pana cand au copii nevoie de bona?

pana cand au copii nevoie de bona? | Autor: roxa_dobrescu

Link direct la acest mesaj

fetelor, cat timp au copii nevoie de bona?
eu am avut bona angajata atat timp cat nu ma descurcam cu nazdravanii mei. meseria ma obliga sa lipsesc 2-3 nopti pe saptamana de acasa, george si andreea erau prescolari si pana de curand am fost necasatorita, mama mea a fost alaturi de mine atat cat i-a permis sanatatea, dar are o varsta (67). aceasta fiind situatia am angajat o bona.
acum copiii sunt scolari, scoala, locuinta si spitalul unde lucrez sunt in aceeasi zona, si am renuntat la bona.
copiii mei vin de la scoala singuri, isi incalzesc mancarea pe care o las pregatita in frigider la cuptorul cu microunde si apoi se distreaza pana ajung eu sau sotul meu acasa (1 pana la 3 ore).
am considerat ca sunt suficient de mari pt a se descurca fara bona.
voi ce parere aveti:
ar trebui sa aiba copii bona pana ajung in scoala generala, pana la liceu sau, este suficient sa aiba bona doar cat sunt prescolari?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boeru spune:

Roxa,
Daca tu consideri ca ei se descurca eu cred ca este O.K.Nu ai spus cat de mari sunt, incep acum scoala sau cum. Pentru ca ar fi fost bine sa-i supravegheze cineva la lectii, pana cand intra intr-un ritm, dar daca nu ai posibilitatea e bine si asa. Nu stiu mai multe amanunte dar, daca i-ai gasit in regula, poti sa-i lasi. Eu una prefer sa stea cu cineva, dar am o vecina care are 2 copii unul de aproape 2 ani si o fetita de 6 ani. Vreau sa-ti spun ca de pe la un an si 10 luni cea mare a avut grija de ala mic pentru ca nu-si permiteau sa plateasca pe cineva. Numai ca fetita aceea este foarte cuminte si se purta foarte bine, era foarte grijulie cu fratiorul ei. Eu una nu asi fi avut curaj dar, asta e, mai sunt cazuri.
Ai grija totusi sa nu scapi situatia de sub control si sa nu faca prostii, sa aduca copii straini in casa eu stiu.... In plus cred ca ar fi bine sa doarma putin dupa masa de pranz ceea ce ei cred ca nu fac (tu spui ca se distreaza!!)Oricum bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Cati ani au copiii tai? Eu am inceput sa stau singura acasa cam din cls a patra, iar din clasa a opta am inceput sa raman si singura noaptea. mama mea a fost asistenta medicala si mai facea garzi, iar tata era plecat din tara. Nu mi-a fost niciodata teama de intuneric sau teama sa stau singura acasa.

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)

www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Eu cred ca cel putin pana in clasa a IV-a. Este adevarat ca noi am crescut cu cheia de gat iar eu personal inca din clasa I am stat singura acasa, dar daca se poate sa am pe cineva la copii, nu o sa ezit sa am o bona chiar si pana in clasa a 8-a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Intrebarea este: pana cand are mama nevoie de bona? - nu vreau sa supar pe nimeni, dar sa stiti ca in general acum copiii sunt foarte maturi si se descurca.

Eu de la 10 ani daca-mi aduc bine aminte ma descurcam singura in casa, ma duceam la scoala singura cu autobuzul, destul de tarziu nu? Sotul meu facea acelasi lucru din clasa 1, doar ca mergea pe jos la scoala...

Sincer, daca ma gandesc la pustiul meu, m-as framanta nitel sa il stiu la 7 ani singur pe strada.... dar daca ar avea 9 sau 10 nu as mai avea probleme.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Daca nu ma insel,in SUA nu e voie sa lasi copilul singur si nesupravegheat pana la 14 ani.Cred ca asa ar trebui sa fie si la noi,mai ales ca nu mai sunt vremurile sigure de alta data.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
carti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Eu m-am gandit ca pana la 9-10 ani o sa tin o bona. Dupa nu cred ca mai este cazul. Problema mea e cand inchide si deschide usa, pana si de la scoala, cu traversatul si mancatul. Acum are aproape 6 ani si ma pot baza pe ea, dar vreau eu sa fiu linistita. Asa ca 10 ani mi se pare rezonabil.

pozici

Mergi la inceput