de ce sunteti atei?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by mariuta
Ai toate sansele sa ramai ateu daca nu vei intalni niciodata un sfant (ei inca mai exista si sunt dovezi vii ale prezentei lui Dumnezeu in lume) sau o jertfa de dragoste, dezinteresata, care iti va intoarce pe dos toate principiile rationale despre lume si viata.

Pentru mine astea nu sunt dovezi ale existentei lui Dumnezeu, ci ale faptului ca in esenta omul este bun si ca spiritul uman va triumfa in final. Poate sunt o optimista incurabila. Nu am nevoie de existenta lui Dumnezeu ca sa justifice frumusetea si perfectiunea lumii. Si nici ca sa justifice faptele bune ale oamenilor...

Si nu pot sa spun ca nu cred in Nimic. Atunci as fi o cinica. Eu cred in puterea ratiunii si a spiritului uman ca forta superioara. Nu vad unde este nevoie de Dumnezeu in ecuatia asta. A, si mie mi-e mila de oamenii care nu au suficienta incredere in puterea lor si in liberul lor arbitru si simt nevoia sa creada ca exista cineva care le ghideaza actiunile, ca altfel ar lua-o pe aratura...

Oricum, parerea mea este ca nu conteaza daca cineva este credincios sau ateu, conteaza ce decizii ia si cum se comporta. Si sa nu incerce sa isi impuna parerile asupra celorlalti...

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by adrienne12
Darael, nu pot sa-ti raspund la intrebarea de ce dar pot sa-ti raspund la intrebarea cum. Cred ca atunci cind cineva simte ca traieste degeaba trebuie sa se gindeasca la cei care traiesc si sint mai disperati ca noi, la napastuitii soartei si la faptul ca traim macar sa facem bine semenilor nostri.

pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Intrebarea mea “De ce ?” era pusa la alt topic, acela cu dilemele “existentiale”, dar raspunsul tau este binevenit si aici......
Saru’mana !!!

Stii, la intrebarea ta "cum" eu am un raspuns simpatic: "Cum trebuie !", "Cum e potrivit !", "Cum-se-cade !!!" ..... ups, se pare ca sunt mai multe raspunsuri simpatice - scuze pentru acest neajuns al exprimarii mele !!!

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Michelle, interesante mesajele tale, ele confirma 100% 'motivatiile credinciosilor' pe care le rezumasem mai sus (nimic nu e intamplator, fara religie n-ar exista moralitate, solutii gata facute, teama de pedeapsa divina etc etc.) In plus ai adaugat si o usoara nota de intoleranta si trufie spunand ca te consideri singura detinatoare a adevarului iar toti ceilalti sunt demni de mila, inculti si pe marginea prapastiei. Astfel, in cateva cuvinte ai reusit sa ne infatisezi un tablou aproape complet despre ceea ce poate inseamna un fervent practicant religios, nici nu se putea demonstratie mai clara.

Originally posted by michelle-usa
Dovezi sunt si au fost multe dar tot multi sunt si orbi care refuza sa le vada

Nu exista nici un fel de dovada a existentei sau inexistentei lui D-zeu. Daca ar exista vreuna, cat de mica, populatia Terrei ar fi 100% credincioasa sau 100% atee si discutia de fata nu ar avea loc. Ceea ce se pot aduce de o parte sau de alta sunt argumente mai mult sau mai putin valabile, mai mult sau mai putin credibile dar nicidecum dovezi.

Atita timp cat nu ma impotrivesc planului LuiDumnezeu si ii pastrez poruncile , viata mea este buna. Nu-mi lipseste fun-ul adulterului, nici al bauturii, ori al furatului etc...daca la asta va referiti cind spuneti ca va traiti viata. Nu ,MULTUMESC...asta nu e viata care mi-o doresc si nu o doresc la nimeni pentru ca pretul este prea mare

Exact ce spuneam mai sus. Sa intelegem ca doar teama de judecata de apoi te retin de la adulter, bautura si furat altfel ai trece imediat la fapte? Fiecare isi cunoaste pulsiunile interioare si mijloacele de a le face fata insa te asigur ca exista persoane necredincioase carora nici nu le trece prin cap ca si-ar putea ucide semenii, insela sau fura si asta nu din teama de vreo judecata ulterioara sau a 'pretului prea mare'. Pur si simplu pentru ca au principii morale formate de educatie si nu pentru ca s-ar teme de vreo lege sau de vreo pedeapsa (divina sau lumeasca).
In rest nu prea am vazut argumente ci mai degraba predici de convertire, fara suparare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:

2. nu intelg prin ce vrei sa spui ca nu se poate demonstra credinta??
Ateisti nu cred in propria existenta a lui Dumnezeu?Cum pot deci sa creada in El?
Eu am vrut sa le spun ca Dumnzeu exista; si pentru asta sunt dovezi.

