Copii de grupa mica
Buna tuturor!
Sunt convinsa ca s-a mai discutat despre grupa mica pe-aici... Dar va implor sa aveti rabdara cu o mamica de grupa mica literalmente disperata, care va scrie cu lacrimi in ochii.
Asa cum poate ati ghicit deja adorata noastra v-a merge la gradi incepand cu data de 12 septembrie. Cu inima cat un purice am fost deja cu ea pe acolo de doua ori. Efectiv n-am putut sa o iau de acolo, atat era de fericita intre copii si jucarii.
Dar, ca exista si nu mare dar... In grupa mica la gradinita 68 din Cluj-Napoca sunt inscrisi 32(!) de copii. Educatoarele sunt 2, una aproape de pensie, care de cativa ani e mereu la grupa mica (se spune ca mai mult nu poate face fata-asta am auzit d la mai multe mamici si foste angajate ale gradinitei) si e cam rea de gura si...uff nici nu vreu sa ma mai gandesc; cea de-a doua e foarte tinerica, doar ce a terminat pedagogicul, e angajata de cateva luni. Doamna directoare m-a intrbat mieros: "E prea mica, e tare mica de gradi nu aveti cu cine sa o lasati?" De parca daca aveam o inscriam la gradi. Si are aproape 3 ani (in decembrie), face la olita, mananca singura. Mi-a mai zis ca anul trecut au inceput cu 17 in grupa dar ca si anul asta o sa se mai rareasca ei...
In rest...Cat am stat in curtea gradinitei noile educatoare (3 la numar care mai mult ca sigur sunt la prima lor slujba, cel putin doua dintre ele) se uitau mai mult in gol, copii se catarau care pe unde... A mea mai ales era in varful barilor, si una mai veche dintre ele striga la cele noi: vezi ca se urca, vezi ca pleaca...
Au plecat 4 educatoare anul acesta de la gradi si au venit altele noi, suplinitoare...
O sa ma intrebati de ce am inscris-o aici... E chiar in fata blocului nostru, eu am un program nasol la serviciu si nici macar sa ajung sa o iau nu pot, asa ca apelam la mama, la soacra (care stau cu noi in bloc), la o vecina... Am inscris-o mai demult cand erau mai putini copii si nu stiam ca o sa plece educatoarele... Gradinita e considerata din cate stiu eu, una dintre cele mai bune...
Uff, am mari emotii, mi-e teama sa nu plece din curte, sa nu se catere pe ceva si sa cada, sa nu se imbolnaveasca prea tare, sa nu...
Voi cum sunteti, parinti de grupa mica?
Dara si Darisor http://photos.yahoo.com/dana_birtas
"Oamenii mari nu inteleg nimic, niciodata si este obositor pentru copii sa le tot explice"
Antoine de Saint Exupery - "Micul Print"
Raspunsuri
gabibarta spune:
Eu as fugi de acolo!!!!! In primul rand educatoarele astea care sunt suplinitoare si stau cate un an, nici nu poti sa ceri referinte despre ele, noi am nimerit una, era buna ca se ocupa foarte bine de copii, dar le-a mai tras si cateodata cate o palma... Anul trecut am nimerit alta suplinitoare, care era prea incepatoare, prea moale, ii tinea la televizor in timp ce ea se pregatea pentru examene (era studenta) si isi lua concediu in timpul anului cu saptamanile...
In al doilea rand daca directoarea incearca sa te indeparteze de gradi, nici asta nu-mi place... Mai bine cauta o alta gradinita, chiar daca e mai departe dar sa-ti fie pe plac! Eu am patit-o rau cu o gradinitza asemanatoare, si nu am regretat nici o clipa, ca am plecat de acolo!
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
mamica dulce spune:
dara,daca stai si cu mama si cu soacra in bloc si macar una dintre ele e pensionara si sanatoasa..zic ca te-ai putea intelege cu ele sa ia copilul din alt cartier de la gradi.
