pentru cele maritate...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Nici eu n-am putut sa le zic ex-socrilor mama si tata. Cind s-a nascut fiu-meu le-am zis ca si el mamaita si tataitu. Ba acum le zic si la ai mei bunica si bunicu'. :-)pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana69us spune:

quote:
Originally posted by Valenka

Eu nu spun nicicum.Mi-a dat voie sa-i zic mama, dar zau ca nu pot...
Probabil o sa-i zic bunica ca si

Cum adica "ti-a dat voie"???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Ai putea sa-i spui simplu si fara sa-ti faci prea multe probleme: doamna.

Eu nu sunt f lipicioasa, pastrez distanta regulamentara fatza de rubedeniile dobandite prin casatorie, nici nu ma infig cu forta dar nici nu ma salbaticesc, sa ma intelegi, cine te place daca e sa te placa te place asa cum esti.Nu trebuie in nici un caz sa incerci sa-i intrii la suflet soacrei sau socrului cu forta, si daca tu nu simti ca o poti numi mama, nici sa nu o faci.
Daca-i spui doamna nu are de ce sa se supere, sau daca e tinerica si frumusica(asa ca mama) ii poti spune si pe nume(cum face sotul cu parintii mei, si eu cu socrumeu ca soacra nu am).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Sunt maritata de 2 ani si inca nu pot sa le zic mama sau tata si nici nu cred ca le voi putea spune in curand. Poate atunci cand vom avea un copil situatia se va schimba.

Daca sun la ei si raspunde socrul meu nu stiu cum sa o cer pe soacra mea, asa ca inchid telefonul si sun mai tarziu pana raspunde ea. :D]

kiss

"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

quote:
Originally posted by kisstherain999

Sunt maritata de 2 ani si inca nu pot sa le zic mama sau tata si nici nu cred ca le voi putea spune in curand. Poate atunci cand vom avea un copil situatia se va schimba.

Daca sun la ei si raspunde socrul meu nu stiu cum sa o cer pe soacra mea, asa ca inchid telefonul si sun mai tarziu pana raspunde ea. :D]

kiss

"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean

Cum adica inchizi tel????????? Nu poti spune: buna ziua/seara ce o fii,sunt X ,DOAMNA Y este?????????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goanga23 spune:

Eu le spun pe nume , initial ma adresam lor cu d-na si dl si apoi numele de familie, asta pana cand mi-au zis ei sa ma adresez cu prenumele. Nu cred ca le voi zice vreodata mama si tata si nici mama soacra sau tata socru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

Chiar inainte de a ne casatori (pana atunci evitam o adresare directa, gaseam eu o formula) m-a intrebat viitoarea soacra ,senina, ceva de genul: "Acuma o sa-mi zici mama, nu?" Si eu, la fel de senina, i-an raspuns ca "NU". Adica eu ii spun mama mamei mele, ea nu e mama mea, ci a sotului meu. Si mi se pare un obicei destul de deplasat. Asa ca am intrebat-o cum prefera sa-i spun: pe nume, sau d-na ... A zis ca decat d-na xulescu, mai bine pe numele mic, si asa a ramas. Cu socrul la fel. Mi se pare cel mai normal asa. Dar, cate bordeie atatea obiceie, vorba ceea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Eu le spun socrilor mei mami si tati,asa cum le spun si parintilor.Ma inteleg bine cu ei si nu mi-e greu sa le spun asa.Asa le spune si sotul parintilor mei.

Alina & Dragos (11.04.2002)
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Eu am vazut la nasii de cununie ca se adresau cu apelativele : mama jana, mama ana, tata iulius, etc .
Asa ca si noi ne adresam cu : mama C, mama V, tata N.
E o imbinare intre modernism, traditionalism si compromis din toate partile !!

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

vad ca nemtoaicele spun toate pe nume..si eu la fel,spun Dora dar nu am spus niciodata "du"-adica tu si chiar sunt experta in exprimari fofilate..ex,daca pun de-o cafea nu zic vrei si tu ci spun la general,fac cafea-cine mai vrea.
Kestii de genul asta.In fine,soacra mea e foarte draguta,dar e foarte in varsta si chiar nu-mi permit.
De fapt,daca imi aduc aminte bine ,chiar ea mi-a spus la inceput ca n-are sens sa-i zic mama,ca eu am deja una.

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput