Bebelusi de martie - aprilie 2005 (25)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

eu am gasit prin OCMV doua onthaalmoeder aproape de mine, ramane sa le vizitez si sa ma decid unde va merge Bianca, cat despre faptul ca sunt cresele pline... nu stiu ce sa zic ...nu mi se pare rezonabil avand in vedere ca trebuie sa te inscri cand nici nu esti insarcinata, si daca se intampla sa nu fie bebele planificat- adio job sau scoala, of, asta e luni merg in vizita la cele doua mamic(pe rand), sa vedem...

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

mey ce liniste...
la noi a fost dr. n-a dat supzitoare cu menta si eucalipt impotriva tusei si picaturi de nas, voi incepe tratamentul in seara asta si sper ca maine se va simti mai bine

pupici tuturor

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

Vai ce zi am avut! Dupa ce v-am scris mesajul,am fugit de urgenta cu copilul la Spitalul de Copii.L-au consultat si ziceau ca e putin rosu in gat,dar in rest nimik grav. Ne-a prescris un antibiotic,Eferalgan si doza mica de fenobarbital.Cand am ajuns acasa am luat temperatura din nou si.... avea 40,4! Am sunat-o iar pe doctorita noastra ,care s-a speriat (cred ca si-a dat seama ca da de naiba ) si a venit imediat.Dar...pana ajuns ea,febra a cresut la 40,9. A intrat si pediatrul in panica.Atunci am fugit la spital,ne-am internat si am avut mare noroc de-un doctor bun care i-a administrat doza soc si l-a lasat dezbracat,si pana la 7 seara deja i-a scazut temperatura.Acum suntem acasa,doar cu bilet de voie si trebuie sa-l supraveghem indeaproape.Se pare ca-i vorba de o viroza,maine si duminica mergem la control,luni trebuie sa mergem la exudat.
Sper sa nu fienimik grav.

Daria si Brien

http://pg.photos.yahoo.com/ph/dariaevelin/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Anca Micaela daca tusea e usoara si Emei chiar ii erup ceva dintisori, asta e cauza. Cu iesitul dintilor sunt asociate: tuse usoara (multa saliva), febra mica, diaree usoara, lipsa apetitului, lipsa veseliei. Pot fi prezente toate sau nici una. Si bineinteles salivatul excesiv si bubite mici pe barbie (chiar pe toata fata). Emei!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

http://community.webshots.com/user/rrox3

Mergi la inceput

Daria multa sanatate lui Brien! Nu trebuie sa va sperieti chiar atat de tare, bebelusii fac febra foarte mare si la afectiuni usoare, singura problema e ca trebuie coborata rapid fiindca altfel poate face convulsii (desi nu toti fac asa ceva). La febra peste 39 de grade doar cu picaturi de algocalmin o mai poti controla, stiu din proprie experienta (cu Mariuca). si multa sanatate!
Eu as cauta alt medic pentru micut.

Mergi la inceput

Hiroral bine ca ati scapat cu bine de taifun! In legatura cu lapticul in ochi parerile sunt impartite. Eu inclin sa ii dau crezare directorului spitalului de oftalmologie din Bucuresti, o doamna doctor despre care am o parere foarte buna, si care zice ca nici macar laptele de mama nu are ce cauta in ochi.

Adseana Multa sanatate Alexandrei!

An-k Multa sanatate Biancai! Eu consider crescuta temperatura luata rectal daca e peste 37.5. Numai asa i-o iau Ioanei. Mariucai i-o iau sun brat si consider ca e normala la 36.5 pana la 37.

Oanamaria Multa sanatate micutului! Cum adica, de la cresa nu te-au sunat sa te anunte ca a facut febra, ai aflat doar fiindca ai sunat tu?! In legatura cu trezitul, sa stii ca toti bebelusii se trezesc noaptea de mai multe ori, singura diferenta e ca stiu sa adoarma singuri la loc. Se pare ca Rares inca nu a invatat sa faca treaba asta si din cauza asta va scoala in fiecare noapte. Cea mai sigura metoda sa invete, e sa-i dai ocazia, adica rares se trezeste, nu te duci la el. Daca plange, il lasi putin sa planga, te duci daca face urat, dar doar ca sa-l linistesti, dupa aceea il lasi din nou singur. O sa dureze cateva nopti (albe), o sa planga si o sa fii tentata sa cedezi, dar are efect garantat. Daca cedezi si il iei din patut sau il hranesti data viitoare o sa planga si mai mult fiindca s-a creat un precedent. Cu cat amani "terapia" cu atat mai greu o sa fie sa se obisnuiasca. Acum desigur, nu e un moment bun, asteapta sa se faca bine intai.

Mergi la inceput

Noi tusim in continuare si ne inecam cu mucozitati. Maine aniversam o luna de cand facem chestia asta... Avem si o veste bunuta, ne-am cantarit si in sfarsit am luat 100g saptamana asta.

tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna fetelor,

Imi pare tare rau sa aud de atatia bebici bolnaviori. Le uram insanatosire grabnica si speram sa nu fie nimic grav!

