bagaj pierdut de compania aeriana

bagaj pierdut de compania aeriana | Autor: geliza

Link direct la acest mesaj

ne-am intors de mai bine de 24 de ore din Sua, cu Air France, si bagajul nu ne-a sosit....si ca un facut, nu a fost nici o valiza cu cadouri, a fost numai cu lucruri pentru noi, de zi cu zi si altele noi.
A mai patit cineva? Dupa cat timp v-ati recuperat bagajul sau a primit cineva despagubiri? Ce valoare, reala sau cat vor ei? Ma intereseaza in Romania ca in Sua stiu ca e mai simplu si mai corect.

Va multumesc

Eliza si Mara (24.01.2002)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alona spune:

Eliza, stai linistita, ca o sa-ti vina bagajul cam in 2 zile.Sotul meu a patit-o cu Alitalia, pina la Timisoara, i-a ajuns doar un bagaj din doua, insa dupa 2 zile a venit bagajul acasa.Se intimpla des sa se piarda bagaje.

Anca, mamica de Thea si Vlad

"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul... "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Poti cere despagubiri pina la vreo 400 de dolari (depinde de la companie la companie). Trebuie sa arati bonul cu hainele si alte lucruri pe care a trebuit sa le cumperi ca sa inlocuiesti cele din geamantan pina cind iti va parveni geamantanul. Asta in cazul in care ti-a intirziat bagajul ptr citeva zile. Ai grija ca bonurile sa fie din zilele respective.
In caz ca ti l-au pierdut citeste pe site-ul lor, au sume standard.
A

L?amore che move il sole e l?altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

geliza,Air France este recunoscut pentru pierderea bagajelor.
Nasica baietelului meu cand a venit la noi (anul trecut in septembrie) pentru ziua celui mic a ramas fara bagaje si la dus si la intors.Aici (Canada) , bagajele au ajuns a doua zi seara, pe la 22.00h.In Bucuresti le-a primit dupa 2 zile insa.
Directoarea departamentului unde am lucrat eu prima data in Ro a ramas chiar fara ele de vreo 2 ori.Mergea ff des in Franta in interes de serv si nu avea alta agentie la care sa apeleze.Stiu ca atunci cand a ramas fara bagaje a primit o suma de bani din partea agentiei.
Sper sa nu se intample si la voi asa, multa bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Confirm si eu ce s-a scris, se intampla destul de des ca bagajele sa intarzie, dar foarte rar se intampla ca ele sa se piarda de tot. cand am fost in Romania la inceputul verii mi-au intarziat bagajele si m-am ienerfat si eu, da' mi-au trecut nervii pentru ca tipele care lucreaza la bagaje pierdute la Otopeni (cel putin cele pe care le-am nimerit eu) sunt superprofesioniste si amabile. Imediat cum am ajuns si-am vazut ca bagajele n-au venit m-am dus sa le declar, s-au uitat pe calculator sa vada unde sunt (la una dintre escale sau la aeroportul unde m-am imbarcat initial - le-au detectat la aeroportul unde m-am imbarcat initial), mi-au spus ca vin cu zborul X de a doua zi, si m-au intrebat daca prefer sa mi le aduca acasa sau sa vin eu sa le iau. N-au venit cu zborul X de a doua zi, au venit cu urmatorul, la 24 de ore. Am sunat la agentia companiei (Lufthansa) si m-au cam vrajit aia, da' tot asa cu profesionalism si amabilitate de n-am putut sa ma supar prea tare. m-au convins sa fac plangere cand ma intorc, si bineinteles ca pana atunci n-am mai avut nici timp nici chef sa ma ocup. Da' spuneau ca daca iti vin pana-n 24 de ore, nu prea iti dau despagubiri, sau iti dau numa' pt. chestii de urgenta (periuta de dinti etc.) (alte companii or fi mai generoase). Asa ca pe undeva, daca tot intarzie, poate-i mai bine sa intarzie mai mult de o zi

