pentru cele maritate...

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Din moment ce ei ma iubesc ca pe o fiica, mi se pare normal sa le spun "mama si tata". Sotul meu la fel; inceputul a fost mai greu:)

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daisy spune:

Hihihi, fain subiect, mai ales ca a fost o vreme cand era "fierbinte" si pentru mine...
Inainte sa apara fetita, pe soacra-mea o strigam "d-na mama lui Bogdan" de se hlizeau si minunau toate vecinele ei. Ea nu a obiectat insa si eu am continuat. Cu socru-meu era mai dificil si evitam o adresare directa folosind de obicei impersonalul "d-voastra".
A aparut copila si de atunci soacra-mea a devenit "buri" si socru-meu "buricu".
Barbatu-meu li se adresa alor mei cu d-na si dl. urmate de prenume (nu de numele de familie) si de cand e fata le zice "bibi" si "bubu".
La noi aceste nume sunt date de copila, va dati seama, dar sunt haioase rau si pentru ca a botezat tot fameleonul (veri, nasi, unchi, matusi) asa au ajuns si ei sa se strige intre ei...

Cea care spera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kerria spune:

Sotul meu le spune pe nume parintilor mei inca de cand s-au cunoscut.A doua zi dupa nunta, eram la masa in casa parintilor mei, impreuna cu socrii, iar iubitul meu socru mi-a spus pe un ton raspicat: de azi inainte iti permitem (!) sa ne spui mama si tata.Bineinteles ca pe moment am crezut ca nu aud bine, dar i-am raspuns ca eu am parinti, cum pot sa spun altcuiva mama si tata? Intrebarea lui: "Crezi ca noua ne convine sa nu ne respecti si sa ne spui pe numele mic?" Ca si cand in asta ar consta respectul fata de un om. I-am spus clar ca nu tin neaparat sa le spun pe numele mic si am sa le spun Domnul si Doamna X, cu atat mai mult cu cat mi-au facut zile fripte din ziua in care m-au cunoscut. Sa vedeti bocituri: "Vai, copilul meu, ce nenorocire pe capul tau! In loc sa te insori cu o fata binecrescuta, care sa ne respecte...Ai sa vezi ca pana la urma vei ajunge tot la noi dupa ce vei divorta!"
Au trecut anii si spre necazul lor suntem tot impreuna si eu tot domnul si doamna le spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Cum s-au schimbat vremurile... pe vremea bunicii mele nu se accepta altceva decat "mama" si "tata". Oi fi demodata, dar asa mi-ar placea sa fie si la mine cand o veni vremea.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Eu potrivesc vorba cand trebuie sa o strig si nu vb. la per tu, la amandoi le spun dumneavoastra.Cealalta nora a lor este mult mai mica decat mine si le vorbeste la per tu.

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iully spune:

Eu sunt casatorita de trei ani,am un baietel de un an si le vb cu d-vastra.Am avut cateva tentative de mama ,tata dar au ras cumnatii de mine si nu le-am mai spus asa.Daca vb despre ei cu cineva le spun pe numele mic.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Pentru mine nu exista decat un singur sens al cuvantului MAMA! De cand ne-am casatorit nu am putut sa-i spun soacrei... am ezitat, pentru ca mama mea nu mai este printre noi, si imi statea ceva in gat daca pronuntam, simteam ca as fi mintit. Asa ca am luat-o cu "dumneavoastra", iar de cand a venit Alexia pe lume, profitam si le subliniem zilnic ideea ca sunt bunici. De fapt bi'tu si bi'ta!

Racushoarele Cristina& Alexia - Maria
crixia@gmail.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

salutare fete maritate..
la mine socrii mei sunt australieni...deci deschisi la mine si libertini, dar sunt de origine italiana...hheeheheh...mamma, si papa
ete ca io i-am luat cu dvs..ca nu vorbesc bine engleza(ei) si trebuie sa vb in italiana..
la inceput ii ziceam signora...si mi-a atras atentia ca o pot chema mamma...si i-am zis ca mi-e cam greu..nu s-a suparat si a zis sa ii spun pe nume...si ii ziceam pe nume dar tot cu dvs ii vorbeam...acum, dupa 4 ani, ii zic numai pe nume...
nu cred ca trebuie sa te simti vinovata...parinti mei sunt amndoi decedati, si poate ca ar fi fost frumos sa le zic mama si tata....insa eu nu pot..
mama mea si tatal meu nu pot fi inlocuiti niciodata...si nu voi mai zice in viatza mea mama si tata, oricat de mut mi-ar lipsi..pur si simplu nu pot...Acum o strigam nonna, de la cei mici..si cred ca la un anumit moment, ne cam scoatem toate cu chestia asta cu bunico, sau mamaie...nu-i asha?

http://bella.netfirms.com/ro.htm

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Nu e mai bine de vorbitorii de limba engleza, ca nu au pronume din astea de politete? Si nu cred ca duc lipsa de respect. Noi suntem prea conformisti. La urma urmei, oameni suntem toti, egali in fata legii si a lui Dumnezeu. Ce merit am eu ca m-am nascut mai devreme, ca sa-mi spuna toti copiii "saru' mana"?
La subiect: si eu tot cu dvs. si cu doamna X, ca asa se cade , dar tare mi-ar placea un "Hello, how are you?" (fie ca-l adresez unui prof. univ. sau vanzatoarei din colt)

It's nice to be important, but it's more important to be nice

Rochita de vanzare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana69us spune:

quote:
Originally posted by Stefana

Nu e mai bine de vorbitorii de limba engleza, ca nu au pronume din astea de politete? Si nu cred ca duc lipsa de respect. Noi suntem prea conformisti. La urma urmei, oameni suntem toti, egali in fata legii si a lui Dumnezeu. Ce merit am eu ca m-am nascut mai devreme, ca sa-mi spuna toti copiii "saru' mana"?
La subiect: si eu tot cu dvs. si cu doamna X, ca asa se cade , dar tare mi-ar placea un "Hello, how are you?" (fie ca-l adresez unui prof. univ. sau vanzatoarei din colt)

It's nice to be important, but it's more important to be nice

Rochita de vanzare

Ai dreptate, dar unii oameni...nu se pot schimba!!!

http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=385413660

Mergi la inceput