Plus ca mai sunt si cei ignoranti, care nu stiu ca, chiar religia ii duce la pierzanie. considera ca daca au fost botezati la 2 luni,dar pacatuiesc o viata vor ajunge in rai. Biblia, si nu eu, spune ca nu e asa.Dar cati citesc Biblia sa se convinga?

michelle

Exista dovezi,dar acele dovezi s-ar putea sa nu fie credibile decat pentru tine ,nu si pentru altii.

Nu religia ii duce la pierzanie,ci necredinta.Nu stiu unde ai intalnit la ortodocsi ideea ca daca esti botezat,dar apoi pacatuiesti o viata intreaga te duci in rai.Sau ca ortodocsii n-au voie sa citeasca Biblia.Macar daca vreti sa combateti ortodoxia,faceti-o cu argumente ,nu cu aberatii.

Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
carti

Ai dreptate ce spui despre dovezi.Dar incerc macar sa-i fac curiosi , daca se poate sa studieze singuri despre ceea ce cred. sa nu se ia dupa altii
Am intilnit aceasta idee la familia mea si la prieteni ortodocsi. care cred ca daca nu fac rau la nimeni vor ajunge in rai.
nu am spus nicaieri ca ortodocsi nu au voie sa citeasca biblia.
ca nu vor , asta e alta poveste....si ca o tin doar la expozitie, fiind frumos copertata.
Cat despre religia care duce la pierzanie, citeste despre farisei, care erau foarte religiosi si cum le-a vorbit Isus. Da religia nu trebuie confundata cu credinta, dar unii sunt prea orbiti de religie, obicieiuri religioase pompoase si uita de fapt ca credinta de care Isus ne vorbeste este simpla.cam asta am vrut sa spun.

michelle

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Jazz

Michelle
Te intreb si eu in ignoranta mea... Sa zicem ca te-ai fi nascut inainte de a se fi scris Biblia in ce credeai?

"Because woman’s work is never done and is underpaid or unpaid or boring or repetitious and we’re the first to get fired and what we look like is more important than what we do and if we get raped it's our fault and if we get beaten we must have provoked it […]for lots and lots of other reasons we are part of the women's liberation movement."-Ms.

aceasta intrebare poate fi pusa si despre triburile din africa care nu au vazut in viata lor o biblie, ori despre cei nascuti handicapati.
raspunsul meu:
Dumnezeu a pus in noi constiinta. stiim ce e bine si ce e rau fara sa fi citit nimic si chiar fara sa ne spuna nimeni, cand ajungem la o varsta adulta.asa si ei, stiu si cred intr-un creator si au constiinta.
plus ca eu cred ca vom fi judecati diferit, in functie de darurile care ni s-au dat.unui om handicapat nu ii cere Dumnezeu, sa vorbeasca altora despre credinta, asa cum imi cere mie care am citit biblia si am aflat despre Isus Christos.

Este diferenta intre a nu sti(ca nu ai posibilitatea sa afli) si a refuza adevarul, ca nu vrei, sa-l afli, desi ai destule mijloace.

asta e parerea mea!

michelle

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aschiutza

quote:

[quoteIti mai raspunsesem o data dar m-am grabit si nu stiu unde am trimis mesajul...oricum ce vreau sa-ti spun este:
1.deja sunt cu toti intr-o oala daca nu cred in Dumnezeu

2. nu intelg prin ce vrei sa spui ca nu se poate demonstra credinta??
Ateisti nu cred in propria existenta a lui Dumnezeu?Cum pot deci sa creada in El?

3.cind am spus ca-mi este mila nu am spus-o in fel de badjocura ori jignire.Imi este cu adevarat mila, ca stiu cum e, si eu am fost asa.

