Bebelusi de mai-iunie 2005 (12)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

multumesc, andreea, andreea si cornelia.
va pocvestesc maine ce a urmat dupa ce am iesit din biserica.

am uitat ceva: am voie sa iau aulin daca alaptez? nu v-am spus, dar am si probl. cu urechea de nici sa mananc nu pot de durere. noroc printre invitati era si o dr. care mi-a vazut urechea beteaga. musai AULIN sau AUMADOARE

Poze cu Ema mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns red rose spune:

Corni, multumesc mult de informatii. Foarte utile. Tu i-ai dat cu lingurita sau i-ai pus in biberon? Si in cat timp ai ajuns la 30ml?
Avand in vedere ca eu sunt la portia de 2 lingurite ii dau cu lingurita si ma amuz foarte tare. Poate nu va vine sa credeti dar ii spun sa faca gurita mare, ii arat si eu cum, si asa face mititca. Casca gurita su eu hop cu sucul. Dar cand o fi cantitate mai mare nu stiu cum o sa fie, ca dureaza cam mult.
Si la mine au venit nasii sa o ia la impartasit duminica ce a urmat botezului.
Elisor, multumim mult de complimente. Esti draguta dar mai am si eu 4 kg in plus. Sa stii ca si Mara mananca mai putin decat inainte. De la 800ml/zi a ajuns acum la sasesute si ceva uneori 700ml.
Beatriced, suntem onorate de propunerea cu petitul, desi ne e putin teama ca Alex are o figura de mare strengar.Hi! Hi! E haios tare de tot. Pare un copilas foarte vesel si fericit. Cred ca oricine priveste fotografia lui de pasaport se binedispune instantaneu.
Gabitzam, da... se pare ca lucrezi in aceeasi institutie cu nasha noastra. Asa o cheama. Mai da' ce cladire luxoasa aveti acolo...
Ruxel, incearca sa pui copilul intr-o parte si ceva sprijin la spate: o paturica facuta sul, un prosopel, orice care sa nu-i permita sa revina la pozitia culcat pe spate. Noi nu avem probleme, Mara doarme pe orice parte o pui, mai putin pe burtica, n-am indraznit sa o culc asa desi am citit cu mare uimire ca sunt copii care asa dorm toata noaptea. A mea sta pe burta 3 minute si gata, nu-i mai convine.
Nu stiu ce e moda asta cu mancatul mai putin, dar incep sa imi fac griji. Oare care o fi cauza pentru faptul ca bb-ii nostri mananca mai putin decat cand erau mai micuti?
Monu, am citit undeva ca sucul de lamaie n-ar fi asa de indicat pentru ca poate sa produca gastrite. Dar acum, asa cum bine a zis cineva, fiecare mama isi urmeaza instinctul...
Week-end placut in continuare
Red rose si Mara-Ioana
Pozele Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_a spune:

babygirl nu-ti face probleme ca si al meu a plans la botez ce cand l-au bagat in apa(cred ca a luat cam multa apa la bord)si nu s-a mai linistit decat dupa ce a luat linguritza de vin de a starnit numai rasete.Si chiar daca esti pe caseta alaptand nu e absolut nimic rusinos. Si eu aveam aceeasi parere mai inainte credeam ca numai tigancile alapteaza dar mi-am schimbat parerea.

Chiar mi-a povestit sotul cand i l-am dat sa-i faca el plimbarica de seara ca a vazut un cuplu cu un copil care plangea rau de tot si ei se grabeau ' l-a luat mama in bratze si i-a dat tzatza asa alergand si cu copilul atarnat.Am ras numai cand mi-am imaginat el cu carutul si mama cu copilul alergand.

Merci Androix incerc si cu suzeta sa vedem daca reusesc

Poze cu Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_a spune:

Am uitat sa va spun adresa unui site de dezvatzat copilul de adormit in brate desi nu pot sa las copilul sa planga o ora cum zic ei:
http:// www.mcg.edu /pediatrics/CCNotebook/chapter1/sleep2.htm

Poze cu Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Adina, sa-ti traiasca micuta crestina! Cred ca Ema s-a speriat tare cand a vazut atata lume, alte locuri decat cele cu care era obisnuita si in plus a simtit agitatia voastra. Oricum, a fost o printesa frumoasa la botez si a avut o lumanare superba!
Alina, nu am reusit sa intru pe linkul dat de tine, dar am mai citit despre metoda americana de "educat" copii si pot sa spun ca am incercat-o...5 minute. Dupa care m-a bufnit si pe mine plansul. Am mai studiat si am aflat ca metoda asta se aplica la copiii peste 6 luni. Dar nu mai incerc. Puii nostri au nevoie de dragoste acum, o sa aiba timp sa doarma singurei in paturile lor. O sa ne fie dor de clipele astea de alint.

