Buric umflat

buna
sunt mamica unui baietel de 2 luni jumatate si vreau sa va intreb pe voi un lucru, ca poate ati trecut si voi prin asta.
serban al meu are buricul umflat cam de pe la 1 luna si ceva, nu mai stiu exact. am intrebat pediatra, s=a si uitat la buricul lui si cica asa e la unii belebelusi, ca este aer in burtica lui si cand o sa i se termine colicii, o sa-si revina la loc buricul, cica sa nu=mi fac probleme.
vreaqu sa stiu, vreuna dintre voi a patit asa cu copilasul? si daca da, cand i s-a desumflat buricelul???
ufff, vreau sa ma linistesc
astept cu nerabdare un raspuns
Lili
Raspunsuri

Lorelai spune:
una din fetele mele a avut buricul umflat. nu are de-a face cu colicii. e din cauza sistemului digestiv imatur al bebelusului. poate sa aiba chiar daca nu are colici. se numeste hernie de ombilic (umbilical hernia) si se corecteaza cu virsta de cele mai multe ori. sa nu te panichezi dar pt ca bebe are numai 2 luni, se poate sa fie mai rau peste o luna. pt ca bebe creste, si umflatura creste. la fetita mea s-a retras pe la 4-5 luni, nu imi amintesc bine cind a disparut de tot. acum fata are 8 luni si e perfect normal buricul. in cazuri extreme se corecteaza prin operatie dar se intimpla foarte rar sa nu se duca unapoi singur.
linisteste-te si ai rabdare ca se rezolva.
Lorelai

Liliann spune:
multumesc mult pt raspuns, asta vroiam sa stiu daca a mai avut cineva pb aasta si m-am mai linistit.

tomasa spune:
Eu stiu ca tine de musculatura abdominala. Pe masura ce o sa se dezvolte/intareasca musculatura o sa se rezolve si problema asta a buricului. Nu e neaparat sa fie chiar vorba despre hernie, de cele mai multe ori se rezolva de la sine spre 1 an, dar nu cred sa tina de colici...
Oricum si in sarcina de ex., faptul ca iti iese sau nu buricul tine tot de musculatura, al meu de ex. nu a iesit nici in luna a-9-a si ginecologul asa mi-a explicat fenomenul ca eu il tot intrebam cand iese, ca asa vazusem la toate gravidele pana la mine . E cam acelasi lucru si la bebelusi. Asa ca stai linstita, nu e o problema din cate stiu eu.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor

Kehleyr spune:
Si fetita mea a avut hernie ombilicala, destul de mare - buricul iesea in afara cam 1 cm. Noi am tinut-o o vreme cu buricul legat, o moneda infasurata in tampon steril pe buric si legata in jurul burticii cu fasa elastica. S-a mai remediat, dar nu complet. Si acum, la 2 ani, are buricul mai iesit decat la alti copii, si pediatra mi-a spus ca nu i se va retrage complet decat cand i se va intari musculatura abdominala.
Luminous beings we are, not this crude matter.

pisi_ella spune:
Si bb al meu are hernie ombilicala, am postat 2 subiecte pe tema asta. Intr-adevar, nu are legatura cu colicile. Eu am fost cu el si la chirurg, ca sa ma linistesc, ca e maricica hernia. Dr mi-a aratat cum se face un pansament la buric, ca sa stea inauntru si sa nu mai iasa afara cand plange sau se screme. I-am pus si eu banut o perioada, insa chirurgul mi-a zis sa nu-i mai pun, ci sa-i fac acel pliu de piele peste buric, apoi sa lipesc leucoplast. E bine sa mergi si tu la un dr, eventual la un chirurg pediatru (eu am fost la Budimex), sa-ti arate ce sa-i faci.
Intr-adevar, hernia creste odata cu bb!! Eu una m-am speriat rau ce buric avea si am dat fuga la chirurg, care chirurg mi-a zis sa stau linistita ca se repara si sa-i fac pansamentul cum mi-a aratat ea.
Multa sanatate!_Ella,
Emma &
Matei
http://community.webshots.com/user/emmaandreea

anda74 spune:
Si alex a avut hernie ombilicala si s-a corectat cu ajutorul unui leucoplast lat pus pe toata lungimea burticii,insa inainte ii bagam buricutul in interior si ii strangeam pielicica.Ne-am vindecat in jur de 6 luni.Mergi la BUDIMEX si intreaba de dr neagoe.Ne-a vindecat si acum suntem ok,sa-ti explice exact cum se pune acel leucoplast.sanatate maxima!nu-ti face probleme,se vindeca fara interventie chirurgicala!

Liliann spune:
multumesc mult pt raspunsuri
la budimex tre sa sun sa fac vreo programare sau ma duc direct acolo cu bebele?

anamari spune:
la noi majoritatea familiei a avut hernie ombilicala...cica e genetic. eu imi aduc aminte ca eram mare si tot aveam buricul un pic iesit< lui alex i-am pus pansament,dar la el nu a fost mult iesit, apoi aici ni s-a spus ca nu ajuta cu nimic pansamentul...in cazul Liei insa buricutul a fost asa de rau iesit ca a trebuit operata la 5 saptamani...pericolul de incarcerare a intestinelor e mai mic decat la alte tipuri de hernie, dar totusi exista, de aceea e bine sa il evalueze un chirurg.In cea mai mare parte a cazurilor se repara singur pana la 1 an...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-26
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra