ar putea sa primesti raspunsuri.
Mult noroc!
Alex
"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza"Gabriel Garcia Marquez
narancea spune:
nu e chiar asa scump , vecinii sunt mai scumpi norvegia si danemarca hahahahahha nimeresti in parte buna a scandinaviei. si daca iarna se intuneca devreme apoi vara e ziua lunga hahahahahaha e mai bine ca montreal de 10 ori
Adela99 spune:
Buna!
nu locuiesc in Stockholm deci ... dar din cate stiu, chiriile sunt asa si asa, depinde de zona - un apartament de tre camere poate costa intre 5000 si 12000 kr, dar sunt cozi foarte mari si de ani de zile ... majoritatea locuiesc la mana a doua ... probabil voua va asigura locuinta firma unde va lucra sotul (asigura in sensul ca va va gasi o locuinta pe care o veti plati voi :-) )
despre ce poti sa faci cu un copil mic in Stockholm, sunt asa numite "öppna förskolor" in fiecare cartier cateva, unde se intalnesc mamicile si au diverse activitati in comun (ascultat muzica, povesti, plimbari, etc) si in plus parcuri si locuri de joaca foarte frumos amenajate unde vei intalni multe mamici
iarna nu e grea (in tot cazul nu a fost in ultimii ani) nu trebuie sa te gandesti la nimic deosebit ... cam cum umblai prin Romania, dar mai lejer :-)
se intuneca destul de devreme, dar nu pe la 2 ci pe la 3-4 iar de luminat se lumineaza pe la 8-9 (zic io, da' poate io m-am obisnuit si nu mai bag in seama)
intra aici si rasfoieste :-)
Idora spune:
Copiez aici, ce am scris la Discutii generale, ca probabil nu ai vazut ce ti-am scris acolo:
Trimise - 12/09/2005 : 02:38:54
Lorelai, asteptam sa-ti raspunda altcineva care stie mai multe despre Stockholm sau poate locuieste acolo dar vad ca nu a raspuns nimeni.Eu stau cam la 600 km de Stockholm, nu stiu cum e viata acolo dar am auzit ca-i un oras frumos.
Iti raspund doar la ce pot!
Normal ca haine trebuie sa-ti iei de toamna si de iarna.Iernile nu-s asa de friguroase ca in Romania, unde au fost si -20 grade dar bate vantul destul de tare.Iarna se intuneca pe la 15:00-16:00.Nu stiu ce centre de distractie exista in Stockholm dar o sa incerc sa caut pe net, sa vad daca gasesc ceva sa te ajute.Cu chiria s-ar putea sa fie probleme sa gasesti dar nu sunt sigura.
Trimise - 12/09/2005 : 03:05:26
Inchirieri apartamente:
http://www.ny-bostad.se/kommun/uthyresstockholm.aspx
Unde scrie rum iti arata cate camere are
Fr.o.m. inseamna de cand e liber apartamentul
Omgående inseamna imediat
T.o.m. inseamna pana cand
Tills vidare inseamna nelimitat
Yta - cati m patrati are ap.
Hyra- pret ap.
Trapp -etaj
Byggår - anul constructiei
Område -cartier
Gata - strada (adresa)
amoni spune:
nu stiu daca ai primit pina acum sfaturi, dar eu as putea sa ti le dau direct de la sursa dar dupa cum vad esajul tau e de acum o luna... spune-mi daca mai e actual si iti raspund mai pe larg. Moni-stockholm