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Babygirl, eu am patit asa cu Agata la botez, nici nu a putut sa o tina nasa in brate in prima parte a botezului, a urlat cit a putut din momentul in care a intrat in biserica, un timp a tinut preotul predica pe fundalul urletelor ei, dar nu s-a mai putut la un moment dat, asa ca am intrerupt botezul, am iesit afara ca sa ii dau sa suga ca nu aveam cu ce sa o linistesc (Agata nu a primit suzeta), trecind pe linga niste babe care cascau gura si care si-au facut niste cruci mari si aveau niste fete speriate... Afara a tacut brusc, a supt si cind am intrat in biserica a inceput sa urle din nou, m-am simtit ca in filmele alea mistice... si a urlat pina cind am dezbracat-o, apoi a inceput senina sa gingureasa si sa se joace cu tot ce atirna de la preot, nu a mai plins nici cind a bagat-o in apa, nici la nasa in brate, ba la un moment dat a si adormit ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat. Culmea este ca a repetat figura acasa, la baita facuta de nasa, cind sa o dea cu ulei cum ne-a spus preotul, s-a pus pe un urlat de a trebuit sa scrutam repede tot ritualul. Nici acum nu stiu ce a avut!

alina_a, or avea dreptate cei care spun ca nu e bine sa-l inveti in brate sau sa adoarma la sin... dar ale mele asa adorm. Desi stiu ce am patit cu Agata ca am procedat asa, m-a „chinuit“ doi ani cu tita si nici acum nu adoarme singura, trebuie sa-i cint, sa o minghii pe spate, pe frunte, sa o tin de minuta.. nu pot sa o las nici pe Tudora sa adoarma singura. Adica incerc, ii dau sa suga, o pun in patut, o minghii, ii cint incetisor si citeodata adoarme, ceea ce nu s-a intimplat niciodata cu Agata. Daca nu adoarme imediat vin din nou linga patut, o iau in brate, ii spun ca trebuie sa adoarma, o pun inapoi in patut si se intimpla ca dupa citeva luari in brate, pina la urma, sa adoarma. Dar daca vad ca nu si nu, o iau in brate si o tin la tita pina adoarme. Imi este atit de draga cind se cuibareste in brate si isi cauta locusorul ei, acum a inceput sa tina tita cu minutele si se alinta si gingureste cu tita in gurita pina adoarme... doamne, cum as putea sa o las singura in patut sa urle!?! Imi aduc aminte de Agata, acum nu chiar foarte mult timp facea si ea la fel, se cuibarea la tita si gingurea fericita in bratele mele... si acum a crescut, surprinzator de repede, ca nici nu o mai pot lua in brate. Nu-mi vine inca sa cred ca e bebelusul meu pe care il tineam in brate si il alintam! Mi se intimpla ceva ciudat, cind era Agata mica mi se parea ca nu se va mai face niciodata mare, parca nu mai aveam rabdare, abia asteptam sa incep diversificarea, abia asteptam sa mearga in picioare, sa adoarma singura... acum, cind stiu cit de repede cresc, cu Tudora simt altfel, as vrea sa mai dureze un pic, sa creasca mai incet, sa pot sa o tin mai mult in brate, sa o alint, sa o pup, sa-i dau sa suga... stiu acum ca sint momente unice cu care nu te mai intilnesti niciodata. Vin altele, diferite si la fel de frumoase, dar trebuie sa te bucuri de fiecare moment petrecut cu copilul tau pentru ca in evolutia lor sint unice si nu se mai intorc.

Cornelia, deAgata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)
http://nelia.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Hai ca s-a trezit puiutul mic si i-am dat sa pape. Continui, ca si asa nu am somn, ca aveti ce citi miine...

