Miresele anului 2006 (19)
Raspunsuri - Pagina 18
dana_ene spune:
Idei pentru textele de pe invitatii:
http://www.nunti-botezuri.ro/?id=13
Daniela (18+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA
ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
dana_ene spune:
Miresici, ia uitati-va ce am descoperit referitor la obiceiurile de nunta:
Traditional, nasii sunt cei care trebuie sa se ocupe de cele doua lumanari de cununie , de buchetul miresei si de voalul sau coronita ei. Indicat ar fi, desigur, sa hotarati impreuna cum va arata buchetul, cum vor fi decorate lumanarile si mai ales cum va fi voalul care trebuie sa se potrivesca si cu rochia de mireasa. De asemenea, nasii platesc slujba. In biserica, dupa slujba, nasa imparte bomboane invitatilor.
Mirelui ii revine sarcina de a plati rochia de mireasa. Fara sa o vada.
Gatitul miresei se desfasoara acasa la soacra mica. Nasa e cea care o ajuta pe mireasa sa se pregateasca de nunta, ii aranjeaza parul si ii pune voalul. In acest timp nuntasii o astepta la iesire, iar lautarii ii canta "Ia-ti mireasa ziua buna". La plecarea alaiului se danseaza hora miresei, apoi nasa rupe colacul miresei, pregatit special pentru acest moment, deasupra capului. Mireasa arunca nuntasilor bucati din colac in patru directii, in forma de cruce. Se obisnuieste de asemena ca mama miresei sa ofere un cadou nasilor la plecarea alaiului de nunta.
Ceva imprumutat, ceva albastru, ceva vechi si ceva nou e un obicei imprumutat (si suna mult mai bine in limba engleza) preluat cu mare succes la nuntile romanesti. Imprumutati de la o prietena o jartiera albastra mai veche si ati rezolvat trei din patru. Nu e obligatoriu ca mireasa sa poarte aceste lucruri, dar cu siguranta nu strica.
Scoaterea voalului miresei. Spre sfarsitul nuntii mireasei ii este dat jos voalul de catre nasa si i se pune pe cap un batic sau esarfa. Mireasa trebuie sa se impotrivesca, traga de trei ori esarfa de pe cap, in semn de refuz. Voalul este apoi asezat pe capul domnisoarei de onoare.
Aruncatul buchetului peste cap, catre grupul de domisoare, la iesirea de la slujba sau la sfarsitul petrecerii, o desemneaza pe cea care se va marita urmatoarea.
Intampinarea oaspetilor la petrecere - mirele si mireasa ii astepta la intrare cu sampanie si piscoturi, iar domisoara de onoare le prinde cocarde la rever.
Un alt obicei romanesc este jucatul gainii. Aproape de sfarsitul petrecerii 2 sau mai multe femei vin cu o gaina pregatita si impodobita cu diverse fundite (depinde de imaginatie) si o danseaza, iar nasul trebuie sa o plateasca.
Furatul miresei e un obicei prezent la aproape toate nuntile romanesti. Cei care fura mireasa cer o rascumparare, iar mirele, desigur, e dispus sa plateasca oricat sa-si recupereze sotia.
Deschiderea petrecerii revine tot mirilor, care dupa primul dans - valsul mirilor - invita pe ring nasii, apoi parintii, apoi toti invitatii.
Oferirea unor mici cadouri - marturii - celor care participa la nunta a devenit un obicei frecvent, aproape obligatoriu. Se pot oferi bomboane, lumanari, ciocolata cu ambalaj personalizat, tigari de foi pentru domni, CD-uri personalizate.
-----------------------------------------------
Sunt multe obiceiuri pe care nu le stiam.
Va trebui sa le discut pe toate cu finii mei, sa aflu exact ce vor si ei.
De exemplu, pe mine m-a intrebat fina daca vrem noi - nasii - lautar, pentru ca ea nu isi doreste.
Desigur, i-am spus ca e nunta lor si sa faca exact asa cum isi doreste ea, noi nu suntem pretentiosi.
Asa ca o sa listez toate acestea si le voi discuta cu ei.
Daniela (18+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA
ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
Rallu spune:
quote:
Originally posted by Andita
Fetelor, disperarea creste in mine, pe masura ce indiferenta creste in al meu partener de suferinta. Cum pot fi unii asa de linistiti, cand e deja mijlocul lui septembrie si noi nu avem local???? Ma innebuneste, numai cand il vad cat de calm sta, ci cum se enerveaza cand ma vede ca ma agit. zfi avand ceva de ascuns, o fi gasit el si vrea sa ma surprinda? I-am zis ca nu uil iert niciodata daca ma chinuie asa, avand el ceva in minte. Saptamana asta o sa fac munca serioasa de orientare, trebuie sa gasesc ceva, si o sa ma orientez pe segmentul Bucuresti, pentr ca ideea noastra cu muntele e cam SF....
Asa ca fac un apel, la voi, daca stiti vreun locsor dragut unde sa incapa oameni putini, si veseli, vreo 60 - 70, ganditi-va si la sufletelul meu.
in alta ordine de idei, voi ce mai faceti, cum v-ati petrecut week-end-ul asta minunat de scurt???
Andita
Draga Andita, suntem amandoua in aceeasi barca.
Eu am nunta si mai devreme decat tine (adica in iunie)si tot degeaba. Partenerul meu este intr-o stare de indiferenta totala. Cuvintele la ordinea zile sunt "Cum vrei tu.", "Dar de ce ne grabim", "Vrei chiar acum?"
