Viata in Germania ( 24 )
Raspunsuri - Pagina 14
tinatache spune:
Andreia, scuze, nu am citit cu atentie. Noi de regula mergem cu masina dar cel mai bine ar fi sa intrebi acolo daca au tren pana in apropiere.
De distractie nu stiu ce sa zic... ca la munte. Daca iti place sa mergi ai ce face 5 zile... dar fara masina e cam aiurea ca nu poti merge in Garmisch si prin imprejurimi. Noua ne place f mult acolo, lacul e fain, nu e f aglomerat, peisajul superb. Dar nu e zoa turistica extra dotata ca la Chiemsee sau alte parti. Depinde de gustul fiecaruia, zic eu...
Cristina
-----------------------------------------------
accepta, sau schimba!
iertarea este parfumul florii ramas pe talpa pantofului ce tocmai a calcat-o
vikinga spune:
Mersi Camelia de info. Mai da la tine cam cum a fost ca asa am gasit si eu la VHS si cursul e de 10sedinte in total, cite o sedinta pe sapt, care dureaza vreo ora jumate cu tot cu pauza! Pai ce curs intensiv o mai fi si asta..ca deja cred ca stiu ce ar putea sa ma invete aia in 10 ore. Sunt putin dezamagita. Tot aud in alte tari ca poti merge la scoala de daneza, la scoala de olandeza, faci acolo cursuir serioase..Pin' la urma cred ca scot bani din buzunar si ajung tot la vechea mea idee sa aduc o profa acasa sa faca ceva cursuri cu mine. Mor de nervi ca inteleg bine germana, dar pt ca al meu sotz e programat pe cea engleza nu prea am avut cu cine sa conversez zilnic germana si am asa o retinerte sa o vorbesc, mi se pare ca gresesc si nu ma intelege nimeni si pina sa termin propozitia tot avind gindurile astea in cap ma incurc execrabil...gramatica lb germane e absolut o catastrofa in capul meu si simt ca-mi trebui scoala dar ceva mai serioasa frate ce e aia 10 sedinte...sa ma lungesc 2luni jumateAsa a fost si la tine? A fost ok sau exagerez eu?Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
vikinga spune:
Nemtzoaicele dragi am intrat la subiectul cu fetele din america, ati vazut si voi ce tot arata la tv, dezastrul dupa katrina si rita, am vrut sa vad daca fetele de acolo sunt ok,am inteles ca cel mai aproapte de noul uragan poate fi catalina(cataghe) insa e destul de departe incit sa se poata considera in siguranta. Si tot acolo am vazut cum fetele se unesc sa o ajute pe elenalove, o fata care a ajutat de atitea ori cu toata inima, insa acum cred ca i-ar prinde nemipomenit de bine o mina intinsa de ajutor pe care nu o cere, insa...stiti si voi cit de greu poate fi uneori cind esti singur si tre sa faci fatza la atitea, ai nevoie de prieteni. Puteti citi voi aici la subiectul fetelor din USA: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57389&whichpage=8Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
Camelia spune:
Vikinga, pai eu fac scoala de vreo 2 ani si tot nu pot spune ca stiu germana. Grundstufele l-am facut intr-un an jumate, de 2 ori pe saptamana cate 3 ore. Am facut Grundstufe 2, 3 si 4, fiecare cate 4 luni .Mergeam la cursuri de seara ca atunci o puteam lasa pe Teodora cu taica-sau.Si nu s-a putut sa merg mai des.
La Mittelstufe (2 si 3, ca 1 l-am sarit), am facut de 3 ori pe saptamana, cate 3 ore.De data asta am mers la cursurile de dimineata ca am putut sa o las pe Teodora la Kinderbetreuung-ul de la VHS, ceea ce a fost excelent si pt mine si pt ea.
In iulie am fost la ZMP , asa, ca sa-mi testez cunostintele si acum ma pregatesc sa incep Oberstufe, din pacate iar la cursuri de seara..Oricum, eu sunt multumita de cum s-a lucrat acolo si nu stiu fara scoala ce m-as fi facut ca eu nu pot invata de una singura.
Dar VHS din München e cea mai mare institutie de acest gen din D si are o oferta bogata de cursuri de germana si nu numai.S-ar putea ca acolo la voi sa nu fie la fel.
Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.
nicoll spune:
Buna!
