De inteles...sau nu!
Raspunsuri - Pagina 2
lgireada spune:
Mi-e groaza si sila de scoala din ziua de azi. Sigur exista o maniera legala, dar cum la noi functioneaza mai bine treaba cu presa,scandalul, etc. Cred ca amenintarea e cea mai potrivita, din pacate. Oricum sa ne tii la curent cum evolueaza lucrurile.
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
iuliacm spune:
quote:
Initial creeata de Rufus
Am discutat in multe randuri despre diferitele aspecte din invatamant. Iata un nou subiect.
Fata mea a terminat clasa a 4-a la o scoala generala. In vara a dat examen si a reusit la un liceu, la doua minute de casa noastra. M-am dus cu o adresa de la liceu sa iau foaia matricola de la scoala, pana pe 9 sept. Dar...nu mi-o dau pana pe 13 sept. De ce?
Faptul ca de la scoala pleaca mai multi elevi, face ca nr. de ore ale profesorilor sa scada, clase se desfiinteaza, la fel si catedre. daca pe 12 sept. sant toti elevii, atunci ei spun ca raman cu toate orele, iar pe 13 pot sa-mi dea foaia matricola. Dar, in cealalta parte, sunt obligat sa ma duc pana pe data de 9, pentru ca acum Ioana este eleva lor.
Si eu ce fac?
Ii inteleg pe profesorii scolii, dar daca eu am decis altceva, de ce m-ar interesa de orele lor? Scoala este in alt sector, o duceam cu masina zilnic, acum ar fi langa casa.
Ce este de facut?
http://community.webshots.com/user/tora97
"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar
Wilde
Nu, eu nu as face scandal.
I-as explica frumos directoarei ca-i inteleg problema de as pierde clasele de copii si catedrele profesorilor, dar ceea ce incearca sa faca este ilegal si pana la urma tot s-ar descoperi adevarul.
I-as spune ca vreau ca copilul meu sa fie partas la o astfel de ilegalitate si i-as sugera sa gaseasca alte metode de ai determina pe copii sa ramana la aceasta scoala.
Cred ca-ti va da foaia matricola fara amentari.
Succes,
Iulia
radu26 spune:
Calea legala este simpla dar posibil mai scumpa. Notificare de la avocat pentru daune morale adresata direct administratorului institutiei (adica directorului, in speta), eu asa as face. Si suma nu ar fi deloc mica. Si copie catre inspectorat la notificare, asta daca nu se rezolva chiar maine pe cale amiabila.
tigrutz spune:
Sfatul meu ar fi sa vb cu secretara (pentru ca directoare are mai putin de-a face in cazul asta) si sa-i sugerezi sa ia legatura cu secretara liceului unde a intrat fetita ta, s-o asigure ca vor primi foaia matricola pe 13 septembrie. Se mai procedeaza si asa, pentru ca, de cele mai multe ori, ele se cunosc intre ele si rezolva problema.
Si, asta asa ca sa stii tu, catedrele trebuiau repartizate pana acum fiecarui profesor, ba chiar, la cele mai multe scoli, s-a facut deja orarul. Eventual atrage-le atentia asupra acestui lucru.