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

vei gasi bagajul....si daca e greu, avantaj tu, ti-l aduc la usa :-)pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Experienta mea cu Airfrance.In franta mi-au ajuns cu urmatorul zbor adik eu am ajuns la 2 ele au venit la 8 in romania eu am ajuns joi si bagajele sambata chiar dak intre timp au mais fost o gramada de zboruri.dak ti le pierd e mai nasol k nu ti le ramburseaza la adevarata valoare mai ales k iti trebuie bonuri si alte prostii pe care nu ai cum sa le scoti.oricum airfrance e renumit pt pierderi eu chiar am fost uimita saptaman trecuta cand am avut doar o ora pt transfer pe paris si mi-au ajuns si bagajele.dar a fost singura data.eu acum folosesc CSA adik cehii pt k in 15 minute cat ai tu transferul ei se deplaseaza si bagajele ajund rapid cu tine.
oricum poti suna la aeroport la bagaje pierdute si iti spun ei dak au ajuns sau pe net poti verifik.stiu k asta faceam si eu anul trecut k trebuia sa ma duc la o nunta si aveam toate hainele acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Ai completat declaratia la aeroport, nu? Fiindca acolo trebuia specificat daca vrei sa te duci sa-l iei tu sau sa-ti fie adus acasa. Noi ne-am dus sa luam, ne-a venit dupa o zi si am tot dat noi telefoane sa vedem daca a ajuns, nu ne-am lasat in baza lor ca ne anunta. L-am recuperat fara probleme.
Si mama mea a patit la fel cand a fost in SUA si i l-au adus mai tarziu in vreo 5 zile. Asa ca nu dispera :), cred ca o sa fie gasit.

"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erin20 spune:

Vorbind de bagaje Am avut si eu o patanie mai dubioasa. Ultima oara, cand am fost plecata din tara, la intoarcere, cineva mi-a spart valiza. Avem si lacat, si cifru pus la ea. Au spart lacatul, cifru, si au mai rupt si fermoarul ! Valiza noua nouta.. Asa de tare m-am enervat

Bine ca nu imi lipsea nimic. Tot ce aveam in ea erau haine, toate lucrurile valoroase erau in bagaju de mana.. deci nu prea aveau ce fura. Cand l-am intrebat pe vames, ca altcineva nu mai era era pe acolo, a ras de mine
Ma intreb daca as fi putut face ceva in legatura cu asta. O reclamatie sau ceva..sau poate or fi deschis-o ei ca au vazut ceva suspect? Si din cate am inteles (eu am zburat cu Malev) ar fi trebuit sa sun in Ungaria pentru reclamatii.

A mai avut cineva experiente similare?

Erin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Nu mai incuiati bagajele, ca le taie lacatul si va distruge si fermoarul. Noua ni l-a taiat la 4 valize odata, si ne-am lecuit. Oricum nu aveam nimic de ascuns, asa ca le lasam fara lacat, caci uneori la scanare daca nu isi dau seama ce este inauntru, o desfac.
Si tatalui meu cand a venit din SUA i-a pierdut un bagaj, a venit dupa 3 zile, a facut declaratie cu descrierea valizei si cam cat kg avea, si la aeroport odata ce a completat formularul acela i-a dat si nr si am putut sa o track pe pag de web a comp respective. A fost cu KLM. Da de venit, vine, nu am auzit pe nimeni sa nu il mai gasesaca, e doar chestie de tp. Cel mai des se intampla cand ai de facut doua legaturi, la schimbarea avionului bagajul tatalui meu a fost trimis in Japonia ( a schimbat in Amsterdam).
Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

Eh ma bucur ca nu sunt singura...fara suparare..
Draga mea...MIE NU MI-A MAI DAT NIMENI BAGAJELE
Cursa Roma -Bucuresti cu alitalia, aleluia bagaj
Cursa tel-aviv-bucuresti, cu el-al, aleluia bagaj din 2 am primit doar unul...de atunci zbor doar cu troli....ca altfel risk iar..
Tarom nu mi-a facut surprize niciodata...
despagubiri....pai IATA, despagubeste cu 20 usd /kg..vezi cate kg ai avut si inmulteste..
eu de fiecare data am primit cam un sfert din suma care era investita in bagaj..
iti doresc din suflet sa ti le recuperezi

http://bella.netfirms.com/ro.htm

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput