pentru cele maritate...
Raspunsuri - Pagina 7
lavinai spune:
desi am niste socrii de milioane si isi doresc f. mult sa le spun mama-tata, nu pot pentru ca mama am numai una singura pe lume! poate sunt un pic egoista, dar daca asta simt nu pot altfel! ei au inteles si mi-au spus ca pot sa le spun cum imi pica mie bine
nepotzica spune:
quote:
Initial creeata de oana69us
Intreb si eu...voi cum le spuneti soacrelor?
mama?
asta ar mai lipsi!!!!
pai si mamei mele, care e lumina okilor (asa cum e si copilul meu), cum sa-i mai spun atunci??!!!!
sinzi_ana spune:
Eu vb cu soacra mea la "per tu"..rar o mai iau cu "d-voastra", ii mai spun din cand in cand si "mama cutareasca (numele mic)...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi
si David
David la 2,6 ani printre valuri
anelize spune:
Buuuuun subiect!!!!!!!!!!!!!
Nici eu nu sunt casatorita,dar locuiesc cu iubitul meu,deci suntem ca si casatoriti.
"Socrilor" le vorbesc cu "Dumneavoastra" si,bineinteles ca evit adresarea directa.
De "mama" si "tata"
nu poate fi vorba.Tata nu am,dar mamica mea e cea mai importanta persoana din inima,mintea si viata mea.E femeia care mi-a dat viata,care ma iubeste neconditionat,care ma iarta,ma cearta,ma sustine in tot ceea ce fac si pt care as face ORICE.Cum sa ii zic mama soacra-mii pentru care,desi e o femeie de treaba,usor pisaloaga,dar de treba si fara intentii rele,nu as face nici 1% din ceea ce as face pt MAMA MEA.
Mama e numai una si cine i se adreseaza asa soacrei minte.
Bineinteles ca,asa cum se zice,mama e cine te creste,nu cine te naste,mai sunt si situatii speciale,atunci cand soacra tine locui mamei care nu este,dar aceste cazuri sunt izolate.
conchita spune:
quote:
Originally posted by anelize
whatever, draga de tine.

unde e minciuna? sau mamele de baieti au primit baietii de la Mos Craciun, nu i-au nascut asa cum au nascut si mamele de fete? :-)
-------------------------
mare vorba aia cu Niciodata sa nu spui Niciodata, am experimentat-o chiar in situatia despre care vorbiti voi. soacra mea mi-a sugerat de la inceput ca pot sa ii spun pe numele mic, dar eu ii zic Mom. si nu mi-am scos cuvantul cu clestele, asa am simtit eu sa-i spun. isi merita apelativul asta mie in suta. e o femeie cu totul deosebita si o iubesc enorm.
Oana_B spune:
N-am nici un interes sa mint cand spun ca le zic "mamica" si "taticul", de fapt sunt tatica si mamicu':)). Mi se pare putin ciudat pentru ca eu la ai mei le-am zis mama si tata nu diminutive dar atat; daca ei insisi spun ca toti suntem copiii lor (adica si io si ginerele lor) si daca sotamiu n-are nici un gretz sa le zica la ai mei mama si tata, atunci eu de ce as avea sa le zic la ai lui? Eu la toti din jur ma adresez cum se adreseaza si sotamiu, unchiul cutare, matusa cutare, etc.
Oana_B
adimercedes spune:
Eu la socrii le zic "mama" si "tata" - cand ma adresez lor. Cand vorbesc cu sotul despre ei le zic "mami ta" si "tati tau". Bineinteles, folosesc "dumneavoastra" cand vorbesc cu ei. Cand povestesc cu altii despre socrii, le spun "mama/tata lui T".
Parintilor mei le zic "mami" si "tati" sau "papi" si vorbesc cu "dumneata". De aceea nu exista confuzii. Dar ce e intr-un nume? Amintiti-va Shakespeare: trandafirul tot aceleasi calitati le are indiferent ce nume ii dai! Eu am ales sa nu ma cramponez de asemenea aspecte. Parintii mei stiu ce sentimente am pentru ei, indiferent daca si altor oameni ma adresez cu apelative similare (nu identice, ci similare!!!). Insa uneori aceste aspecte contreaza asa de mult pentru cei din jurul nostru, mai ales pentru socrii si pentru soti.
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
flafi spune:
La inceput le vorbeam cu domunl si doamna X si sotul meu la fel cu parintii mei, dar ai mei au insistat pana el le-a spus pe nume, eu mai greu le-am spus pe nume a lor lui. Acum lu' soacra-mea ii zic pe numele mic sau ii mai zic coana Vulpe sau socrela sau mama- soacra- cum nimeresc- ea nu se supara ca tine la gluma. Socrului ii zic domnu Dan- ca asa ii zice toata lumea, chiar si fi-su, sau dom' doctor ( evident ca nu e doctor)sau cum imi vine mie- nici el nu se supara!
La noi e alta poveste ca suntem toti neam de glumeti, oricum tin la parintii lui ca la parintii mei. Mai rar asa minune sa se inteleaga toata lumea bine, dar la noi asa e.
"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;24/st/20050820/e/Nunta/k/c25d/event.png
anelize spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by anelize
whatever, draga de tine.
unde e minciuna? sau mamele de baieti au primit baietii de la Mos Craciun, nu i-au nascut asa cum au nascut si mamele de fete? :-)
-------------------------
mare vorba aia cu Niciodata sa nu spui Niciodata, am experimentat-o chiar in situatia despre care vorbiti voi. soacra mea mi-a sugerat de la inceput ca pot sa ii spun pe numele mic, dar eu ii zic Mom. si nu mi-am scos cuvantul cu clestele, asa am simtit eu sa-i spun. isi merita apelativul asta mie in suta. e o femeie cu totul deosebita si o iubesc enorm.
M-a amuzat tarec afirmatia ta cu Mos Craciun.
Cand am spus ca cine iti numeste socrii "mama" si "tata" minte,am vrut sa spun ca o face de dragul sotului,in primul rand si nu pt ca nutreste fata de ei sentimentul dregostei parintesti.Nu cred ca cineva ar putea iubi la fel parintii si socrii.
Eu m-as simti ..........aiurea(nu pot sa descriu sentimentul) daca copilul meu i-ar spune socra-sii "mama".
Asta este DOAR parerea mea...
ali spune:
Si eu sunt in aceeasi situatie.Nu pot sa le spun nici cum socrilor mei.Parerea mea e ca depinde si de soacra ca relatia dintre nora si ei sa fie apropiata.Si ea a fost la randul ei nora la o soacra si stie ca e greu sa zici mama si tata.Asa ca fiind mai in varsta ,si se presupune mai inteleapta decat noi nurorile, ar putea sa observe cum e relatia cu nora si,daca doreste, sa ia niste "masuri" pentru a o "incalzi" Mie de exemplu mi-ar fi fost mult mai usor sa le zic pe nume si sigur ca am fi fost mai apropiate.
Sotul meu le zice parintilor mei pe nume.Si asta nu insemana ca e lipsa de respect.S-a apropiat foarte mult de ei si e mult mai normala relatia lor.
ali