4.daca vezi un copil pe marginea unei prapastii, ce faci? il lasi sa cada....ca doar nu iti face tie nimic rau? asta e lasitate din partea unui crestin. Isus Christos a zis sa vorbim celorlati de salvarea sufletelor ,nu sa stam cu mainile incrucisate vazind cum Satana a mai luat un suflet.
De la cei necredinciosi nu am pretentii.
Plus ca mai sunt si cei ignoranti, care nu stiu ca, chiar religia ii duce la pierzanie. considera ca daca au fost botezati la 2 luni,dar pacatuiesc o viata vor ajunge in rai. Biblia, si nu eu, spune ca nu e asa.Dar cati citesc Biblia sa se convinga?

michelle

La punctul 2: cind cineva spune: eu nu cred ca exista Dumnezeu= eu cred ca nu exista Dumnezeu= CREDINTA. Eu iau cuvintul credinta in sensul lui larg si original, credinta nu inseamna numai credinta in Dumnezeu,, cuvintul credinta poate sa includa si "eu cred in lumi paralele" de exemplu. E tot o credinta.

Dovada ca Dumnezeu exista e deasemenea valabila numai pt cei care cred ca el exista si nu e universal valabila. Tot asa poate un budist sa iti dovedeasca ca exista reincarnare.

Iar din ultimul tau paragraf reiese ca tu ti-ai asumat de fapt cu acest topic sa converteste ateii de pe forum, sa ii scoti de pe marginea prapastie? Hmmmm, eu chiar credeam ca vrei sa discuti si sa ii intelegi.

Si eu pot sa discut ore in sir de ce fiecare om are dreptul la optiunea lui religioasa si de intelegerea si acceptul celor din jur.

-------------------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Ajutati un OM sa traiasca!

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117

vorbim de lucruri diferite....credinta la care ma refer eu este credinta in existenta lui Dumnezeu si in Isus Christos ca salvator al sufletelor noastre.
Nu vreau sa-i inteleg pe cei care sunt ateisi, ar fi pierdere de timp pentru mine.
nu pot sa-i convertesc eu, Dumnezeu este singurul care o face. eu doar sa ma rog pentru ei si sa-i stimulez, sa studieze mai multe si despre necredinta lor si despre Dumnezeu.singuri sa traga concluziile.

eu consider salvarea sufletului nu o polemica cand nu am ce face.
avand 3 copii sunt destul de ocupata cu viata...dar nu pot sa stau si sa inchid ochii cand vad pe altii care se joaca cu eternitatea sufletelor lor.
inteleg ca nu o sa pot eu sa fac minuni,sa salvez lumea, dar vezi a fost valabil pentru mine personal. cineva s-a luat din timp si mi-a vorbit despre Isus si asta a dus la faptul ca mai tirziu m-am convins de adevar si mi-am schimbat ideologia gresita care o aveam.iar eu la rindul meu imi fac timp pentru alte persoane.

nu poti sa traiesti o viata si sa nu te gandesti ce vei fi pentru o eternitate.iar unii lasa asta pe mai tirziu.... o vorba spune:nu la sa pe maine ce poti face azi. deci timpul e pretios.
unii sunt mai ingrijorati de ce vor imbraca miine, ori sa-si cumpere o casa sa aiba pentru la batrinete ori sa-si creasca copii in ea, dar in acelasi timp nu se gandesc la vesnicie....unde vor fi pentru o vesnicie.
Biblia vorbeste simplu si concret, pe intelesul tuturor despre rai si despre iad.
Multe persoane spera sa nu existe iadul, ori macar sa nu fie nimic dupa ce mor....dar pariaza cu viata lor pe asta.
daca totusi exista?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Michelle, ti-am trimis un mesaj privat l-ai primit?

Parerea mea:
Credinciosi suntem cu inima, nu cu gandul ca daca facem ceva rau suntem pedepsiti. Stii ca Isus spune ca nu e necesar sa comiti adulter, cel ce s-a gandit, deja a si comis, chiar daca nu a trecut la fapte...

_

La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!

Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!

Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!

Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by doruletz

Michelle, interesante mesajele tale, ele confirma 100% 'motivatiile credinciosilor' pe care le rezumasem mai sus (nimic nu e intamplator, fara religie n-ar exista moralitate, solutii gata facute, teama de pedeapsa divina etc etc.) In plus ai adaugat si o usoara nota de intoleranta si trufie spunand ca te consideri singura detinatoare a adevarului iar toti ceilalti sunt demni de mila, inculti si pe marginea prapastiei. Astfel, in cateva cuvinte ai reusit sa ne infatisezi un tablou aproape complet despre ceea ce poate inseamna un fervent practicant religios, nici nu se putea demonstratie mai clara.