Fata de tine eu sunt sigura de un singur lucru: nu are nici un As ascuns in maneca, nici o surpriza.
Singura solutie pe care am gasit-o a fost sa incep cautarile, pregatirile de una singura pe de o parte si sa-l bat pe el la cap pe partea cealalta.
Rezultatul? Mi-am facut o groaza de nervi singura si am putut sa ma si descarc in certurile noastre zilnice pe acest subiect :(.
Asa ca sfatul meu este sa nu te mai chinui, sa nu-ti mai faci nervi degeaba pentru ca oricum pe el n-o sa-l poti urni daca nu doreste acest lucru (experienta vorbeste :))). Incepe tu ca vine si el usurel din urma.
plici plici spune:
[/quote]
este super!!!! am fost sambata seara acolo, la sala ronda, era o nunta. arata super!!!! noi vrem sa facem nunta prin bon mariage. ei ne-au recomandat interul. meniul este 60 euro (mancare si bautura). poate pentru multi este o suma mare, dar decat sa fac intr-un loc ieftin si care sa nu imi placa prefer aici. nu ne-am fotarat inca dar cred ca va ramana intercontinentalul.
Emily
[/quote]
Si eu sunt dispusa sa dau un ban in plus....da meniul cum e? Eu nu vreau sarmale si carnati si d-astea, chiar daca asa e traditional. Si bon mariage cum sunt? eu am vb cu cei de la casa cochet si mi-au dat o oferta "usturatoare" dar care m-ar sacpa de orice griji.
daii spune:
Bine v-am gasit miresicile mele dragi!!!
Fetelor am fost wend-ul acesta la nunta fostei mele colege de liceu. Iar acum ma refac incet si sigur la serviciu, pentru ca am o febra musculara de mor!!!!
Fany, bine te-am gasit in sfarsit pe topicul nostru (pt celelalte miresici, Fany este tot o fosta colega de a mea din liceu, pe care am contaminat-o cu forumul nostru!!!!)
Fetelor, la nunta colegei mele, iubi mi-a facut o surpriza: Mi-a daruit inelul de logodna in biserica, si a cerut binecuvantarea preotului pt noi si inelul meu.
Dupa cum v-am spus acum vreo 3 saptamani, si eu voi avea cununia anul viitor pe 1 aprilie, asa ca te rog Krelia, daca se poate sa ma treci si pe mine in listuta. Chiar daca nu voi imbraca rochia de mireasa, si eu voi tot o miresica cu emotii ca si voi.
Stiu ca nu sunt f activa pe forum, insa va urmaresc din umbra!!!
Pupicuti dragutzi!!!!
Ioana-Cristina spune:
Daii , frumoasa surpriza ti-a facut iubi tau...de vis ! Deci si tu ai nunta la anul ! Foarte misto !
Cristina&Adi forever
adirys21 spune:
Felicitari Ralu_Trancu ,cred ca esti super fericita
Si eu vreau sa va impartasesc ca sunt nasica de botez de sambata si am o finuta superba(Ramona Izabela).
Am vrut sa botez impreuna cu puiul meu dar la biserica preotul ne-a explicat ca nu putem pentru ca devenim rude spirituale si nu ne putem casatori,dar ca oricum o sa fim amandoi nasi dupa cununia religioasa ca in fata lui Dumnezeu o sa devenim unul singur,ca sufletele noastre o sa se uneasca prin Sfanta Taina a cununiei si ca atunci o sa devenim un intreg.Atat de mult m-a impresionat acest preot de mi-au dat lacrimile .La sfarsitul slujbei de botez parintele ne-a binecuvantat si ne-a urat tot binele din lume....eram atat de fericiti de nu va puteti imagina.
V-am pupat pe toate.
Sa aveti o dupa amiaza asa cum va doriti voi
adirys21
ooana spune:
Fetelor ...pai am lipsit doar vineri, cand am fost liberi, si am chefuit cu toti colegii mei de servici(aprox 150 de persoane) si azi cand am sosit la birou si am deschis net-ul.........nu mi-a venit sa cred cate pagini ati scris, ati fost foarte harnicute! Pana acum am citit tot ce ati scris!
Rallu ...bine ai venit...te inteleg perfect in problema cu pantofiorii...mama are 35, si e groaznic sa iti gasesti pantofi, iar cand da de ei pe undeva isi ia o gramada de perechi deodata!
Kemsy bine ai venit!
Pepenash ...bine ai venit si tie...mi-ai facut deja pofta de pepene!
Dana ..prima nasa de aici, bine ai venit!...cine stie poate la anul dupa nunti o sa ne intalnim la un subiect de genul "Nasici de ..."
Krelia...ai ales un cadou interesant....felicitari pentru nasi!
Gio...daca mai citesti ceva...concediu placut!
...cine stie poate pana la anu' ajungem la 100
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
Oana & Marius
Wedding Day
Ioana-Cristina spune:
Adirys21 , eu am botezat cu puiul meu o fetita , dar preotul nu ne-a zis nimic de chestia asta....Oricum , eu am tinut bebele si pui a tinut lumanarea de botez , da eu nu cred ca are vre-o treaba chestia asta...Si fetita poarta numele meu - Ioana Cristina.
A , si o sa aiba un fratior care pe care o sa-l botezam tot noi ! O sa-l cheme Ioan Adrian ca pe pui ! Ce super !
Cristina&Adi forever
adirys21 spune:
Ioana Cristina cand ati botezat ati spun amandoi Crezul si tot ce trebuia spus sau numai tu iar puiul tau a tinut lumanarea?
adirys21