Sezatoarea canadiana (33)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

La multi ani , Irina! Sa ti se implineasca toate dorintele si multa sanatate.

Crinia,
Si eu am o fetita de 15 luni si am inceput deja gradinita de pe la 1 an de zile. Acasa noi vorbim in romaneste , la gradinita verbesc in franceza. Dar Alexandra nu a inceput inca sa vorbeasca. Spune : mama, tata, si altele care nu le inteleg. De inteles intelege tot mai multe. Mi-au spun educatoarele ca intr-o zi cand a avut o educatoare suplinitoare care vorbea romaneste, fata a fost foarte cuminte si incepea sa planga cand educatoarea respectiva iesea din incapere. Este mai dificil pentru micuti la inceput, ca nu prea inteleg mare lucru. Dar vor invata mai repede si mai corect limba franceza ( sau engleza). Parerea mea este ca e bine sa mearga la gradinita. Cu ocazia asta intra in contact cu alti copii, se joaca impreuna si invata sa fie mai sociabila.

Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/claudiafilipescu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

[bum] pt Fantana noastra de optimism IRINA !!!

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

Irina, la multi ani fericiti!!!

ptr trimiterea pachetului intereseaza-te si de eventuale taxe vamale. poate fi neplacut si extrem de costisitor.

ooooo....aceste cuvinte ne doare!

grumpy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Irina, iti doresc toate cele bune, sa termini cu succes studiile si tot ce-ti doresti sa se implineasca,
cu drag,
Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

La multi ani, plini de bucurii si impliniri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Multumesc din suflet tuturor. Acum am vazut si am ramas....tableau surréaliste, din ala cu ochii in gura si nasul dupa urechi . Wow.

Pupici tuturor, si merci inca o data. M-ati emotionat, zau asa. Am 29 de ani....bip-bip-bip. Nu-s ce o sa mai zic la 30.

Bianca, merci pentru info cu asigurarea, eu ma interesasem si aflasem ceva in jurul sumei de 50 $/luna, ne-ar fi depasit bugetul. 20/luna e acceptabil pentru confortul psihic. Io mi-as face-o ca daca fereasca Dumnezeu focul ar pleca de la noi din casa, io ar trebui sa platesc asigurarile tuturor. Mi-as face datoare si nepotii si nepotii nepotilor, etc-etc in vecii vecilor.

Claudia (Clau07) merci de oferta, noi suntem in partea opusa a tarii, dar oricum apreciez gestul tau. Multumesc si de informatii tuturor celor care au ras[uns pentru pachetele in Ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Clau07 copilul merge, din cite am inteles, la o gradinita franceza? Da, sigur ca ei inca nu prea multe inteleg, dar cum si tu spuneai, ca atunci cind a venit o educatoare romanca bb era ascultatoare si mai calma. Deci dovedeste ca bb nu intelege limba straina.
Dar nu cunosti pe nimeni care are copii la gradinita romana? Vorbesc ei oare o limba romana curata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Crinia,
Gradinita este un CPE ( Centre de petite enfance), si se vorbeste franceza.
Chiar daca educatoarea e romanca , ea e va vorbi si in franceza, dar poate sa ii explice si in romaneste la copil. La gradinita asta este o educatoare romanca dar nu e la grupa la care e fata mea. Cu toate acestea o mai linisteste si ii vorbeste cand e nevoie. Dimineata mai ales, cand o las e tare grea despartirea.
Nu stiu cat de curata e romana care o vorbesc alti copii de la gradinite cu educatoare romance. Asta depinde si cat de mult se ocupa parintii acasa de a le vorbi si ai invata limba.

Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/claudiafilipescu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Ai dreptate clau07 referitor la ceea cit de mult se ocupa parintii acasa de a le vorbi si ai invata limba, insa ma gindeam la felul cum ii influenteaza si gradinitele.:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

La multi ani, Ira!

Laura

Mergi la inceput