Noua Zeelanda??!!!
Drii mei.
Am 36 ani, un copil de 4 ani,un serviciu f bun, un sot cu un serviciu bunicel. locuim in Bucuresti, Romania.
Sora mea, mai mare decat mine cu 8 ani a indraznit acum 3 ani sa plece in NZ. Avea o situatie material buna aici (nu exceptionala, buna) si 2 copii de 13 si 17 ani.
Ei o duc binisor (situatia materiala de acolo este mai putin buna ca aici), pozitia lor sociala nu este mai buna... dar sunt mai calmi si fericiti. Iar baietii sunt f bine . Cel mare este student iar cel mic este la un colegiu f bun.
Ei ne bat la cap sa mergem si noi acolo/...
Avem prieteni si in Canada.. cu pareri impartite. Unii ne spun sa plecam ca ne va fi mai bine sigur in Canada , in special pt copil. Altii ne spun ca la situatia noastra materiala si sociala nu e cazul sa ne punem totul intr o valiza sa incercam sa recladim in alta parte a lumii...
Noi daca ar fi sa plecam am alege NZ....macar am fi in familie...
Cam cum vedeti voi treaba asta?? Ce stiti de NZ???
Al
Raspunsuri
ralcat spune:
Si nasii mei sunt plecati in Noua Zeelanda si ne recomanda macar sa vedem cum e viata pe acolo.
Voi aveti avantajul de a sta la rude, deci puteti pleca un concediu (eventual unul mai lung) si daca simtiti ca nu e pentru voi, nu va impiedica nimic sa va intoarceti.
Nasii mei de exemplu, aici erau foarte stresati din motive pe care sigur le banuieste oricine. Cert e ca acolo au fost absolut cuceriti de farmecul natural al locurilor, de cat sunt de prietenosi si deschisi "bastinasii". Intre timp insa (dupa cativa ani), s-au mai lovit si de partile mai putin placute: iti gasesti greu un job (cu exceptia celor de necalificat) fara o recomandare interna sau fara experienta locala (si intri intr-un cerc vicios de numa numa), viata cica e atat de lenta si de plina de lehamite de nu se poate, chestie socanta pentru cineva care pana la 45 de ani a venit de la munca dupa 10 noaptea (iti dai seama, ce fac ei cu timpul liber ramas de la 5 cand chiar se termina programul si pana seara)
Acu sincer, mie de departe nu mi se pare o chestie cumplita de reprosat Noii Zeelande partea cu recomandarea (care acolo nu e chiar faimoasa noastra pila), cand vii din Romania, dar probabil cand esti imigrant ai mult mai multe de dovedit decat in tara ta si multe lucruri se dovedesc mai greu de suportat decat par.
Raluca, leoaica in asteptarea puiului