Daria, sper ca micutul Brien este mai bine si nu mai are febra. Referitor la pediatru, tu stii cel mai bine daca este cazul s-o schimbi sau nu. Sa stii ca si pe mine cand era vorba de ceva mai deosebit la Victor ma trimitea la spital si nu venea acasa pentru consult. Ce-i drept si eu preferam sa merg la spital cand facea febra mare pentru ca acolo ii facea algocalmin injectabil si ii scadea imediat. Asa ca in cazul lui Victor am medicul de familie si pediatrul lui de la spital (care are si un cabinet particular). Cand e vorba de vreo boala ceva il contactez pe cel de la spital,care in care am capatat mare incredere (il are de vreo 4 ani).

Adseana, sper ca Alexandra este bine si nu veti trece pe injectii. Doamne ajuta!

Rrox, Oanamaria_luiza, Anca Mihaela, An-K multa sanatate bebelusilor! Intr-adevar este cumplit cand copilasii sufera. Si eu am avut episoade din astea cu Victor (din fericire nu grave), dar cu multe nopti pierdute si multa agitatie si consum nervos.

Rrox, a mai tusit Ioana?

Am inceput si noi diversificare, deocamdata cu suc de morcov si suc de mar (nu ii place nici unul, se stramba si face niste mutrite tare haioase). Maine vrem sa incercam cu piersica poate avem mai mult succes. Fetelor, voi cum le dati cerealele? Cu biberonul sau cu lingurita? Daca le dati cu biberonul ce fel de tetina folositi? (Eva e uneori tare lacoma si se ineaca, spre disperarea mea si nu prea i-as da tetina cu orificiu din ala mare). Voi ce ma sfatuiti?

Si pe mine m-a cam enervat pediatrul pentru ca m-a zapacit cu calciu si fierul. Am intrebat-o daca sa-i dau mi-a zis ca da (dar daca nu o intrebam sunt sigura ca nu-mi recomanda). Mi-a spus ca pot sa-i dau 2 picaturi de Fe Haussman, pot sa-i dau si Ca visol(niste vitamine) si Ca Pharco. A cam lasat la latitudinea mea (m-a expediat destul de repede) asa ca vreau sa ma sfatuiesc cu voi. Pana acum i-am dat doar Ca Pharco (la 2 luni cate 2,5 ml) si la 4 si 5 luni (cate 10 zile, 5 ml /zi). Vreau de maine sa incep si cu Fe. O fi suficient?

Va pup si multa sanatate,

Ana, Victor (2.01.2000) si Eva (13.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

ooof, am lipsit astazi de acasa si acum cand va citesc vad ca o multime de micuti sunt bolnaviori. Tare rau imi pare. Tinem pumnii la toti, speram sa treaca cat mai repede.

DariaEvelin, am vazut mesajul tau si de dim dar era deja tarziu, m-am gandind ca sunteti deja la doctor. Mie medicul mi-a spus asha: daca vad ca are febra , pana in 38,5 anal, sau 38 in ureche sa-i pun un supozitor cu paracetamol, daca are mai mult de atita sa-i pun supozitor cu algocalmin, si a specificat, inainte sa o sun, pentru ca e periculos sa lasi bebelusii cu febra (din cauza posibilelor convulsii). Asta vroiam sa te sfatuiesc si dimineata. Eu zic ca f suparata pe doc nu trebuie sa fi , ca mi se pare mai ok sa te primita la spital la febra asha mare. Ciudat mi se pare ca la spital doar v-au recomandat ce sa-i dati, dar v-au lasat sa plecati cu el cu febra. Eu nu as fi plecat acasa cu el! Bine ca ati gasit un doctor bun pana la urma si ca acum e ok. Multa bafta la noapte, ca bebelusii noaptea pot face febra mai degraba decat ziua !

Eu si Raducu (22.04.2005)
http://community.webshots.com/user/radu_victor

Mergi la inceput

Ana71 si Ioana a luat incepand cu luna trecuta Calciu Pharco cate 5 ml/zi timp de 10 zile/luna. Fier inca nu a luat, vreau sa-i fac o hemograma (recoltat din degetel) sa vad exact cat ii trebuie, dar cu boala asta care nu se mai termina nu mai apuc sa-i fac. Vroiam sa fie sanatoasa la analiza. Cerealele i le-am dat de la inceput cu lingurita, cu ele a invatat sa manance solide. Nu cred ca are rost sa i le dai cu biberonul, oricum va trebui mai tarziu sa o dezveti de biberon, macar sa fie doar problema laptelui.

Astazi a mancat pentru prima data cereale cu gluten, unele cu grau, ovaz si orez. Vroiam sa astept pana la 6 luni (pe 23 luna asta), dar astazi n-am convins-o deloc sa manance legumele si i-am dat cereale. I-au placut tare. Sper sa le digere OK, le-a mancat la ora 18 si nu au fost probleme.

tuturor!

Mergi la inceput