Vikinga , hai sa-ti spun cum e la mine. Eu am facut Grudstufe 1 si 2 la VHS, apoi la recomandarea Profei m-am mutat la o scoala privata unde am facut Aufbaukurs si am inceput Mittelstufe dar nu l-am terminat ca am plecat in Ro. Intre timp la VHS mi-am facut hartiile pt Integrationskurs care are 600 ore(incepe de la zero). Din Septembrie urma sa merg sau mai departe la Mittelstufe sau la Modulul 2 de la Integrationskurs. M-am tot gandit, am vb cu foste colege si pana la urma nu m-am mai dus la nici unul. Mittelstufe fiindca sunt multi si in timpul cursului oricum nu apuci sa spui decat 2 propoziti si la Integratinskurs fiidca la unii le plateste statul si atunci nu au interes sa invete si cursul e ft lent si plictisitor. Asa ca am hotarat sa continui acasa, carti am, sunt si site-uri pe net si vorbesc germana cu sotul meu (chiar daca e roman :))cel putin 1-2 ore/zi, si voi merge la scoala doar la cursurile pregatitoare pt testul DAF.
Eu nu prea scriu pe forum dar va citesc aproape zilnic si mereu am avut impresia ca marea majoritate sunteti toba de germana , se pare insa ca sunt multe fete care inca invata sau abia acum s-au apucat de invatat germana. De ce nu ne ajutam sa invatam impreuna, unele stiu mai bine altele mai putin, o sa mai gresim ...ne corectam unele pe altele.. mai scriem , mai vorbim... (exista YM, Skype, etc)
imbinam utilul cu placutul...
Ce parere aveti? Exista amatoare?
Nicoll
Porumbita spune:
Vikinga mie mi se pare cam scump sa vina profa acasa.. adica mi se par scorurile mari (desi mai mici decat dc te-ai duce la o scoala sa faci doar tu si profesorul);
eu fac cursurile ( de luni pana vineri, 2 ore a acte 45 de minute)
la o scoala privata www.colon.de de vreo 7 luni; am inceput de 2 sapt MItelstufe 2; sistemul lor e A1-A2 (Grundstufe), B1 B2 (Mitelstufe) si C1 C2 (Oberstufe); eu am un fisier cu diverse scoli, dc te intereseaza iti trimit! Aici au si cursuri intensive, de 5 ore pe zi (a cate 45 de minute) dar sunt ceva mai scumpe! Sant de asemenea module de cate 2 saptamani axate doar pe gramatica, pt cei care stiu germana, dar cu greselile de rigoare!
vikinga spune:
Ei mai fetelor ce sa mai sunt tare dezamagita..ce aud la voi si ce gasesc aici... Pai ar fi fost lux sa am asa optiuni. Da' pe insula asta la mama naibii traiesc frate in salbaticie . Tot ce e scoala serioasa numai pe festland, asta ar insemna cu trenul pina pe uscat 30min plus de acolo inca minim alte 30min..Nu am asa mult timp la dispozitie... Greu.. practic nu am de unde alege. Bineinteles ca e scump sa-ti vina proful acasa, costa 20€ sedinta de o ora jumate cam asa. Mai ma interesez poate poate o sa gasesc ceva dar nu-s prea optimista.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
Panseluta spune:
Draga Vikinga,
daca nu ai nici o scoala in zona ta care sa ofere cursuri intensive ar mai fi cateva solutii :
- cauta carti cu cursuri interactive de la biblioteca - cu casete, texte, si nu in ultimul rand TESTE.Asta ar fi o solutie buna, gandesc eu, caci altfel te-ai putea si corecta.
- si un curs normal e bun, chiar si daca nu intensiv.Important e sa intalnesti ausländeri ca tine cu care sa trebuiasca sa vorbesti germana, nemaivorbind de profesor, cu care poti vorbi, te-ar putea corecta si pe care l-ai putea intreba orice pvd.nelamuririle tale.
- ideea cu un prof.particular e cea mai buna, daca ti-o porti permite financiar.
- o prietena (eventual nemtoaica) care ti-ar putea fi partener de conversatie? - sau eventual un partener tandem germana-engleza..ca inteleg ca stii engleza?
Panseluta spune:
Inca ceva Vik, daca chiar nu ai de ales si esti genul autodidact, deci sa poti invata acasa, ti-as putea trimite ce am invatat eu pana acum, adica notitele mele.Asta ar dura un pic, caci va trebui sa fac copii, dar asta n-ar fi o problema.Iti mai pot recomanda si cateva carti, dupa care am invat eu de fapt la scoala.
Insa subliniez inca o data, important e sa "iesi in lume" (a se intelege o scoala)sa discuti cu oamenii.Asta te va stimula f.mult la invatat.
pupici si succes !