Dovezi sunt si au fost multe dar tot multi sunt si orbi care refuza sa le vada

Nu exista nici un fel de dovada a existentei sau inexistentei lui D-zeu. Daca ar exista vreuna, cat de mica, populatia Terrei ar fi 100% credincioasa sau 100% atee si discutia de fata nu ar avea loc. Ceea ce se pot aduce de o parte sau de alta sunt argumente mai mult sau mai putin valabile, mai mult sau mai putin credibile dar nicidecum dovezi.

Atita timp cat nu ma impotrivesc planului LuiDumnezeu si ii pastrez poruncile , viata mea este buna. Nu-mi lipseste fun-ul adulterului, nici al bauturii, ori al furatului etc...daca la asta va referiti cind spuneti ca va traiti viata. Nu ,MULTUMESC...asta nu e viata care mi-o doresc si nu o doresc la nimeni pentru ca pretul este prea mare

Exact ce spuneam mai sus. Sa intelegem ca doar teama de judecata de apoi te retin de la adulter, bautura si furat altfel ai trece imediat la fapte? Fiecare isi cunoaste pulsiunile interioare si mijloacele de a le face fata insa te asigur ca exista persoane necredincioase carora nici nu le trece prin cap ca si-ar putea ucide semenii, insela sau fura si asta nu din teama de vreo judecata ulterioara sau a 'pretului prea mare'. Pur si simplu pentru ca au principii morale formate de educatie si nu pentru ca s-ar teme de vreo lege sau de vreo pedeapsa (divina sau lumeasca).
In rest nu prea am vazut argumente ci mai degraba predici de convertire, fara suparare

ma intriga cuvintele tale. nu pune in gura mea cuvinte care nu le-am spus si nici macar nu le-am gandit:
"ca te consideri singura detinatoare a adevarului iar toti ceilalti sunt demni de mila, inculti si pe marginea prapastiei. "

nu teama de judecata ma retine de la pacate. am frica de Dumnezeu dar frica in sensul sa nu fac ceva rau care sa-i produca tristete.
a fost prea bun cu mine ca eu sa-i rasplatesc bunatatea cu asa pacate.
de capatuit pacatuiesc zilnic (nu cele mentionate mai sus), dar tot zilnic ma lupt cu firea mea si incerc pe cat de mult posibil sa ma schimb.plus ca in credinta care o am stiu ca Isus a murit pentru pacatele mele asa ca nu voi fi judecata pentru asta.
Innainte si eu aveam aceleasi conceptii. considerand ca din cele 10 porunci cel putin 6-7 nu incalc, stau bine. proportia era in favoarea mea. asa gandeam, dar ce spune Isus ca daca incalci o porunca e ca si cum le-ai incalca pe toate, asta m-a dat peste cap. cum adica? nu puteam intelege! sa minti nu e la fel cu a ucide!
dar de fapt e adevarat.
esti vinovat ca ai incalcat poruncile lui Dumnzeu, fie ca ai incalcat una fie ca ai incalcat10. iar biblia spune ca nimeni care este vinovat nu va merge in rai. ce ar fi ca in rai sa fie mincinosi, adulteri, hoti...