Laura, Cornelia si cine mai e interesat de subiectul fluor. Si eu i-am dat Agatei pina la un an ce mi-a dat pediatra, nu mai stiu cum se numea, vitamina D pina la 6 luni si apoi fluor plus vitamina D. Cind am ajuns aici m-am dus la un pediatru si, printre altele, l-am intrebat si de fluor (mult timp nici nu-mi pusesem problema, asa mi-a zis doctorul, asa i-am dat, dar apoi am aflat ca e un subiect controversat si voiam sa stiu parerea lui). Mi-a dat in continuare fluor si vitamina D, dar mi-a zis ca el mai mult de doi ani nu-i da, desi se spune, asa cum a scris Cornelia, ca se da pina la 14. L-am itnrebat de ce si mi-a spus ca e toxic, si ca dupa doi ani putem sa-i dam fluor pe alte cai: apa, pasta de dinti etc. Si m-am pus pe intrebat: pediatri, doctori, stomatologi. Nu m-am lamurit, fiecare spunea altceva. Am inceput sa studiez problema: pe net, am fost si la biblioteca, printe cunostinte... de fiecare data auzeam acelasi lucru, toxic, chiar cancerigen, dar face bine, cei care au luat fluor nu au carii. Si am reinceput sa-i dau Agatei, avea deja trei ani si de la doi la trei nu-i dadusem. Intr-o zi am citit un articol intr-o revista medicala despre acest subiect care ma macina de citiva ani incoace. Si acolo era decretat clar: fluorul este toxic si surplusul face rau, chiar foarte rau. Te duci la doctor si intrebi daca ii dai sau nu, depinde de zona in care locuiesti, daca apa este fluorata sau nu, depinde si de mediu... Dar daca trei doctori din zona in care locuiesti tu iti spun trei lucruri diferite, atunci ce faci? Asa ca, am hotarit, nefiind nici in ziua de astazi sigura daca am facut bine sau nu, sa nu-i mai dau deloc. Si nu i-am mai dat, desi si dentistul pediatru mi-a spus sa-i dau, desi pediatra ei de acum nu e de acord. I-am luat pasta de dinti cu fluor, apa plata cu fluor, bea si apa de la robineta, sper ca e fluorata... in rest igiena dentara cit cuprinde, papa ceva dulce la ata si la periuta. Inca nu stiu ce fac cu Tudora, deocamdata ii dau doar vitamina D pe sarite, in zilele in care nu e soare, de miine mi-am propus sa-i dau zilnic, ca deja e toamna aici. Probabil ii voi da de la 6 luni pina la doi ani si fluor, inca nu stiu sigur. Ma doare capul numai cind pronunt cuvintul fluor! Sau nu-i voi da deloc si va voi spune peste vreo 15 ani daca fluorul a facut bine sau nu, ca voi avea doi exemple proprii si unul in vecini, baietelul prietenilor nostri, caruia mama, la sfatul medicului stomatolog, a reinceput sa-i dea fluor si ii va da pina la 14 ani! Mai astept pareri si de la voi!

In legatura cu lamiia, si eu i-am dat Agatei lamiie ca sughita, dar cica nu e chiar asa de buna, aciduleaza sucul gastric si distruge flora stomacala. Valabil si pentru sucul de portocale... vorbesc aici de bebelusi de pina in 4-5 luni. Tudorei nu-i dau lamiie, o las sa sughita sau ii da un pic de tita, daca vrea.

Nici eu nu-i dau Tudorei nimic altceva in afara de lapte de la mine. Am incercat cu apa plata fiarta si racita cind era foarte cald, dar nu a vrut. Am zis ca pe la 5 luni si jumatate sa incerc cu putin suc de morcov, mar si piersica, date separat si in ordinea in care le-am scris (Agata nu a vrut nici un fel de suc) si de la 6 luni sa incep diversificarea. Dar pediatra ei de acum mi-a spus ca ea nu e de acord ca diversificarea sa inceapa cu sucurile (din aceleasi motive ca la sucul de lamiie), ci sa incep dupa ce implineste 6 luni (daca nu se schimba nimic in evolutia ei pina atunci) cu cereale de orez dimineata in prima saptamina (neaparat cu lingurita!), apoi dimineata si seara in a doua saptamina, in a treia sa bag fructe la 10 citeva zile si apoi si piureul de legume la prinz, in care treptat sa adaug carne, brinza de vaci, ou etc. In prima luna sa ajung deja la un program regulat: dimineata si seara cereale de orez, la 10 si la 6 fructe cu sau fara brinzica sau cereale/biscuiti, la prinz piure de legume cu carnita (mai intii morcovi si cartofi si apoi sa-i adaug in fiecare zi alte legume si sa vad cum reactioneaza; intii carnea de pui si apoi sa adaug vita si galbenusul de ou). Si de unde eram atit de sigura ca voi incepe cu sucul de morcovi si apoi de mar... acum sint iar Asa ca amin cit pot, mai am doua luni pina ma voi hotari cum voi proceda.

