Sezatoarea canadiana (33)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Coral,
Noi am facut certificatul de nastere romanesc pentru Alexandra in Noiembrie 2004. Am fost la Ottawa pentru asta ca la Montreal nu aveau formulare atunci si dupa un am am inteles ca se plateste o taxa. Noi am dus cu noi
-certificatul de nastere canadian in original,
-pasapoartele romanesti ale noastre ( parintii),
-certificatul de casatorie
-cardurile de rezident permanent ( ale parintilor)

Doamna de la consulat a facut copii dupa ducumente si in aceeasi zi ne-a dat si certificatul de nastere romanesc. Am sunat-o pentru rendez-vous si a avut totul pregatit , stiind ca venim din Montreal special pentru asta.
Noi nu am tradus certificatul de nastere canadian. Si nici certificatul de iesire din spital nu l-a cerut. Dar poate intre timp s-au mai schimbat cerintele.

Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/claudiafilipescu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

quote:
Originally posted by Ira

Am o intrebare pentru mamicile cu copii de scoala din Qc....ce inseamna domne' papier russe, ca aud termenul asta la fac. deja de cateva ori, am cautat si in Le Petit Robert, si in Larousse, si trebuie neaparat sa inteleg ?

Va multumesc din suflet.

Am cautat si eu in Larousse Illustré 2005 si in " Dictionnaire de la langue francaise au Canada" si n-am gasit nimic despre papier -russe.
Ceea ce-i apropiat: Papyrus, cred ca stii ce-i ala ("papier-russe' o fi versiunea quebecoasa de la papyrus, mai stii) si am mai gasit paperasse- care ,iarasi cred ca stii ce inseamna- hartogaraie, hartii multe.
Cam asta-i tot. Imi pare rau ca mai mult nu te pot ajuta!
Te pup, Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Am o mica intrebare.

Spuneti-mi va rog cineva a facut la copil vaccina Prevnar?
Daca da care au fost reactiile? Peste o anumita perioada nu a dat complicatii?
In general ati auzit de asa vaccina?

Va multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Crinia, fetitei mele i-am facut Prevnar cam acum un an si nu am observat nimic in neregula. La ce complicatii te gandesti?

Laura, abia acum m-am uitat la pozele de la fluturarium. Ce fain e Iulian cu fluturele ala albastru pe cap! Cam asa! Da-mi adresa de email pe privat sa iti trimit si niste poze cu fetele.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Donia, citisem in internet careva statistici care afirma ca sunt depistate cazuri de moarte dupa o perioada de administrare a acestei vaccine. Nu esti la curent cam de cit timp se administreaza in Canada acest vaccin?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Voi fetelor faceti vaccin impotriva gripei de iarna copiilor ?

Ira, relax, cred ca de abia pe la 12 ani o sa stea copii in camera lor, cu nasul in calculator sau carti...pana atunci pt noi si pt ei !!!

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by simi

quote:
Originally posted by Ira

Am o intrebare pentru mamicile cu copii de scoala din Qc....ce inseamna domne' papier russe, ca aud termenul asta la fac. deja de cateva ori, am cautat si in Le Petit Robert, si in Larousse, si trebuie neaparat sa inteleg ?

Va multumesc din suflet.

Am cautat si eu in Larousse Illustré 2005 si in " Dictionnaire de la langue francaise au Canada" si n-am gasit nimic despre papier -russe.
Ceea ce-i apropiat: Papyrus, cred ca stii ce-i ala ("papier-russe' o fi versiunea quebecoasa de la papyrus, mai stii) si am mai gasit paperasse- care ,iarasi cred ca stii ce inseamna- hartogaraie, hartii multe.
Cam asta-i tot. Imi pare rau ca mai mult nu te pot ajuta!
Te pup, Simona

Merci din suflet, Simona. Asta era, papyrus. Aflasem si eu inca de ieri, ca am intrebat pana m-am dat seama ca s-ar putea sa fie ceva wrong cu mine ca di obicei, era vorba de ortografiere, io am expus doar fonetic, dupa ureche . Dar sigur auzeam un e, pe acolo, probabil ca in quebecoise o fi papyaerus, sau ceva de genul. Ce sa le fac daca mananca mereu prune cand vorbesc ?

Laura, unii fac, altii nu fac vaccin de gripa. Io, de ex. sunt contra sa-i fac Sofiei. Mimitete parca le face copiilor ei si sunt ok. Nelia nu i-a facut pana acum fetitei, etc.

Ce m-a impresionat e ca am vazut o emisiune la TV si canadienii spuneau ca vor fi singura tara (cred) din lume care va acoperi gratuit vaccinul pt. gripa aviara pentru intreaga populatie. Nu stiu daca am retinut bine, dar parca asa era.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Uf, Ira, eu si fara plod de-abia gasesc o ora libera sa citesc. Din fericire profit mult de informatiile din zbor, de paginile citite pe fuga in pauze, la o cafea, de refugiile de un sfert de ora prin Robarts
Si am un semestru naspa, naspa, o groaza de citit. Si mai am si eu chestiile mele pe care nu le pot lasa din mina
Ma intreb cum m-as descurca cu un copil. Din fericire , cred ca tiroida mea nu vrea bb

Stii ca papier in fr vine din papyrus (lat.), probabil ca francezii simt nevoia sa faca legatura cu papier-ul cind pronunta papyrus...
Va las, canadezelor, si ma duc la gatit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Eco are acu deja 73 de ani. Am aflat ca vine des si conferentiaza la U of T (anu trecut sigur nu a fost), dar se pare ca in viitor o sa am ocazia sa-l cunosc mai indeaproape

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Crinia, eu i-am facut copilului Prevnar in 2002 inainte sa faca 1 an, 4 rapeluri. Eu am avut impresia ca nu i-a ajutat cu absolut nimic, asa ca nu-l recomand nimanui. N-a avut reactii adeverse, si nici complicatii. Cand i l-am facut eu, parca se facea de 2-3 ani, dar s-ar putea sa ma insel.

Corina

Mergi la inceput