Deci cand spuneam ca mi-e mila nu am vrut sa ma pun eu pe vreun pedestal si sa judec sau sa-mi fie mila de ceilati.
doar cu umilinta si sinceritate am vrut sa -i fac constienti de pericolul in care sunt.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Michelle eu nu as fi niciodata atat de sigur pe mine ca detin adevarul. Asa cum spunea cineva este uneori suficient un gest minor care sa darame toate principiile avute pana atunci.
Folosesti expresia "Dumnezeu a pus in noi constiinta stim ce e bine si ce e rau fara sa fi citit nimic si chiar fara sa ne spuna nimeni, cand ajungem la o varsta adulta.asa si ei, stiu si cred intr-un creator si au constiinta."
Constiinta ce e bine si ce e rau fara sa ne spuna nimeni este extrem de relativa dupa mine nicidecum certa cum exprimi tu. Notiunea de bine sau de rau nu exista in sine, ele sunt defapt statuate comparativ. Noi facem clasificare de bine sau de rau in functie de reperele noastre personale, de informatiile pe care le detinem si fata de care sau prin intemediul carora clasificam. Este la fel ca si mare sau mic, gras sau slab. Toate sunt doar si numai doar clasificari functie de informatiile pe care le detinem. Experienta umana, statusul social, inzestrarea culturala specifica "ne condamna" spre aceste clasificari. Nu fi dupa mine atat de sigura ca notiunea de "bine" pentru mine ar fi la fel ca si pentru tine. Dupa mine este o forma de ignoranta o astfel de adoptare unilaterala.
"Stim ce e bine sau ce e rau fara sa fi citit nimic". Fals. Un copil nu are notiunea de bine sau de rau. De aici si notiunea de infantilitate. Din acest motiv apare sau mai exact exista notiunea de inocenta. Toti copiii sunt inocenti. Pe masura ce trece timpul experienta isi pune incet incet amprenta. Insa in mod particular. Si apare astfel si constiinta de sine, identificarea proprie. Constiinta de sine se face intotdeauna comparativ. Noi toti absolut toti in forma finala comparam. Chiar si tu insati faci comparatii atunci cand faci afirmatii.
Insa in final eu nu as fi absolut deloc sigur ca detin adevarul. Si probabil nici tu nu il detii. Tu ai doar o viziune din punctul meu de vedere. Un punct de vedere. Pentru tine insa probabil este identificat cu adevarul. Este insa adevarul vazut doar de tine insati. Hai sa-ti pun o intrebare:

A fost odata ca niciodata o femeie frumoasa. Un pictor a rugat-o sa stera pe un scaun ca sa o picteze. Femeia s-a asezat stand cu partea stanga catre pictor. Eu stateam in fata femeii iar altcineva in dreapta ei. La sfarsit pictorul ne-a chemat pe toti sa vedem pictura. Persoana care statea in dreapta ei a spus:
Nu este bine pentru ca ai uitat sa pictezi cercelul din ureche. Imaginea pictata nu corespunde adevarului.

Femeia isi pierduse cercelul din urechea dreapta. Tu ce zici cine a avut dreptate? Care era adevarul? Nu te grabi in afirmatii.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by michelle-usa2. nu intelg prin ce vrei sa spui ca nu se poate demonstra credinta??
michelle

Exista dovezi,dar acele dovezi s-ar putea sa nu fie credibile decat pentru tine ,nu si pentru altii.Nu religia ii duce la pierzanie,ci necredinta.Nu stiu unde ai intalnit la ortodocsi ideea ca daca esti botezat,dar apoi pacatuiesti o viata intreaga te duci in rai.Sau ca ortodocsii n-au voie sa citeasca Biblia.Macar daca vreti sa combateti ortodoxia,faceti-o cu argumente ,nu cu aberatii.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti

Ai dreptate ce spui despre dovezi.Dar incerc macar sa-i fac curiosi , daca se poate sa studieze singuri despre ceea ce cred. sa nu se ia dupa altii
Am intilnit aceasta idee la familia mea si la prieteni ortodocsi. care cred ca daca nu fac rau la nimeni vor ajunge in rai.
nu am spus nicaieri ca ortodocsi nu au voie sa citeasca biblia.
ca nu vor , asta e alta poveste....si ca o tin doar la expozitie, fiind frumos copertata.
Cat despre religia care duce la pierzanie, citeste despre farisei, care erau foarte religiosi si cum le-a vorbit Isus. Da religia nu trebuie confundata cu credinta, dar unii sunt prea orbiti de religie, obicieiuri religioase pompoase si uita de fapt ca credinta de care Isus ne vorbeste este simpla.cam asta am vrut sa spun.michelle

Scuza-ma nu m-am exprimat corect.Trebuia a intreb unde in invatatura(teologia) ortodoxa ai intalnit ideea ca te duci in rai doar daca esti botezat?Invatatura ortodoxa ne ofera tot ce avem nevoie pentru mantuire,in Biserica lucreaza Duhul Sfant.E pacat sa fi formalist,intradevar,dar asta nu inseamna ca religia ortodoxa te duce la pierzare,ci propriul mod de viata.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti

Mergi la inceput