Puiul meu e de 2 saptamani la gradi ,sunt 20 de copii in grupa si 2 educatoare si tot e putin.32 mi se pare mult prea mult pt o grupa! Il gasesc pe Marc tot timpul cu nisip in cap,urechi,..ieri plangea si era plin de nisip pe fata si in ochi si in gurita.Aici grupele sunt amestecate,nu exista grupa mica,grupa mare.Marc (3 ani in decembrie)e cel mai mic si are "colegi" care merg anul viitor la scoala...sunt si avantaje,ca invata sa aiba grija de copiii mai mici..dar si asta e relativ pentru ca cei mari sunt tot copii dar sunt mai puternici si aia mici se joaca cu ce apuca,dupa ce se plictisesc aia mari.Eu l-am vazut pe al meu care e infipt tare cand vrea si se cearta cu aia mari..dar cu cearta ramane ,nu cu jucaria ,normal...dar cei mai sfiosi..nu stiu ce fac.
So,cauta alta gradinita sau mai tine-o acasa pana se elibereaza un loc in alta parte cu soacra sau cu mama,daca se poate.
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
filofteia spune:
Anul trecut la Adi erau 24 in grupa cu o singura educatoare...
Dar... fiind grupa mica, primul an in colectivitate... foarte multi erau raciti, asa ca din 24 la clasa veneau cam 15 care se roteau mereu.
Daca are cin sa te ajute sa se duca sa o ia la 12... eu zic ca merita sa incerci... este greu sa porti copilul pe masini sa il duci in alt cartier...
Daca mai ai in apropiere si alta gradinita o poti schimba... desi este cam tarziu acum...
anda141 spune:
Eu nu as mai lasa-o. Nu poti supraveghea 30 de copii 2 persoane si nici alea sa stea langa ei. Mi-ar fi frica sa las copilul acolo. Eu abia supraveghez unul, nici nu vreau s ama gandesc ce se poate intampla intr-o grupa asa de mare de copii mici de capul lor
Ajutati-l pe Mihaita
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
dara spune:
Buna tuturor si va multumesc de raspunsuri.
Gradinita de care va spuneam, in afara faptului ca e in fata blocului nostru, a fost de curand renovata, are geamuri termopane, o curte de vis, sali mari, o bucatareasa de exceptie... Aici am fost noi toti cei din generatia mea, fratele meu...In continoare au venit si copii care au fos dusi mai intai pe la gradinite particulare. Plus gradinitele din zona care nu sunt mai de Doamne ajuta nici una. Cand era Daria mai mica ma bucuram ca avem aproape o gradinita atat de buna.
Acuma mi-e ciuda de mor ca s-au stricat treburile asa. Si nu pot sa inteleg de ce s-a ajuns la asta, de ce copilul meu nu poate beneficia de ceea ce au avut alti copii, de ce nu ne putem duce copiii cu incredere la gradinita...
Din pacate si mama si soacra mai au mult pana la pensie.
Deocamdata am hotarat sa incercam sa vedem ce va fi. Cu toate ca sunt cu inima stransa.
Mami, si Daria mea e tare infipta si certareata. Bineinteles ca ramana, ca si Marc al tau doar cu cearta si cu plansetele... Asta e, o sa se caleasca putin si o sa inteleaga ca nu e toata lumea a ei. Aici grupele se fac din 12 septembrie am inteles.
Poate exagerez eu si nu e nici mai rea nici mai buna decat alte gradinite. Ceea ce ma scoate din sarite este faptul ca o educatoare care are reale probleme de sanatate(nu va spun ce am auzit pentru ca nu e nimic verificat de mine dar oricum v-ati cruci), care nu e in stare sa duca o grupa pana la terminarea gradinitei mai este lasata sa profeseze.
Ma gandesc ca daca vor exista probleme o sa ne aliem mai multi parinti (pe o treime din copii ii cunoastem deja) si o sa facem plangere la Inspectorat... Sper ca o sa rezolvam ceva.
Va pupam!
Dara si Darisor http://photos.yahoo.com/dana_birtas
"Oamenii mari nu inteleg nimic, niciodata si este obositor pentru copii sa le tot explice"
Antoine de Saint Exupery - "Micul Print"