Cornelia, deAgata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)
http://nelia.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Neatza la fete!

La Multi Ani! puiutilor: Stefan (Cornelia); THEODORA ANNA (Sim76); ANTHONY (OlgaTarziu)...

Multumesc fetelor pentru urari pentru Alex. Intr-adevar la pasaport trebuie sa stai serios, dar el n-a rezistat mei si a scos limbuta la noi...

pupici

Mami de Alex mâncăcios

Pozici ; www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885" target="_blank">Povestea nasterii micului Alex si Evolutia lui Alex

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Salutare mamici si bebici... hai si tatici
Nu mai tin minte, cineva m-a intrebat de TRIGONELLA Imi cer scuze ca nu am raspuns pana acum dar abia aseara am luat pentru a doua oara. Alaltaieri am luat prima pastila si ieri nimic deosebit, aseara am luat a doua pastila si peste noapte abia am putut dormi de durere de sani. Dimineata stateau sa pocneasca iar eu abia ma puteam misca ca sa nu-i bruschez. Abia dupa al doilea supt m-am mai eliberat. Deci ceva rezultat a dat. Acum nu stiu ce sa fac. Sa iau in continuare sau nu. Mi-e teama sa nu fie din ce in ce mai mult lapte. Asta n-ar fi chiar rau daca nu m-ar durea sanii. Iar pompa a fost total inutila azi dimineata. Mi-e frica de mastita. Cred totusi ca mai incerc o pastila si in seara asta si vad cum este peste noapte si apoi ma decid daca intrerup sau nu. Oricum mor de curiozitate sa vad daca o sa mai am nevoie de supliment azi.
Astazi Filip mi-a facut o mare bucurie: il tineam in brate ca atunci cand il alaptez si a inceput sa intinda manutza spre fata mea si era foarte incantat cand ma atingea si mai ales cand ma nimerea in gura. L-am chemat si pe tac-su repede sa-i arat si l-a luat si el in brate si i-a facut si lui la fel.
Aseara am fost la cumparaturi si nu m-am putut abtine sa-i cumpar un jurnal d-ala frumos colorat. Abia astept sa-l scriem.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Nelia - exact asa am simtit si eu cum spuneai si tu, cu Andreas mereu eram nerabdatoare sa progresam cu una cu alta, dar acum cu Bianca vreau sa lungesc cat de mult se poate fiecare clipa, pentru ca sunt momente unice pe care nu le mai pot simti NICIODATA si de sa nu profit de tinutul in brate, de tot ceea ce inseamna comunicare.
Referitor la fluor, intradevar controversele astea ma enerveaza si exaspereaza si pe mine, dar eu zic ca daca controlul este la 6 luni nu au cum sa se faca niste carii cat un crater, de aceea si controlul este la 6 luni ca in acest timp se pot depista eventualele problemute si nu au timp sa se faca carii intr-un timp atat de scurt, altfel s-ar fi pus si controlul mai repede de 6 luni. Eu nu i-am dat lui Andreas nici un gr. de fluor si are o dantura de invidiat, mai ales ca si dintisorii noi (definitivi) sunt frumosi, curati si sanatosi.
Eu nu o sa-i dau Biancai nici un pic de fluor atata timp cat exista cea mai mica suspiciune din partea unora ca ar fi toxic, cancerigen sau mai stiu eu ce, sunt si asa destule probleme de sanatate care apar pe parcursul vietii.
Si eu optez tot pt. lingurita, mai ales ca sunt asa nostimi, asa cum a zis si redrose, parca te inteleg si deschid gurita aratandu-le cum sa faca, eu asa ii dau picaturile de vigantol cu lingurita, ca daca le-as pune in biberon n-as fi sigura ca le papa, pot ramane pe pereti.
Iar referitor la sucurile de citrice au aparut mai nou aceste pareri cum ca s-ar distruge flora stomacala si ar dezvolta si alergii, acum 7 ani sigur nu stiam de asta, asa ca eu i-am dat lui Andreas.

Sa va traiasca micutii crestini si La multi ani! sarbatoritilor de astazi: Anthony, Stefan si Theodora Anna

Eli cu Bianca & Andreas si Botezul 27.08.2005

Mergi la inceput